Wilt u liever niet zelf met de auto door Noorwegen reizen in de zomer, maar wel van het prachtige Noorse landschap met fjorden en bergen genieten? Dan is een reis met trein en boot echt iets voor u! De mogelijkheden zijn legio en de trajecten onbeschrijfelijk mooi. Combineer uw treinreis met diverse bootovertochten of met de Hurtigruten en geniet optimaal van al het natuurschoon. Laat u meenemen en verrassen door het gemak van deze manier van reizen. Natuurlijk zorgt Norden Trips voor een routeboek met alle informatie, zo gaat u dus zeker goed voorbereid op reis. 

REISPERIODE MEI – OKTOBER
INBEGREPEN
Vlucht Ontbijt
Trein- en boottrajecten Uitgebreid route-informatieboek
NIET INBEGREPEN
Excursies
Toeslagen

Varen door het Geirangerfjord 

Een klein stukje meevaren met de Hutigruten is een leuke aanvulling op uw reis. Stap in Bergen aan boord en geniet van het Noorse landschap vanaf het Hurtigrutenschip en maak kennis met de Noren die dit schip ook gebruik voor woon-werkverkeer. In de zomermaanden doet de Hurtigruten ook de prachtige Geirangerfjord aan, voor veel toeristen de reden om Noorwegen te bezoeken! 

Leuke activiteiten onderweg: fietsen of wandelen!

Tijdens de treinreis van Oslo naar Bergen is het mogelijk een aantal stops met overnachtingen te maken. Zo heeft u ook tijd om een aantal activiteiten te ondernemen en van uw reis een echt avontuur te maken. Wat dacht u van bijvoorbeeld  een fietstocht over de belende Rallarvegen? Stap op de fiets in Finse en maak de afdaling naar Flam, een onvergetelijke ervaring! Of maak vanuit Finse een prachtige wandeltocht naar de gletsjer voor een onbeschrijfelijk uitzicht. In Flam kunt u ook leuke excursies doen, bijvoorbeeld naar het uitzichtpunt Stegastein of een fjordenboottocht. 

 

1

Dag 1: Op naar Noorwegen

Vanaf Amsterdam vliegt u naar de Noorse hoofdstad Oslo. Uw hotel bevindt zich op  loopafstand van het station middenin het centrum van deze gezellige stad. Leuk is het om de hop-on hop-off bus te nemen en zo alle bezienswaardigheden te zien.
2

Dag 2: Per spoor op weg naar de bergen en fjorden!

In de middag vertrekt u met de Bergensbanen naar Myrdal. Deze belangrijkste treinverbinding van Noorwegen voert over de Hardangervidda hoogvlakte, ook wel het dak van Europa genoemd. Het is een prachtige tocht met mooie vergezichten, ruige natuur en hoge bergen. Eenmaal in Myrdal stapt u over op de Flamsbanen, dit 20km lange traject overbrugt een hoogte van 864m en heeft een spectaculair zicht op het Aurlandsfjord. U overnacht vanavond in Flam.
3

Dag 3: Geniet van de fjordenwereld!

De ochtend heeft u gelegenheid Flam te verkennen, een bezoek aan het Flam treinmuseum behoort tot de mogelijkheden of ga naar het mooie uitzichtpunt Stegastein! In de middag reist u verder per boot naar Bergen. Tijdens deze 5-uur durende boottocht maakt u kennis met het langste fjord van Noorwegen, het Sognefjord. De boot legt aan op Strandkaien middenin het centrum van Bergen en op loopafstand van uw hotel.
4

Dag 4: Hanzestad Bergen

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de Hanzestad Bergen te bezoeken. In de ochtend loopt u natuurlijk over de gezellige vismarkt en bezoekt u de kleurrijke oude houten wijk Bryggen. Ook de diverse musea – zoals het Griegmuseum – zijn het bezoeken waard! Vanavond scheept u in aan boord van de Hurtigruten, voor velen de mooiste zeereis van de wereld! U neemt afscheid van Bergen en geniet 2 dagen van het Noorse landschap vanaf uw Hurtigrutenschip.
5

Dag 5: Aan boord van de Hurtigruten

Tussen scheren en eilanden door vaart de postboot naar de Art Nouveau stad Ålesund. Vanaf daar vaart het schip door naar het Geirangerfjord met haar wereldberoemde watervallen!
6

Dag 6: Trondheim

Al vroeg komt u aan in de kroningsstad Trondheim en is het tijd om afscheid te nemen van het schip. Op loopafstand van de Hurtigrutenkade bevindt zich uw hotel en de rest van de dag kunt u de op één na oudste stad van Noorwegen ontdekken. Vanaf de stadsbrug ‘Gamle Bybrua’ heeft u een mooi zicht op de stad. In de Nidarosdom worden sinds 1988 de Noorse kroonjuwelen getoond.
7

Dag 7: Met de trein door de nationale parken

Na het ontbijt loopt u naar het station van Trondheim en neemt u de bekende Dovrefjellbanen naar Oslo luchthaven. Deze treinreis duurt zo’n 7uur en neemt u mee door het prachtige Dovrefjell nationaal park bekend om zijn muskusossen. Dan voert het traject door Gudbrandsdalen gelegen tussen de nationale parken Jotunheimen en Rondane. Het is een geweldig mooi traject met indrukwekkende uitzichten! Met de late vlucht vliegt u terug naar Nederland.
Hurtigruten
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen