Op zo’n 3,5uur vliegen van Amsterdam ligt mooi aan het Altafjord het kleine plaatsje Alta. De directe omgeving van Alta heeft voor de echte winteravonturier veel te bieden! Naast mooie sneeuwscootertours, prachtige sneeuwschoensafari’s en diverse huskysledetochten kan je er ook  voor kiezen om een dagje te gaan skiën of een nachtje te slapen in het ijshotel!

Alta beschikt over hele leuke accommodaties om te verblijven. Zo is het mogelijk om op een huskyfarm in een eigen houten tipitent te slapen met een raam tot aan de vloer. Zo hoef je ’s nachts niet je bed uit om het Noorderlicht te bekijken! De tipitenten zijn lekker verwarmd en liggen op loopafstand van het servicegebouw met een gezellige woonkamer en keuken.  Maar ook is het mogelijk om in een heel gezellige huisje bij de piste  te overnachten.

Een huskysledetocht is een echte must tijdens een winteravontuur naar Alta. U kunt kiezen tussen een dagtocht (ook in de avonduren mogelijk) of een meerdaagse tocht. Bij deze laatste tocht verblijf je 1 nacht op het Finnmarksplateau in een mooie cabin. Heerlijk om na een prachtige huskysledetocht op het plateau hier de husky’s te verzorgen om daarna bij het haardvuur mooie verhalen te delen met andere dogmushers. En  aangezien u ver weg bent met stadse verlichting behoort het zien van het Noorderlicht natuurlijk ook tot de mogelijkheden!

Zeker bijzonder tijdens een bezoek aan Alta is het ijshotel Sorrisniva. Dit hotel is volledig gebouwd van ijs en kent prachtige ijssculpturen, een ijsbar en een ijskerk waar ook echte huwelijken plaatsvinden. Uiteraard heeft het hotel ook ijskamers waar u kunt verblijven! Durft u het aan om in een ijskamer bij -4graden de nacht door te brengen?

U ziet het, Alta biedt u volop winteravontuur. Laat u eens adviseren en geniet van een onvergetelijke vakantie in Noors-Lapland.

REISPERIODE DECEMBER – APRIL
INBEGREPEN
Vlucht Vol-pension
Transfers Uitgebreid route-informatieboek
NIET INBEGREPEN
Extra excursies
Toeslagen

 

1

Dag 1: Vertrek naar Alta

Al vroeg in de ochtend vertrekt u vanaf Amsterdam naar Noors-Lapland (met tussenstop in Oslo of Bergen). Eenmaal in Alta, een klein stadje gelegen aan het Alta-fjord, wordt u opgehaald en naar de huskyfarm gebracht. Deze farm ligt net buiten Alta en heeft zo’n 80 husky’s. De rest van de dag kunt u kennismaken met de honden en krijgt u een korte training over het inspannen van de honden en het besturen van de hondenslede. Ook maakt u uw eerste sledetocht in de omgeving van de farm, zo gaat u morgen zeker goed voorbereid op pad! Vanavond geniet u van een goed diner alvorens u een bijzondere nacht heeft in de lavvoo. Een kleine houten tipitent met een mooi raam gericht op het noorden. Indien de condities goed zijn, heeft u kans om vanuit de lavvoo het Noorderlicht te zien. Een bijzondere ervaring! Voor douche en toilet maakt u gebruik van de gezamenlijke faciliteiten op loopafstand van de lavvoo.
2

Dag 2:  Meerdaagse huskysledetocht

Na het ontbijt is het tijd om uw spullen te pakken en de hondensledes gereed te maken. U gaat namelijk een meerdaagse huskysledetocht maken over het Finnmarksplateau (zo’n 30km). Het is een onvergetelijke ervaring om de huskysledes te besturen in een prachtig stille witte winterwereld. Wellicht ziet u nog typisch Noors wildlife als de rendier of de eland! Onderweg wordt er een stop gemaakt voor een lunch. De nacht brengt u door in een berglodge op het plateau. Na het verzorgen van de honden wordt het avondeten voorbereid.
3

Dag 3: Husky's en sledes

Het is vroeg opstaan om de honden klaar te maken voor vertrek. Ook vandaag staat er een tocht van 30 kilometer op de planning. U geniet vast weer van het prachtige uitzicht! In de middag bent u terug op de farm en geniet u na met uw medereiziegers van het avontuur op het plateau. Vanavond overnacht u wederom in de lavvoo.
4

Dag 4: Afscheid

Deze ochtend kunt u even bijkomen van uw avonturen. In de middag vertrekt u met het vliegtuig uit Alta, terug naar Nederlandse bodem.
!

Optie tot verlengen

Natuurlijk kunt u uw winteravontuur met 1 of 2 nachten verlengen. Zo kunt u een dagje skiën op de gezellige piste van Alta? Of overnachten in het ijshotel, een onvergetelijke koude ervaring! Neem contact met ons op en laat u adviseren over de vele mogelijkheden
Accommodatie met noorderlicht
Accommodatie Alta
Accommodatie Alta
Accommodatie Alta
Huskysafari
Huskysafari
Huskysafari
Overnachten op Finnmark
Huskysafari
Huskysafari
Huskysafari
Elandenfamilie
Accommodatie met noorderlicht
Ijshotel kapel
Ijshotel kamers
Acommodatie in Alta
Accommodatie in Alta