De regio Telemark is een ideaal gebied voor een actieve en sportieve vakantie, zeker voor het hele gezin! Fietsen, wandelen, raften, zwemmen, vissen en natuurlijk prachtige natuur heeft deze regio u als vakantieganger te bieden. Het gebied is ook nog eens goed te bereiken met eigen auto en de ferry vanuit het Deense Hirtshals. Neem daarbij de leuke en verrassende accommodatie om te verblijven en uw vakantie is compleet. Zeker als u de reis in Kristiansand begint en zo de leuke kustlijn met de prachtige witte stadjes meeneemt. Op een zonnige dag geniet u van zon, zee en strand!

Natuurlijk is Telemark ook prima te combineren met het fjordengebied. Verblijf bijvoorbeeld eerst in een mooi vakantiehuis in Telemark en geniet van leuke excursies en trek daarna door naar het fjordengebied voor een bezoek aan de leuke stad Bergen, de gletsjerwereld en natuurlijk een fjordentocht. Norden Trips informeert u graag over de vele leuke mogelijkheden en accommodaties.

REISPERIODE JUNI- SEPTEMBER
INBEGREPEN
Overtocht Logies
Excursies Uitgebreid route-informatieboek
NIET INBEGREPEN
Extra excursies
Toeslagen

 

1

Dag 1: Vertrek naar Hirtshals

Met de auto rijdt u naar Hirtshals in het noorden van Denemarken. Hier overnacht u in een comfortabele cabin op korte afstand van de haven. Het is mooi om de vele boten te zien aankomen en vertrekken.
2-3

Dag 2-3: Naar de Noorse-Zuidkust

Vanochtend gaat u met de ferry over naar Noorwegen, geniet van de mooie aankomst! Eenmaal in Kristiansand is het een uurtje rijden naar uw leuke huisje mooi gelegen met in de omgeving heel veel sportieve activiteiten. Zo kunt u hier gaan raften, suppen en kanoën. Maar er zijn ook fietsen te huur om een mooi uitgezet pad te volgen. Vergeet ook niet het klimpark met vele zip-lines en uitdagingen. En nog een echte must-do: er l;even in dit gebied vele elanden, leuk om in de avond op pad te gaan en deze koning van het bos te spotten. Een heerlijk begin van uw vakantie!
4-6

Dag 4-6: Spectaculaire natuur

Vandaag reist u verder via mooie natuur naar het plaatsje Rjukan bekend om haar waterkrachtcentrale. Vanaf dit plaatsje is zo veel te ondernemen, u gaat zich zeker niet vervelen! Zo kunt u met de oude Krossobanen naar het Hardangerviddaplateau voor een mooie fiets- of wandeltocht. Het is zelfs mogelijk om in een echte DNT te overnachten op het plateau, zeer bijzonder! Ooit al eens een echte avontuurlijke lift willen doen? Neem dan de lift naar de top van de Gaustatoppen. Vanaf hier heeft u werkelijk een spectaculair mooi uitzicht en kunt u bij helder weer 1/6 deel van Noorwegen zien. 
7-9

Dag 7-9: Zwemmen, glijbanen en sluizen!

Via de grootste staafkerk van Noorwegen bereikt u uw volgende vakantiehuis, ideaal gelegen voor de volgende avonturen! Zo kunt u gaan zwemmen in het grootste zwembad van Scandinavië met vele stroomversnellingen en glijbanen, pret voor het hele gezin. Of wilt u leren waterskiën? Een dagje fietsen langs het Telemarkkanaal langs de vele sluizen is ook een leuke optie.
10

Dag 10: Kragero

Natuurlijk hoort een bezoek aan het St Tropez van Noorwegen bij een reis aan deze regio. Geniet van de leuke terrasjes, gezellige winkeltjes en mooie gebouwen in Kragero. Leuk is het om hier de wandeling langs de inspiratieplekken voor de schilderijen van Edvard Munch te doen. Of wat dacht u van een bezoek aan het mooie eiland Jomfruland? 
11-12

Dag 11-12: Overnachten in een vuurtoren, zo bijzonder!

De reis naar Telemark en de Zuidkust kunt u afsluiten met een zeer bijzondere overnachting in een vuurtoren! Uw gastheer geeft u een warm welkom en legt u uit hoe het dagelijkse leven er uitziet op het eiland. Vanaf het eiland heeft u een prachtig zicht op de kust en de zonsondergang, om nooit te vergeten! De volgende dag is het helaas tijd om te vertrekken naar huis, god tur!
!

Optie tot verlengen

Natuurlijk kunt u op de heen- of terugreis prima een bezoek brengen aan LEGO-land! Norden Trips werkt samen met leuke vakantiehusijes van alle gemakken voorzien op korte afstand van het park. Ook leuk om te bezoeken is het waterpretpark en het safaripark Givskud Zoo. Neem contact op met Norden Trips en laat u adviseren over de vele mogelijkheden