Noorwegen in het klein

De eilandengroep Lofoten en Vesteralen net boven de Poolcirkel gelegen is een bijzondere bestemming in Noorwegen. Niet alleen door de schitterende natuur en het vele wildlife, maar zeker ook door de sfeer die deze 2 eilanden uitstralen. Het lijkt of je weer even terug in de tijd gaat en vaak wordt de eilandengroep vergeleken met Noorwegen in het klein. De oude vissersdorpjes, de stokvis aan de rekken, de grillige natuur en prachtige stranden maakt de eilandengroep tot een bestemming op ieders bucketlist.

Logeren in een rorbuer

Beide eilanden kennen bijzondere en leuke accommodaties om te verblijven. Lofoten heeft vooral leuke rorbuers, dit zijn de authentieke rode vissershuisjes die met palen in het water staan. Van heel basic tot zeer luxueus, een verblijf in een rorbuer mag tijdens een reisje naar de Lofoten echt niet ontbreken. De Vesteralen heeft veelal kleinschalige accommodaties middenin de prachtige natuur gelegen. Het is dan ook de unieke natuur die deze bestemming (zowel in zomer als winter) zo aantrekkelijk maakt.
 

Walvissen!

Vanuit Andenes kunt u elke dag van het jaar een walvissafari maken, het is heel bijzonder om na een goede uitleg over de diverse soorten walvissen de zee op te gaan om deze enorme zoogdieren te spotten. De boot maakt gebruik van een sonartechniek om zo de walvis op te sporen. Leuk is het dat de gidsen die meegaan op de tour sommige walvissen ook echt herkennen aan hun staart. Tijdens de geboorte van een walvis wordt de aanstaande moeder meegeholpen door de andere vrouwtjes walvissen door te trekken aan de babystaart. Hierdoor krijgt de staart een unieke footprint te vergelijken met onze vingerafdruk. Dit is bijvoorbeeld Glenn, een mannetjes potvis, die al meer dan 20jaar in de wateren van Andoya verblijft.

Nog meer wildlife…

Een andere mooie excursie is een wildlife excursie om de bijzondere Papegaaiduiker, Jan van Gent en zeearend te zien. De Papegaaiduiker (oftewel Puffin) komt in de zomer voor op het eiland Bleik aan de westkust van Andoya op de Vesteralen. Het is een prachtig gezicht om dit grappige vogeltje met zijn rode snavel en voeten te zien. Zeker tijdens een midzomernachtavond als de zon niet onder gaat. Bent u in voor een adrenaline kick? Laat u dan adviseren over de vele leuke RIB-safari’s naar bijzondere fjorden (als het Trollfjord) en eilanden.

Goed bereikbaar

De eilandengroep is makkelijk bereikbaar per vliegtuig. Ter plaatse kunt u dan met een huurauto de omgeving ontdekken. Een andere leuke optie is het reizen met de Hurtigruten vanuit bijvoorbeeld de gezellige stad Tromsø. Zo combineert u 2 mooie bestemmingen in 1 reis. Als u met eigen auto bent gekomen, kunt u de auto op een bepaald aantal schepen ook meenemen. Wel zo makkelijk! Of reis met de bus bijvoorbeeld naar Narvik en neem hier de trein naar Zweeds Lapland!

U ziet het, de Lofoten en Vesteralen zijn meer dan het bezoeken waard. Laat u eens informeren over de mogelijkheden en adviseren welke accommodatie en excursies bij u past. Zo geniet u nog meer van uw reis! Neem contact op met Norden Trips en laat u verrassen door de vele mogelijkheden.

Natuurlijk  is de zomer een ideale periode om de Lofoten & Vesteralen te bezoeken. De lange dagen maken de bestemming eindeloos en het meemaken van de Middernachtzon is bijzonder. In de zomer zijn er heel veel activiteiten te ondernemen, wandelen, fietsen, kajakken… Te veel om op te noemen! Ook de herfst biedt leuke activiteiten, zo kunt u bijvoorbeeld met een gids op pad om de vele bessen en paddenstoelen te plukken. Eenmaal terug wordt u verteld hoe alles te verwerken in lekkere jammetjes en andere gerechten. De herfst is tevens een bijzonder mooie periode door de vele prachtige herfstkleuren!

Winterse activiteiten als huskytochten en sneeuwschoensafari’s

En de winter? Dan zijn de Lofoten & Vesteralen omgetoverd tot een wit winterparadijs en kunt u de prachtige natuur verkennen door het maken van een  sneeuwschoensafari of huskysledetocht. Ook dan kunt u het vele wildlife zien: maak een RIB-boat safari naar het Trollfjord en ga op walvissafari. Leuk is het om een bezoek te brengen aan het Noorderlichtcentrum gerund door 2 Nederlanders om zo alles te weten komen over deze Lady Aurora. En fatbiken is de nieuwste activiteit en het aanbevelen waard! 

Weather Icon
Neem contact met ons op:
0683213463