Voor de echte natuur- en cultuurliefhebber

Midden-Zweden is niet voor niets een hele populaire vakantiebestemming, dit deel van Zweden kent een prachtige landschap, typische rode huisjes en de ruige natuur met de mogelijkheid to het zien van wildlife. Van een rendier die over de weg sjokt, tot elanden die zich in de bossen verscholen houdt. Maar ook de beer kan u hier (op safari) nog tegenkomen!  

Heel veel dieren

In het zuidelijk deel kunt u heerlijk fietsen en wandelen, en mooie toeristische attracties bekijken zoals het Götakanaal. Vergeet zeker ook niet een bezoek te brengen aan de prachtige dierentuin Kolmarden! Deze dierentuin heeft een heuse kabelbaan waarmee u een uniek tochtje kunt maken over het park. Vanuit uw gondel ziet u de leeuwen en beren van bovenaf, en kijkt u ondertussen uit over het prachtige meer Bråviken.

Nationale Parken

Meer naar het noorden wandelt u naar de hoogste waterval van Zweden in het Fulufjället Nationaal Park. Hier kunt u ook kennis maken met een kleine Sami-gemeenschap, zeer bijzonder! En in het nabijgelegen Idre kunt u in de zomer als in de winter genieten van de vele wandel- en skimogelijkheden! Ook Hälsingland, waar u op berenavontuur kan, is meer dan het bezoeken waard. Het is nog een beetje een onontdekt stukje Zweden, dus als u rust en het lokale leven zoekt, dan is deze regio meer dan het bezoeken waard! In de grootste stad van de regio, Gävle, bevindt zich het Zweedse Gevangenismuseum en het Spoorwegmuseum. Hier vindt u een van de mooiste spoorweggeschiedeniscollecties ter wereld. Of wat dacht u van een overnachting in een mooi huisje op een onbewoond eiland, echt heerlijk!

Stockholm, Venetië van het noorden

Natuurlijk behoort een bezoek aan de hoofdstad Stockholm zeker ook tot de mogelijkheden. Stockholm is een hele leuke open en gastvrije stad, met heel veel leuke musea, shops en eetgelegenheden. Ga in de zomer, maar zeker ook in de winter eens naar deze leuke stad en maak kennis met het Venetië van het Noorden! Een echte aanrader is Stockholm te combineren met de prachtige archipel. Zo kunt u vanuit Stockholm een mooie dagtocht met de auto maken, maar ook leuk is het om een bijzondere overnachting te maken en op uw vrieje dag een kajak te nemen en te varen langs de vele eilandje. In Stockholm en omgeving is meer dan zat te ontdekken!

Ook op doorreis naar Noorwegen

Vanuit Midden-Zweden kunt u ook makkelijk Noorwegen bezoeken. Laat u eens informeren over de vele mogelijkheden!

Weather Icon
Neem contact met ons op:
0683213463