Zuid-Noorwegen, het Saint Tropez van Noorwegen

Het zuiden van Noorwegen kent een mooie kustlijn met hele gezellige witte stadjes. Op een zomerse dag is er in deze stadjes heel veel vertier, een gezellige haven, mooie winkeltjes met Noors design en handwerk, bootjes en vele terrasjes. Niet voor niets staat het zuiden van Noorwegen bekend als het Saint Tropez van Noorwegen. Hier kunt u genieten van zon, zee en strand. Heerlijk zwemmen, bootje varen en kajakken tussen de eilanden. Het echte vakantiegevoel! Combineer het zuiden van Noorwegen zeker ook met de sportieve regio Telemark en het Setesdal, waar heel veel te beleven is voor het hele gezin! Van het grootste buitenzwembad van Noorwegen tot waterskiën, klimmen en SUP-pen. Zuid-Noorwegen heeft het allemaal!

Veel outdooractiviteiten en… elanden!

Het zuiden van Noorwegen staat bol van de outdooractiviteiten. U kunt een mooie raft-tocht maken of gaan SUP-pen op de rivier. In de regio zijn ook heel veel fietsmogelijkheden. Een bekende tocht is het fietsen langs het Telemarkkanaal, een sluizensysteem uit 1892. Het kanaal verbindt Dalen met Skien en langs het kanaal loopt een prachtige weg met mooie uitzichtpunten. U kunt zelfs een stukje meevaren met de oude Telemarkboten en zo het sluizensysteem vanaf het water zien. Naast deze fietstocht, kunt u ook mooi fietsen op de Hardangervidda, de hoogvlakte van Noorwegen.

Bijzonder overnachten in een vuurtoren

Naast leuke hotels heeft Zuid-Noorwegen ook vele vakantiehuizen waar u kunt verblijven. Van heel basic tot lekker luxe, van afgelegen tot op een echte avonturenkamp, de keuze is aan u! Verblijft u graag een paar dagen aan de kust?  Dan is het zeker leuk om ook een nachtje in een vuurtoren te slapen. U wordt dan welkom geheten door een Noors gastgezin die u alles uitlegt over de vuurtoren. Als u wilt, loopt u een dagje mee met alle bezigheden op het eilandje, zo kunt u mee gaan vissen en de volgende dag zelf genieten van de vangst. een bijzondere ervaring! Laat u eens door Norden Trips infomeren over de mogelijkheden.

In Telemark is het skiën ontstaan!

Naast de vele outdoor- en strandactiviteiten in de zomer biedt de winter ook veel mogelijkheden in het zuiden van Noorwegen. Niet voor niets is in Telemark het skiën uitgevonden, alles leer je erover in het Skimuseum! In Vradal en bij Gausta zijn er goede skimogelijkheden en vanaf het Hardangerviddaplateau lopen kilometers lange langlaufsporen. Het plaatsje Rjukan ligt zo in het dal verscholen tussen de hoge bergen dat er in de zomer weinig zonlicht is. Om deze reden heeft de Noorse waterkrachtcentrale tegen de berg een lift en spiegels geplaatst om zo de lokale bevolking in de zomer toch van de zon te kunnen laten genieten. 

Weather Icon
Neem contact met ons op:
0683213463
Telemark & Zuid-Noorwegen

Inspirerende voorbeelden

treinreis zuid-noorwegen

KERSTREIS BERGEN

De prachtige Hanzestad Bergen is zeker ook in de winter een leuke bestemming voor een stedenreis. Vanaf Amsterdam is het
Hurtigruten

OP REIS MET TREIN, BOOT EN HURTIGRUTEN

Wilt u liever niet zelf met de auto door Noorwegen reizen in de zomer, maar wel van het prachtige Noorse
treinreis zuid-noorwegen

MET DE TREIN DOOR ZUID-NOORWEGEN

Met de trein reizen door Noorwegen is een prachtig avontuur! Stap in Oslo op de trein en reis met de

Zomervakantie in Zuid-Noorwegen & Telemark

De regio Telemark is een ideaal gebied voor een actieve en sportieve vakantie, zeker voor het hele gezin! Fietsen, wandelen,