Met de trein reizen door Noorwegen en Zweden wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet voor niets! Naast het feit dat reizen met de trein de meest milieuvriendelijke manier van reizen is, is reizen met de trein door Noorwegen en Zweden ook gewoon heerlijk ontspannen en makkelijk! Zeker als u uw reis door Norden Trips laat verzorgen. U ontvangt na boeking een uitgebreide reisbeschrijving met plaatsen, tijden, schema’s en plattegronden zodat u weet waar u moet zijn. Zorgeloos op reis dus! En tijdens de treinreis heeft u alle tijd om van de prachtige natuur te genieten, zo nu en dan eens een boekje te lezen of zelfs even weg te dromen terwijl het spoor en het mooie landschap aan u voorbij trekt. Met de trein door Noorwegen en Zweden is dus nog zo gek niet, laat u zeker eens adviseren! 

REISPERIODE HET HELE JAAR
INBEGREPEN
Vlucht overnachtingen
Treintrajecten Uitgebreid route-informatieboek
NIET INBEGREPEN
Excursies
Toeslagen

Aan boord van de trein

Treinen in Noorwegen en Zweden zijn zeer comfortabel, en voor een kleine toeslag reist u zelfs eerste klas. De stoelen zijn ruim, er is voldoende plaats voor uw koffer en er is altijd een restaurant aan boord voor een heerlijk kopje koffie, kleine snack of goede maaltijd. Alle treinen zijn voorzien van WIFI, waar u gratis gebruik van kan maken. Op sommige trajecten kan vooraf een stoel worden gekozen, Norden Trips houdt dan uiteraard rekening met het beste plaatsje voor het juiste uitzicht. 

Bezoek aan steden

Vaak begint een treinreis in een van de Scandinavische steden en dat is natuurlijk geen straf! De steden zijn stuk voor stuk mooi en gastvrij met architectonische gebouwen, gezellige winkels, interessante musea en heerlijke restaurants! Laat u eens verrassen met een bezoek aan Oslo met het nieuwe Munch-museum, en het prachtige havengebied. Of laat u zich meenemen naar mooie ABBA-tijden in Stockholm! In Trondheim zult u versteld staan van de prachtige Nidarosdom en de oude houten wijk Bakklandet. En wilt u echt terug in de tijd… Neem dan de trein naar het oude mijnstadje Roros!

Activiteiten en overnachtingen onderweg

Tijdens de treinreis is het natuurlijk mogelijk een aantal stops met overnachtingen te maken. De accommodaties liggen veelal op loopafstand van het station, en anders is er een transfer voor u geregeld. Vaak verblijft u in een bijzondere accommodatie, bijvoorbeeld een authentiek hotel of een mooi huisje met uitzicht op de bergen. Maak eens een mooie wandeling met uitzicht op een gletsjer, wissel de trein af met een prachtige fietstocht en vervolg later weer de reis verder met de trein. Over uw bagage hoeft u zich geen zorgen te maken, dat regelt Norden Trips voor u! 

 

 

1

Dag 1: Op winteravontuur

Vanaf Amsterdam vliegt u naar de Noorse hoofdstad Oslo. Uw hotel bevindt zich op  loopafstand van het station middenin het centrum van deze gezellige stad. Leuk is het om de hop-on hop-off bus te nemen en zo alle bezienswaardigheden te zien.
2

Dag 2: Per spoor op weg naar de bergen en fjorden!

In de middag vertrekt u met de Bergensbanen naar Myrdal. Deze belangrijkste treinverbinding van Noorwegen voert over de Hardangervidda hoogvlakte, ook wel het dak van Europa genoemd. Het is een prachtige tocht met mooie vergezichten, ruige natuur en hoge bergen. Eenmaal in Myrdal stapt u over op de Flamsbanen, dit 20km lange traject overbrugt een hoogte van 864m en heeft een spectaculair zicht op het Aurlandsfjord. U overnacht vanavond in Flam.
3

Dag 3: Geniet van de fjordenwereld!

De ochtend heeft u gelegenheid Flam te verkennen, een bezoek aan het Flam treinmuseum behoort tot de mogelijkheden of ga naar het mooie uitzichtpunt Stegastein! In de middag reist u verder per boot naar Bergen. Tijdens deze 5-uur durende boottocht maakt u kennis met het langste fjord van Noorwegen, het Sognefjord. De boot legt aan op Strandkaien middenin het centrum van Bergen en op loopafstand van uw hotel.
4

Dag 4: Hanzestad Bergen

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de Hanzestad Bergen te bezoeken. In de ochtend loopt u natuurlijk over de gezellige vismarkt en bezoekt u de kleurrijke oude houten wijk Bryggen. Ook de diverse musea – zoals het Griegmuseum – zijn het bezoeken waard! Vanavond scheept u in aan boord van de Hurtigruten, voor velen de mooiste zeereis van de wereld! U neemt afscheid van Bergen en geniet 2 dagen van het Noorse landschap vanaf uw Hurtigrutenschip.
5

Dag 5: Aan boord van de Hurtigruten

Tussen scheren en eilanden door vaart de postboot naar de Art Nouveau stad Ålesund voor een bezoek.
6

Dag 6: Trondheim

Al vroeg komt u aan in de kroningsstad Trondheim en is het tijd om afscheid te nemen van het schip. Op loopafstand van de Hurtigrutenkade bevindt zich uw hotel en de rest van de dag kunt u de op één na oudste stad van Noorwegen ontdekken. Vanaf de stadsbrug ‘Gamle Bybrua’ heeft u een mooi zicht op de stad. In de Nidarosdom worden sinds 1988 de Noorse kroonjuwelen getoond.
7

Dag 7: Met de trein door de nationale parken

Na het ontbijt loopt u naar het station van Trondheim en neemt u de bekende Dovrefjellbanen naar Oslo luchthaven. Deze treinreis duurt zo’n 7uur en neemt u mee door het prachtige Dovrefjell nationaal park bekend om zijn muskusossen. Dan voert het traject door Gudbrandsdalen gelegen tussen de nationale parken Jotunheimen en Rondane. Het is een geweldig mooi traject met indrukwekkende uitzichten! Met de late vlucht vliegt u terug naar Nederland.
met de trein door Noorwegen