Met de trein reizen door Noorwegen is een prachtig avontuur! Stap in Oslo op de trein en reis met de Bergensbanen over de hoogvlakte van Noorwegen, de Hardangervidda. In Myrdal stapt u over op de Flamsbanen, die u naar het kleine plaatsje Flam aan het Sognefjord brengt. Wat een prachtige uitzichten! U vervolgt uw reis met de fjordenboot en ziet zo Noorwegen ook vanaf het water. Uiteraard bezoekt u de steden Bergen en Stavanger, beide hebben een hele mooie oude houten wijk die de moeite van het bezoeken waard zijn. In Kristiansand begeeft u zich aan de Noorse Riviera, en geniet u vast de heerlijk relaxte sfeer. En alles tijdens deze reis kunt u met de trein, bus en boot doen, een ontspannen reis met heel veel bezienswaardigheden!

REISPERIODE HET HELE JAAR DOOR
INBEGREPEN
Vlucht overnachtingen
Trein, boot en bus Uitgebreid route-informatieboek
NIET INBEGREPEN
Excursies
Toeslagen

1

Dag 1: Op weg naar Oslo

Deze ochtend vliegt u rechtstreeks naar de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. Met de snelle verbinding vanaf de luchthaven bereikt u deze gezellige stad vol prachtige architectuur. Bezoek een van de vele mooie musea, loop door het prachtige Vigelandparken en proef de sfeer in de oude scheepswerf Akker Brygge. Uw hotel ligt op loopafstand van het treinstation, ideaal!
2

Dag 2: Onvergetelijke reis over de Hardangervidda en Flamsbanen

Na een heerlijk ontbijt loopt u naar het station. Vandaag reist u met de bekende Bergensbanen van Oslo naar het kleine plaatsje aan het Sognefjord, Flam. Het treintraject gaat over de hoogvlakte van Noorwegen, en is werkelijk prachtig! En natuurlijk reist u met de bekende Flamsbanen met prachtige uitzichten op het fjord. U verblijft vanavond in een gezellig hotel aan het fjord gelegen.
3

Dag 3: Over het water naar Bergen!

Geniet van een vrije ochtend in Flam, u kunt een mooie wandeling maken, een leuk souvenir kopen of naar het prachtige uitzichtpunt Stegastein gaan. Vanmiddag reist u verder met de boot naar Bergen. Zo zit u het landschap eens vanaf het water! U komt middenin het centrum van Bergen aan en uw hotel ligt direct aan de kade.
4

Dag 4: Oude houten wijk Bryggen

De hele dag bent u in de leuke stad Bergen en u zult zich er zeker vermaken! Zo kunt u de Floibanen nemen naar het uitzichtpunten en hier genieten van een heerlijk kopje koffie met Noorse lekkernij. Natuurlijk maakt u ook een wandeling door de oude houten wijk en bezoekt u de vismarkt.
5-6

Dag 5 en 6: Stavanger en de Preikestolen

U reist verder met de bus naar Stavanger, de stad bekend om haar olie. Bezoek zeker het oliemuseum, hier wordt het verhaal verteld over de oliewinning en industrie. Indrukwekkend en leerzaam! Bent u een echte wandelaar? Dan is een excursie met beklimming van de Preikestolen zeker iets voor u! Ga met de bus mee naar het startpunt van de wandeling. Met goede wandelschoenen is de tocht goed te ondernemen en eenmaal boven geniet u vast ook van het bijzonder mooie uitzicht!
7

Dag 7: Noorse Kustgebied naar Kristiansand

Vanaf uw hotel loopt u naar het treinstation voor het treintraject naar Kristiansand, in het zuiden van Noorwegen gelegen. Ook dit traject is mooi en neemt u mee door het Noorse kustgebied met kleine stadjes en bijzondere natuur. Er is in Kristiansand genoeg te beleven, een echte aanrader is de oude vissershaven met heerlijke restaurants en lekkernijen!
8

Dag 8: Weer naar huis

Alweer uw laatste dag! U reist van Kristiansand naar de luchthaven van Oslo en vliegt in de avond terug naar Nederland.
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen