De bergen en nationale parken van Noorwegen

Noorwegen staat bekend om zijn fjordenwereld, maar zeker ook het fjellgebied is de moeite van het bezoeken waard. Hier vindt u de prachtige nationale parken met eindeloze activiteiten: van wandelen, tot fietsen, van gletsjertochten, tot raften, van klimmen tot kajakken. In de nationale parken is ook veel wildlife te vinden zoals de muskusos die in het Dovrefjell nationaal park leeft. Het is leuk om aan het begin van uw reis een prachtige autorit te maken en zo een glimp op te vangen van de geweldige natuur in de nationale parken. Verblijf bijvoorbeeld een aantal nachten in een leuk vakantiehuisje aan de rand van het Jotunheimen nationale park en geniet van het uitzicht en de rendieren of elanden die in de avond voorbij komen lopen.

De bergen, zo mooi….

De bergwereld van Noorwegen is zo mooi, daar mag je eigenlijk niet aan voorbij rijden. Vanuit Oslo kunt u prachtige routes met de auto rijden en zo van het landschap genieten. In deze bergen liggen ook kilometers aan wandelroutes, goed uitgezet door de Noorse Bergsportvereniging, DNT. Van kortere routes tot mooie dagtochten voor de echte hiker, maar ook wandelroutes die prima te ondernemen zijn met het hele gezin. Bekende namen komen hier tot leven: de Trolltunga, Preikestolen, Besseggen en Romsdalseggen, u heeft er vast al wel eens van gehoord. En wat denkt u van een meerdaagse tocht met overnachting in een tentje (ook met gids mogelijk)? Ook de wandeling door de Grand Canyon van Noorwegen is een absolute aanrader en onvergetelijk mooi. Laat u eens adviseren door ons, er is vast een route die bij u past, want wandelen in Noorwegen is eigenlijk wel een must do in uw vakantie.

Fietsen, raften, te veel om op te noemen…

Naast wandelen biedt het fjellgebied nog veel meer sportieve activiteiten. Zo zijn er verschillende fietsmogelijkheden, waarvan de Rallervegen wel 1 van de bekendste is. Deze fietsdagtocht is 81kilometer lang en loopt van Geilo tot aan Flam, dus van de bergen tot aan het fjord. De route is echt schitterend en is in 1 dag goed te ondernemen. Wilt u liever onderweg een overnachting, of later op de route beginnen? Dan is dat ook prima mogelijk. Er zijn nog veel meer fietsmogelijkheden, laat u eens door ons informeren!

Waar bergen zijn, is water en waar water is, zijn vaak ook rivieren. En als die rivieren in stroomversnellingen komen, dan zijn er prima mogelijkheden om te raften! Bedwing samen met uw teamgenoten een raft over de vele rapids en stroomversnellingen, een ongekend avontuur voor iedereen. Of ga met het hele gezin het raftavontuur aan en ga samen met een gids in een raft over wat kleinere rapids, plezier verzekerd! Naast wandelen, fietsen en raften kunt u ook gaan kajakken, paardrijden en klimmen. Bekijk ook eens onze excursies.

Mukusossen en husky’s!

Wist u dat de muskusos in Noorwegen voorkomt? En wel in het nationale park Dovrefjell. Samen met een ervaren en leuke gids kunt u op pad om dit prachtige grote beest te gaan spotten. De muskusos lijkt log en langzaam, niets is minder waar! Een gids weet dus precies hoe de muskusos te benaderen, om zo van korte afstand de muskusos in zijn natuurlijke habitat te bewonderen. Een bezoek aan een huskyfarm in het fjellgebied is ook mogelijk, niet alleen in de winter, maar ook in de zomer! Vaak worden de husky’s uit wandelen genomen om ze voor te breiden op de winterdagen. En u kunt daarbij helpen! Zo ziet u, het fjellgebied is zeker het bezoeken waard. Laat u informeren over de vele leuke mogelijkheden.

Het fjellgebied, een waar sprookje…

In de zomer kunt u volop genieten van alle activiteiten en mogelijkheden in het fjellgebied.  Ook de wegen zijn goed begaanbaar, echter op een aantal wegen zal u vaak ook nog in de zomer sneeuw tegenkomen. Niet meer op de  weg natuurlijk, maar een sneeuwbal gooien langs de kant van de weg is zeker mogelijk. In de herfstperiode is het fjellgebied werkelijk een sprookje, want dan kleurt de natuur naar de prachtige herfstkleuren van hel groen tot diep rood. Vaak worden wegen vanaf oktober afgesloten en zijn gebieden moeilijker bereikbaar. Laat u dus goed informeren over de mogelijkheden. Het fjellgebied kent ook leuke skigebieden en prima winteravontuur mogelijkheden. Verrassend en veelzijdig. Meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Weather Icon
Neem contact met ons op:
0683213463