Faeroer: 18 eilanden om te ontdekken!

De Faeroer eilanden vindt u middenin de Atlantische Oceaan ergens tussen Noorwegen en IJsland. De eilandengroep is zowel met de ferry (en eigen auto!) vanuit het Deense Hirtshals als met het vliegtuig te bereiken. Vaak wordt de Faeroer als tussenstop gedaan, niet geheel terecht! Het eiland kent zo veel natuurschoon en oude tradities dat het zeker een vakantie waard is!

Even echt genieten…

Natuurlijk is een rondreis met verblijf in leuke hotels op de diverse eilanden een prima optie, maar ook een verblijf voor een langere tijd in een heerlijk vakantiehuis met onvergetelijk uitzicht is zeker een alternatief. Vanaf het vakantiehuisje kunt u dan bijzonder mooie excursies doen en zo op een rustig tempo het eiland verkennen.

Excursies met zo veel natuurschoon

Natuurlijk mag een bezoek aan het charmante hoofdstadje Torshavn niet ontbreken. En wat dacht u verder van de vele natuurexcursies naar bijvoorbeeld het vogeleiland Mykines? Of de onvergetelijk mooie Vestmanna eilanden? Diverse excursies zijn ook te doen met een lokale gids. Zo maakt u van uw dagtocht een nog bijzondere ervaring door de persoonlijke verhalen en storytelling over het leven op de Faeroer.

De Faeroer wordt het meest bezocht in de zomer, en dan als tussenstop op weg naar IJsland. Toch biedt het eiland zo veel natuurschoon en bijzondere excursies, dat u makkelijk 2 weken op de eilandengroep kan verblijven! Zeker als u in een heerlijk vakantiehuis verblijft van alle gemakken voorzien met een onvergetelijk mooi uitzicht. Met een huurauto kunt u gemnakkelijk zelf de vele eilanden, schapen en natuurschoon verkennen. Maar ook diverse boottochten kunt u maken of deelnemen aan een lokale lunch, zo leert u de Faeroerinwoner zeker kennen!

Onontdekt winterparadijs

Ook in de winter is de Faeroer de moeite van het bezoeken waard. Erg leuk is het om Faeroer met de Kerst te bezoeken en dan een paar dagen in het gezellige hoofdstadje Torhavn te verblijven. Het stadje kent leuke winkeltje en erg gezellige barretjes en restaurantjes. U kunt mooi handwerk en andere lokale producten kopen. In de winter zijn de kleuren aan de hemel nog mooier dan in de zomer, het blauwachtige licht geeft de winternatuur een prachtige aanblik. Deze kunt u echt ervaren als u met eigen huurauto een mooie dagtocht maakt.

Weather Icon
Neem contact met ons op:
06-83213463