Het mysterieuze Noorderlicht aanschouwen is voor veel mensen een droom, net als het maken van een hondensledetocht door een ongerepte witte omgeving. Beleef het winterse Noorwegen en reis af naar de stad van het Noorderlicht, Tromso. Een prima plek om een aantal dagen te verblijven. Tromso kent een gezellig centrum met vele leuke winkels, gezellige restaurantjes en heeft met zijn vele barretjes een bruisend nachtleven.

REISPERIODE DECEMBER – APRIL
INBEGREPEN
Vlucht Ontbijt
Transfers Uitgebreid route-informatieboek
NIET INBEGREPEN
Extra excursies
Toeslagen

Wist u trouwens dat in Tromso eigen bier gebrouwen wordt? De stad heeft verder bijzondere musea en de IJszeekathedraal waar elke avond een prachtig concert plaatsvindt. Door de geografische ligging van de stad kent de stad veel Noorderlichtshows, niet voor niets wordt Tromso dan ook de stad van het Noorderlicht genoemd.

1

Dag 1: Vertrek naar Tromso

U vliegt vanaf Amsterdam Schiphol met een tussenstop op Oslo naar de Arctische stad Tromsø, ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. U verblijft 5 nachten in een gezellig hotel prachtig gelegen aan het water middenin het centrum van de stad.
2

Dag 2: Een dagje Tromso

Vandaag gaat u de stad Tromso op eigen gelegenheid verkennen. Breng zeker een bezoek aan het bijzonder Polarmuseum waar het verhaal verteld wordt van de vele poolexpedities die vanuit Tromsø zijn ondernomen. U geniet vast van een heerlijke lunch in het meest noordelijk gelegen theehuisje met een super gezellige sfeer en heerlijk huisgemaakt eten! 
3

Dag 3: Met sneeuwscooters op pad

Vanochtend gaat u met sneeuwscooters op pad, een 30kilometer lange tocht neemt u mee door de witte wildernis met adembenemende mooie vergezichten. Na zo’n 600meter klimmen met de nodige stuurmanskunsten, komt u bovenop het plateau aan en kunt u genieten van de snelheid van de sneeuwscooter op het bevroren meer. Het is mogelijk om hier te gaan ijsvissen. Eenmaal terug in het basiskamp geniet u van een warme lunch en wordt u teruggebracht naar Tromso. Vanavond kunt u het middernachtconcert bijwonen in de IJszeekathedraal.
4

Dag 4: Husky's!

Deze ochtend bezoekt u een huskyfarm net buiten Tromsø gelegen. U zult de honden bij aankomst al zeker horen! Na een uitgebreide training gaat u met uw team van honden en slede op pad. Het is een geweldige ervaring om vanaf uw slede de prachtige natuur te verkennen. Onderweg maken we een stop en geniet u van een lekkere lunch. In de middag heeft u nog gelegenheid om uw laatste souvenirs te kopen. Heeft u het Noorderlicht nog niet gezien? Ga dan mee met een Noorderlichtsafari! 
5

Dag 5: Afscheid

Helaas is het tijd om het mooie Tromso te verlaten en terug te reizen naar Nederland, god tur!
!

Optie tot verlengen

Natuurlijk kunt u uw winteravontuur met 1 of 2 nachten verlengen. Zo kunt u een dagje skiën op de gezellige piste van Tromso? Of overnachten in de ijskathedraal, een onvergetelijke koude ervaring! Neem contact met ons op en laat u adviseren over de vele mogelijkheden
Tromso Ishavskathedraal
Tromso Ishavskathedraal
Sneeuwscootersafari
Rendiersafari