De prachtige Hanzestad Bergen is zeker ook in de winter een leuke bestemming voor een stedenreis. Vanaf Amsterdam is het mogelijk direct te vliegen op deze stad en met een transfer van zo’n 45minuten sta je middenin het gezellige centrum. Vaak is Bergen in de winter bedekt met een laagje sneeuw, zo krijgt u direct het echte winter gevoel! En in de kerstperiode is Bergen helemaal gezellig met overal lampjes en kraampjes met heerlijke lekkernijen. 

Houten huizen en gezelligheid

In de oude houten wijk Brygge kunt u heerlijk ronddwalen en de mooie oude winkeltjes bekijken. Er is ook een leuke kerstwinkel met prachtige authentieke Noorse kerstspulletjes. Kerst is namelijk een hele belangrijke periode in Noorwegen en wordt nog steeds traditioneel gevierd. 

Kerstdorp van peperkoek

Ooit begonnen als leuke bezigheid en ondertussen een echte Noorse traditie: het maken van een peperkoekhuisje. Tegenwoordig vindt in Bergen een jaarlijks terugkerend evenement plaats, u vindt tijdens de kerstperiode in Bergen het grootste peperkoekenstad van de hele wereld! En natuurlijk kunt u dit stadje tijdens uw kerstreis bezoeken, een echte aanrader! 

Dagje op de lange latten

Een kerstreis naar Bergen is prima te combineren met een dagje skiën of langlaufen. Neem vanuit Bergen de trein en geniet van een prachtig treintraject naar het ski-oord Voss. Dit skigebied kent vele pistes, routes en mogelijkheden. Norden Trips adviseert u graag over de mogelijkheden!

 

REISPERIODE DECEMBER
INBEGREPEN
Vlucht Logies en ontbijt
Transfers Excursie
NIET INBEGREPEN
Extra excursies
Toeslagen

 

1

Dag 1: Vertrek naar de Hanzestad Bergen

Vroeg in de ochtend vliegt u rechtstreeks vanuit Amsterdam in een paar uur naar Bergen. Eenmaal aangekomen neemt u de transferbus naar het centrum van de stad. In nog geen 45minuten bent u er! De komende nachten verblijft u in een zeer sfeervol hotel in het centrum van de stad gelegen. Het ligt ideaal voor het maken van excursies en het ontdekken van de stad.
2

Dag 2: Oude houten wijk Brygge

Vandaag gaat u vast de oude houten wijk ontdekken met leuke winkeltjes en restaurantjes. U zult zich zeker vermaken! Neem zeker ook de Floibanen naar het uitzichtpunt en geniet hier van een kopje koffie met Noorse lekkernij.
3

Dag 3: Pepperkakebyen

Een bezoek aan de Pepperkakebyen staat natuurlijk ook zeker op uw programma! Deze stad is gebouwd van peperkoek en heeft mooie gebouwen, kerken en pleinen. En vergeet de trein niet die door de gezellige straten rijdt. Of laat u zich liever meenemen door de porachtige muziek van Grieg en wilt u een pianoconcert bijwonen? Een andere mogelijkheid is een bezoek te brengen aan een van de vele leuke musea die Bergen kent.
4

Dag 4: Op de lange latten!

Een bezoek aan Bergen is prima te combineren met een dagje skiën of langlaufen, of wilt u liever een mooie winterse fjordentocht maken? Vanuit Bergen zijn veel mooie excursies te ondernemen, wij vertellen u er graag meer over!
5

Dag 5: Weer naar huis

De laatste kerstinkopen kunt u deze ochtend nog doen. Dan is het tijd om terug te gaan naar het vliegveld voor uw terugvlucht naar Amsterdam.
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
treinreis zuid-noorwegen
bergen met kerst