Reizen met de trein door Noorwegen en Zweden

Met de trein reizen door Noorwegen en Zweden wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet voor niets! Naast het feit dat reizen met de trein de meest milieuvriendelijke manier van reizen is, is reizen met de trein door Noorwegen en Zweden ook gewoon heerlijk ontspannen en makkelijk! Zeker als u uw reis door Norden Trips laat verzorgen. U ontvangt na boeking een uitgebreide reisbeschrijving met plaatsen, tijden, schema’s en plattegronden zodat u weet waar u moet zijn. Zorgeloos op reis dus! En tijdens de treinreis heeft u alle tijd om van de prachtige natuur te genieten, zo nu en dan eens een boekje te lezen of zelfs even weg te dromen terwijl het spoor en het mooie landschap aan u voorbij trekt.

Aan boord van de trein

Treinen in Noorwegen en Zweden zijn zeer comfortabel, en voor een kleine toeslag reist u zelfs eerste klas. De stoelen zijn ruim, er is voldoende plaats voor uw koffer en er is altijd een restaurant aan boord voor een heerlijk kopje koffie, kleine snack of goede maaltijd. Alle treinen zijn voorzien van WIFI, waar u gratis gebruik van kan maken. Op sommige trajecten kan vooraf een stoel worden gekozen, Norden Trips houdt dan uiteraard rekening met het beste plaatsje voor het juiste uitzicht. 

Bezoek aan steden

Vaak begint een treinreis in een van de Scandinavische steden en dat is natuurlijk geen straf! De steden zijn stuk voor stuk mooi en gastvrij met architectonische gebouwen, gezellige winkels, interessante musea en heerlijke restaurants! Laat u eens verrassen met een bezoek aan Oslo met het nieuwe Munch-museum, en het prachtige havengebied. Of laat u zich meenemen naar mooie ABBA-tijden in Stockholm! In Trondheim zult u versteld staan van de prachtige Nidarosdom en de oude houten wijk Bakklandet. En wilt u echt terug in de tijd… Neem dan de trein naar het oude mijnstadje Roros!

Activiteiten en overnachtingen onderweg

Tijdens de treinreis is het natuurlijk mogelijk een aantal stops met overnachtingen te maken. De accommodaties liggen veelal op loopafstand van het station, en anders is er een transfer voor u geregeld. Vaak verblijft u in een bijzondere accommodatie, bijvoorbeeld een authentiek hotel of een mooi huisje met uitzicht op de bergen. Maak eens een mooie wandeling met uitzicht op een gletsjer, wissel de trein af met een prachtige fietstocht en vervolg later weer de reis verder met de trein. Over uw bagage hoeft u zich geen zorgen te maken, dat regelt Norden Trips voor u! 

het hele jaar een mooi avontuur!

Met de trein reizen hoeft niet alleen in de zomer, denkt u ook eens aan een prachtige reis in de winter! Het is namelijk zeker comfortabel om juist in de winter te reizen, en u komt ook nog eens uitgerust aan op uw bestemming. Laat u eens informeren over de vele mogelijkheden van een winterbestemming of een rondreis! 

Met de trein door een prachtig wit winterlandschap

Het witte winterlandschap bekijken vanuit de trein in een comfortabele stoel lijkt toch iedereen ideaal! En u hoeft niet naar alleen maar 1 bestemming te reizen. U kunt stops maken onderweg en zo bijvoorbeeld een leuke excursiue ondernemen (zoals een sneeuwschoenwandeling of huskysledetocht) en vervolgens doorreizen naar een volgende mooie bestemming. Maar een overnachting maken op een bepaalde bestemming hoort natuurlijk ook bij de mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld reizen van Oslo naar Bergen en een stop in het wintersportdorp Geilo maken voor een dagje skiën, een stop in het plaatsje Finse maken voor een dagje langlaufen, met de Flamsbanen afreizen naar Flam voor een mooie fjordentocht en sneeuwschoenwandeling en stoppen in Voss voor wederom een dagje skiën. Eenmaal in Bergen geniet u vast van een heerlijke Noorse wafel met koffie in de oude houten stad!

MET DE TREIN DOOR NOORWEGEN EN ZWEDEN

Met de trein reizen door Noorwegen en Zweden, dat kan echt! Stap in
treinreis zuid-noorwegen

MET DE TREIN DOOR ZUID-NOORWEGEN

Met de trein reizen door Noorwegen is een prachtig avontuur! Stap in Oslo
Hurtigruten

OP REIS MET TREIN, BOOT EN HURTIGRUTEN

Wilt u liever niet zelf met de auto door Noorwegen reizen in de

WINTERAVONTUUR MET TREIN, BOOT EN HURTIGRUTEN

Wilt u liever niet zelf met de auto door Noorwegen reizen in de