Met de trein reizen door Noorwegen en Zweden, dat kan echt! Stap in Oslo op de trein, al snel laat u het stedelijk gebied achter u en geniet u van het typische Noorse landschap met meren, bergen en rode huisjes. Natuurlijk maakt u diverse stops onderweg en overnachtingen op bijzonder leuke locaties! Met de trein steekt u de Poolcirkel over, een memorabel moment! In Narvik reist u verder naar Zweden door de Riksgränsen te passeren, prachtige natuur zult u versteld doen staan. En kijk goed om u heen, misschien dat u nog wel rendieren spot! Eenmaal in Gällivare stapt u op de bekende Inlandsbanan en geniet u van het Zweedse landschap met diverse leuke uitstapjes. Een prachtige reis!

REISPERIODE ZOMER
INBEGREPEN
Vlucht overnachtingen
Treintrajecten Uitgebreid route-informatieboek
NIET INBEGREPEN
Excursies
Toeslagen

 

1

Dag 1: Een geweldig treinavontuur

Vanaf Amsterdam vliegt u naar de Noorse hoofdstad Oslo. Uw hotel bevindt zich op  loopafstand van het station middenin het centrum van deze gezellige stad. Leuk is het om de hop-on hop-off bus te nemen en zo alle bezienswaardigheden te zien.
2

Dag 2: Per spoor op weg naar Trondheim

In de middag vertrekt u met de Dovrebanen naar Trondheim. Deze treinreis duurt zo’n 7uur en neemt u mee door het prachtige Dovrefjell nationaal park bekend om zijn muskusossen. Het is een geweldig mooi traject met indrukwekkende uitzichten! Het station van Trondheim ligt middenin de stad en u loopt zo naar uw overnachtingshotel. Maak vanavond een mooie wandeling door het oude centrum!
3

Dag 3: Over de Poolcirkel!

Vandaag alweer een hele mooie reisdag, u reist namelijk over de Nordlandsbanen langs de kust richting Bodo. Onderweg passeert u de Poolcirkel, en dat is toch een gedenkwaardig moment! Bodo is een klein stadje met zicht op de Lofoten eilandengroep.
4

Dag 4: Op naar Narvik

Deze ochtend neemt u de bus naar Narvik. In de middag heeft u tijd om deze stad gelegen tussen bergen en fjorden te ontdekken. Zo kent het stadje een zeer indrukwekkend mooi museum over de Tweede Wereldoorlog, en de aanleg van de Ofoten-spoorbaan. Ook kunt u het hogerop zoeken door de gondel te nemen en vanaf het uitzichtpunt de prachtige omgeving te verkennen, Doe zeker de wandelschoenen aan voor een mooie wandeling!
5

Dag 5: Mooiste treintraject van Noorwegen naar Zweden

De Ofoten-spoorbaan is het mooiste treintraject tussen het Noorse Narvik en het Zweedse Kiruna. De Ofoten-spoorlijn werd door grondwerkers aangelegd om ijzer vanuit Lapland in Zweden naar Narvik te transporteren voor export.  Het traject brengt u naar grote hoogte met prachtige natuur en veel rendierfamilies. Kijk dus goed rond of u hier rendieren ziet! Houdt u van wandelen? Neem dan hier zeker een extra overnachting in Abisko, het wandelgebied van Zweden! Anders is een overnachting in de oude mijnstad Kiruna ook een aanrader, het is hier zelfs mogelijk in de zomer in het ijshotel te slapen!
6-8

Dag 6 t/m 8: Inlandsbanan dwars door Zweden

De komende 3 dagen geniet u van het bekende Zweedse treintje de Inlandsbanan. Deze trein rijdt een aantal keren in de zomer en maakt diverse stops voor excursies en overnachtingen, het is dus geen regulire trein zoals de overige trajecten in dit reisprogramma! Er is een gids aan boord die u alles vertelt over de omgeving en de excursies, hij zorgt tevens voor de maaltijden. Het is een echte Zweedse beleving, en dit traject is dus een absolute aanrader om op een andere manier Zweden te leren kennen!
9

Dag 9: Middenin Dalarna

Vanmiddag komt u aan in Mora, een klein stadje in Dalarna gelegen. U kunt hier een aantal nachten verblijven en bijvoorbeeld de fabriek bezoeken waar de bekende Dalarna-paardjes worden gemaakt. Ook zijn er mooie wandel- en fietsmogelijkheden. Of wilt u wel eens beren zien in hun natuurlijke habitat? Bezoek dan het berenpark!
10-11

Dag 10 en 11: Welkom in Stockholm

Al vroeg neemt u de trein naar de hoofdstad van Zweden, Stockholm. Natuurlijk staat hier het ABBA-museum en het Koninklijk Paleis op het programma. Maakt u ook eens een foodtour en proef de diverse Zweedse delicatessen! 
12

Dag 12: Weer naar huis

Helaas, uw reis zit er echt op! Met de trein reist u naar het vliegveld van Stockholm en vliegt u terug naar Nederland.