Hurtigruten, de mooiste zeereis ter wereld

Voor velen de mooiste zeereis van de wereld, de Hurtigruten is een reis die u ooit in uw leven moet maken! Al meer dan 120 jaar vaart de postboot dagelijks tussen de oude Hanzestad Bergen en het noordelijk gelegen Kirkeness. Daarbij doet hij 34 pittoreske havensteden aan en legt hij in totaal 2500 zeemijlen af, keer op keer, dag in dag uit. U heeft de keuze uit 12 schepen met ieder zijn eigen sfeer en mogelijkheden. Elk schip heeft een ruime keuze aan hutaccommodaties, comfortabele lounges en een ruim panoramadek waarvandaan u het mooiste landschap ter wereld kan aanschouwen.

Het Noorse leven van dichtbij

De schepen zijn gebouwd met één hoofddoel: de gasten zo dicht mogelijk bij de natuur, flora en fauna te brengen, kortom het echte Noorwegen te beleven. Zodra u aan

boord stapt, wordt u getrakteerd op relaxte dagen, een sublieme keuken en gastvrij, behulpzaam en uiterst vriendelijk personeel. Door de informele sfeer aan boord heeft u snel contact met medereizigers. Wist u trouwens dat het reisgezelschap op de Hurtigruten constant verandert? Families die hun vrienden in de volgende stad gaan bezoeken, studenten die op weg zijn naar huis en reizigers die “gewoon” van hun reis genieten.

Uitgebreid excursiepakket

Zodra de Hurtigruten een haven aandoet, zijn er mogelijkheden voor het deelnemen aan excursies. Er is een uitgebreid excursieprogramma dat per seizoen kan verschillen. Naast boeiende stadsbezoeken aan Alesund, Trondheim en Hammerfest, kunt u bijvoorbeeld ontbijten op de Noordkaap, overnachten in het sneeuwhotel in Kirkeness, naar het middernachtconcert in de IJskathedraal van Tromso, de eilandenwereld van de Lofoten en Vesteralen aanschouwen of op wildlifesafari gaan. De keuze is ruim en graag adviseren wij u over de verschillende mogelijkheden.

 

De Hurtigrutenreis is prachtig in elk seizoen. Reist u in de lente, dan ervaart u drie seizoenen in vijf dagen oftewel de Arctic Awakening. Elke dag brengt een beetje meer daglicht en de fjorden kleuren steeds groener, in het hoge noorden ligt nog steeds sneeuw op de bergtoppen. Deze tijd staat bekend om haar festiviteiten omtrent de Noorse nationale feestdag op 17 mei, alle Hurtigruten schepen nemen deel aan de lokale vieringen en kleurrijke optochten. Tijdens de zomer is het intense heldere daglicht boven de poolcirkel bijna 24uur per dag aanwezig, niet voor niets wordt Noorwegen dan het land van de Middernachtzon genoemd. Naar bed gaan kost wat moeite, want de hele dag en nacht kunt u genieten van de verbluffende natuur van het Noorse landschap. Maar ook de herfst heeft u iets prachtigs te bieden, de Indian summer! Prachtige herfstkleuren schakeren de Noorse kustlijn, een onvergetelijk gezicht!

Een winterexpeditie langs de kust van Noorwegen is een unieke ervaring. Het landschap is bedekt met zuiver witte sneeuw, de lucht is fris, zuiver en helder. Kleurig geschilderde huizen aan de oevers voor de besneeuwde bergen worden weerspiegelt in de polaire schemering en… de jacht naar het Noorderlicht! Dit natuurlijke fenomeen zorgt voor prachtige schakeringen van licht groen naar donker paars. Varen met de Hurtigruten biedt de beste mogelijkheden om dit magische schouwspel te ervaren.

Goed advies is belangrijk

Welk seizoen, combinatie of excursie u ook kiest, een reis met de Hurtigruten is een once in a lifetime ervaring, waarvan u de herinneringen uw leven lang niet zult vergeten. Een goed advies over welk schip, welke periode en hut is dan zeer belangrijk. Norden Trips kan u dat advies geven, persoonlijk en duidelijk. Door de directe samenwerking met Norske (generaal agent van Hurtigruten in Nederland) kunt u profiteren van de beste tarieven en mogelijkheden, laat u geheel vrijblijvend informeren en maak van uw droomreis, de mooiste zeereis van de wereld!

 

 

 

 

 

Weather Icon
Neem contact met ons op:
0683213463