Fjorden, de reden om Noorwegen te bezoeken

Voor veel reizigers zijn de fjorden vaak de reden om Noorwegen te bezoeken. Een fjordentocht mag dan eigenlijk ook niet ontbreken tijdens uw reis! Eén van de bekendste fjorden is het Geirangerfjord, met een ferryboot kunt u gemakkelijk dit fjord tijdens uw reisdag bekijken. Rijd ook eens naar het Hjorundfjord, vooral in de herfst kleurt dit fjord prachtig naar alle mooie herfstkleuren! En hier kunt u ook zeer bijzonder overnachten. Iedereen zal het zich nog wel herinneren uit de schoolboeken… Het Sognefjord is het langste fjord van Noorwegen, verblijf hier wat langer in een mooi vakantiehuis en bezoek de vele verschillende bezienswaardigheden!

Staafkerkjes, gletsjers, en nog veel meer

Een vakantie aan de fjorden brengt u veel verschillende activiteiten. Uiteraard kunt u mooie wandelingen maken en vanaf het uitzichtpunt genieten van het zicht op het fjord. Gaat u liever met de auto op pad? Dan is het rijden van een nationaal toeristische route zeker een aanrader. Op elk van deze wegen zijn leuke korte uitstapjes mogelijk, zodat uw reisdag een echte vakantiedag wordt. Tussen het bekende Sognefjord en Nordfjord ligt de grootste gletsjer van Noorwegen, de Jostedalsbreen. Natuurlijk zijn er ook diverse uitstapjes mogelijk naar deze gletsjer. Van uitzichtpunten, tot varen met een bootje langs de gletsjermond. En wat dacht u van een echte gletsjertocht met een gids? Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Bijzonder leuke accommodaties

In het fjordengebied kunt u overnachten in mooie hotels prachtig gelegen aan het fjord. In de avond kunt u hier heerlijk genieten van de lokale keuken. De hotels waar wij mee samenwerken, zijn vaak kleinschalige hotels met een gezellige persoonlijke sfeer en service. Wilt u liever in een vakantiehuis verblijven? Dan is dit natuurlijk ook mogelijk. De huizen zijn veelal van veel luxe voorzien en hebben zicht op het fjord, zo kunt u in de avond heerlijk wegdromen en genieten van het uitzicht. Bij Norden Trips is het ook gewoon mogelijk om de verschillende accommodaties te combineren, dus hotels en huisjes in een reis. Laat u eens informeren over onze mogelijkheden en maak de reis die bij u past!

Natuurlijk is het fjordengebied in het voorjaar en de zomer populair en kunt u goed met eigen auto deze regio van Noorwegen verkennen. Ook de herfst leent zich uitstekend voor een bezoek. De rust is weer wat teruggekeerd in het fjordengebied en de wegen zijn nog steeds goed begaanbaar. Wilt u liever zelf niet rijden? Dan biedt de trein en de verschillende ferry-overtochten een goed alternatief. Met een uitgebreid routeboek met allerlei tips voor onderweg begint u aan uw vakantie en geniet u van de mooie uitzichten en bergwereld vanuit de trein, boot en bus. Elke avond komt u aan in een nieuw plaatsje, de halte bevindt zich op loopafstand van het hotel. Wel zo makkelijk!

Go Vikings in the Fjords

Deze manier van reizen is ook ideaal in de winter! Reis met de trein van Oslo naar Bergen en maak onderweg diverse stops voor leuke winteractiviteiten zoals huskysledetochten of sneeuwschoenwandelingen. Geniet van de mooie fjorden vanaf het water en bekijk het gezellige Hanzestadje Bergen. Een winterreis naar het fjordengebied is een leuke aanrader boordevol avontuur, lekker eten en bijzonder gezellige accommodaties! Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Weather Icon
Neem contact met ons op:
0683213463