Lapland, Het land van de Sami

Lapland, het land van de Sami, is een land dat over de 3 Scandinavische landen Noorwegen, Zweden en Finland ligt. Het is het land dat boven de Poolcirkel ligt én waar de Kerstman woont! Lapland staat niet voor niets bekend om de geweldige winteravonturen! Maar ook in de zomer biedt Lapland heel veel mooie bezienswaardigheden.

Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa

Het Noordelijkste puntje van Europa is voor veel reizigers een doel als zij Scandinavië bezoeken. Zeker in de zomer, want bij goede weersomstandigheden kunt u hier de Middernachtzon zien. De zon die niet ondergaat, en alleen de horizon licht raakt. Het prachtige goudgele kleurenpalet die dan ontstaat is zo mooi, om stil van te worden!  Maar ook in de winter is de Noordkaap mooi om te bezoeken. Zeker tijdens de winteropenstelling, als u in de avond met uw auto in colonne naar het Noordkaapplateau rijdt en zo wellicht ook het Noorderlicht kan zien! 

Hoofdstad van de Sami

Gaat u op vakantie naar Lapland, dan wilt u zeker ook kennis maken met de bevolking van Lapland, de Sami. In de hoofdstad van de Sami, Karasjok is het Sami museum gevestigd, gemaakt en gerund door de Sami. Ook kunt u hier het Sami Parlement bezoeken en zo meer te weten komen over het behoud van de taal, cultuur en het land van de Sami. Zoals gezegd ligt Lapland over de 3 Scandinavische laden heen en kunt u ook een uitstapje maken naar Fins Lapland en hier het zeer bijzondere Sami museum bezoeken. 

Rendieren

Tijdens een autorit door Lapland komt u ze zeker tegen, rendieren! Ze lopen overal op zoek naar eten. Daarnaast kunt u meer wildlife tegenkomen in Lapland. Een autorit over de rijksgrens naar Zweden is ook zeer bijzonder mooi. Eenmaal over de pas krijgt u zicht op de Noorse fjordenwereld en komt u in het plaatsje Narvik met een bijzonder museum en een goede lokale keuken.

Tromso, het Parijs van het Noorden

Combineer een bezoek aan Lapland zeker met het stadje Tromso, deze grootste plaats van Noord-Noorwegen heeft de bezoeker veel te bieden: leuke musea, goede restaurantjes en heel veel leuke activiteiten. U kunt gaan vissen, de bergen in, wildlife spotten…. En heerlijk overnachten, van goede hotels in de stad tot prachtige overnachtingen met onvergetelijk uitzicht op de Middernachtzon (zomer) of… het Noorderlicht (winter)! Laat u eens informeren over de vele mogelijkheden en maak van uw reis naar Lapland een onvergetelijke trip.

Van mooie zomers tot witte winters

Lapland is een uitgestrekte vlakte met mooie natuur. Meer naar de kust wordt het landschap grimmiger en heeft u zicht op de fjorden en de zee. In de zomer kunt u mooie wandelingen maken en de kleine steden als Hammerfest en Alta bezoeken.  In het winterseizoen is Lapland een totaal ander gebied geworden met avontuurlijke activiteiten: sneeuwscootersafari’s, sneeuwschoenwandeltochten en huskysledetochten zijn dan mogelijk. Het is dan zelfs ook mogelijk een meerdaagse huskysledetocht op het Finnmarkplateau te ondernemen waarbij u overnacht in eenvoudige, maar zeker sfeervolle cabins of tenten. 

Combineer een bezoek aan Lapland met de gezellige stad Tromso, de stad van het Noorderlicht of Narvik. In de winter is het ook goed mogelijk om Zweeds, Noors en Fins Lapland te combineren en zo optimaal van het Noorderlicht, de sneeuw en de Sami te genieten. 

Weather Icon
Neem contact met ons op:
0683213463