Wilt u liever niet zelf met de auto door Noorwegen reizen in de winter, maar wel van het winterseizoen met haar prachtige witte winterwereld, fjorden en steden genieten? Dan is een reis met trein en boot echt iets voor u! De mogelijkheden zijn legio en de trajecten onbeschrijfelijk mooi. Combineer uw treinreis met bootovertochten of met de Hurtigruten en geniet optimaal van al het natuurschoon. Laat u meenemen en verrassen door het gemak van deze manier van reizen. Natuurlijk zorgt Norden Trips voor een routeboek met alle informatie, zo gaat u dus zeker goed voorbereid op reis. 

REISPERIODE DECEMBER – APRIL
INBEGREPEN
Vlucht Ontbijt
Trein- en boottrajecten Uitgebreid route-informatieboek
NIET INBEGREPEN
Excursies
Toeslagen

Speer proeven aan boord van de Hurtigruten 

Een klein stukje meevaren met de Hutigruten is een leuke aanvulling op uw winterreis. Stap in Bergen aan boord en geniet van het Noorse winterlandschap vanaf het Hurtigrutenschip. In de winter doet de Hurtigruten ook de stad Alesund aan, een gezellige stad! Ga zeker eens naar het mooie uitzichtpunt Aksla en geniet van het prachtige uitzicht op de mooie Art Nouveau huizen. 

Winterse activiteiten onderweg: van husky’s tot sneeuwschoenen

Tijdens de treinreis van Oslo naar Bergen is het mogelijk een aantal stops met overnachtingen te maken. Zo heeft u ook tijd om een aantal winterse activiteiten te ondernemen en van uw reis een echt winteravontuur te maken. Wat dacht u van bijvoorbeeld een huskysledetocht? Of een mooie wandeling met sneeuwschoenen? Een dagje skiën in Voss of Geilo behoort zeker ook tot de mogelijkheden!

 

1

Dag 1: Op winteravontuur

Vanaf Amsterdam vliegt u naar de Noorse hoofdstad Oslo. Uw hotel bevindt zich op  loopafstand van het station middenin het centrum van deze gezellige stad. Leuk is het om de hop-on hop-off bus te nemen en zo alle bezienswaardigheden te zien.
2

Dag 2: Per spoor op weg naar de bergen en fjorden!

In de middag vertrekt u met de Bergensbanen naar Myrdal. Deze belangrijkste treinverbinding van Noorwegen voert over de Hardangervidda hoogvlakte, ook wel het dak van Europa genoemd. Het is een prachtige tocht met mooie vergezichten, ruige natuur en hoge bergen. Eenmaal in Myrdal stapt u over op de Flamsbanen, dit 20km lange traject overbrugt een hoogte van 864m en heeft een spectaculair zicht op het Aurlandsfjord. U overnacht vanavond in Flam.
3

Dag 3: Geniet van de fjordenwereld!

De ochtend heeft u gelegenheid Flam te verkennen, een bezoek aan het Flam treinmuseum behoort tot de mogelijkheden of ga naar het mooie uitzichtpunt Stegastein! In de middag reist u verder per boot naar Bergen. Tijdens deze 5-uur durende boottocht maakt u kennis met het langste fjord van Noorwegen, het Sognefjord. De boot legt aan op Strandkaien middenin het centrum van Bergen en op loopafstand van uw hotel.
4

Dag 4: Hanzestad Bergen

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de Hanzestad Bergen te bezoeken. In de ochtend loopt u natuurlijk over de gezellige vismarkt en bezoekt u de kleurrijke oude houten wijk Bryggen. Ook de diverse musea – zoals het Griegmuseum – zijn het bezoeken waard! Vanavond scheept u in aan boord van de Hurtigruten, voor velen de mooiste zeereis van de wereld! U neemt afscheid van Bergen en geniet 2 dagen van het Noorse landschap vanaf uw Hurtigrutenschip.
5

Dag 5: Aan boord van de Hurtigruten

Tussen scheren en eilanden door vaart de postboot naar de Art Nouveau stad Ålesund voor een bezoek.
6

Dag 6: Trondheim

Al vroeg komt u aan in de kroningsstad Trondheim en is het tijd om afscheid te nemen van het schip. Op loopafstand van de Hurtigrutenkade bevindt zich uw hotel en de rest van de dag kunt u de op één na oudste stad van Noorwegen ontdekken. Vanaf de stadsbrug ‘Gamle Bybrua’ heeft u een mooi zicht op de stad. In de Nidarosdom worden sinds 1988 de Noorse kroonjuwelen getoond.
7

Dag 7: Met de trein door de nationale parken

Na het ontbijt loopt u naar het station van Trondheim en neemt u de bekende Dovrefjellbanen naar Oslo luchthaven. Deze treinreis duurt zo’n 7uur en neemt u mee door het prachtige Dovrefjell nationaal park bekend om zijn muskusossen. Dan voert het traject door Gudbrandsdalen gelegen tussen de nationale parken Jotunheimen en Rondane. Het is een geweldig mooi traject met indrukwekkende uitzichten! Met de late vlucht vliegt u terug naar Nederland.
met de trein door Noorwegen