Ook in de winter is IJsland een prachtige bestemming! Ga mee op avontuur en maak eens een winterreis naar Reykjavik en haar prachtige omgeving. Ook het noorden is te bezoeken, daarvoor neemt een binnenlandse vlucht. Zo kunt u ook de mooie rotsformaties van Dimmuborgir en de bubbelende mud pots zien. Een onvergetelijk ervaring die u echt eens mee moet maken!

Het programma is slecht een voorbeeld van een korte trip naar IJsland. Aan de hand van uw wensen maken wij een mooi dagprogramma met suggesties voor bijzondere excursies en mooie dagtochten. Gaat u liever alleen op pad? Met een goede huurauto kunt u genieten van de Gouden Cirkel en de geweldige excursies die u vanaf hier kunt maken. Laat u adviseren en geniet van een onvergetelijk IJsland avontuur!

VERTREK/AANKOMST LOCATIE AMSTERDAM – KEFLAVIK
REISPERIODE SEPTEMBER- APRIL
INBEGREPEN
Retourvlucht Ontbijt
Transfers Uitgebreid route-informatieboek
NIET INBEGREPEN
Excursies
Toeslagen

 

1

Dag 1: Vertrek naar IJsland

Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks in zo’n 3uur naar Keflavik, het internationale vliegveld van IJsland. Met een bustransfer wordt u naar de hoofdstad Reykjavik gebracht. U verblijft in een mooi hotel middenin de stad.
2

Dag 2: Vrije dag in Reykjavik

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om Reykjavik te verkennen. Leuk is het om de 73meter hoge toren van de Hallgrimskirkja te bezoeken en te genieten van het prachtige uitzicht over de stad, de bergen en de oceaan. Aurora Reykjavik is zeker ook een bezoek waard! Dit museum laat u het Noorderlicht spotten door een prachtige film! In de avond kunt u meegaan met Noorderlichttour, er zijn diverse tours mogelijk. Laat u goed adviseren!
3

Dag 3: De Gouden Cirkel

Een bezoek aan IJsland is niet compleet zonder een bezoek aan de Gouden Cirkel! Dit is prima te doen met een georganiseerde excursie, of gaat u liever met een eigen huurauto op pad en verkent u zelf het Thingvellir nationale park, de geiser Strokkur en de gouden waterval Gullfoss. Als u met eigen auto gaat, is het mogelijk om te overnachten in een hotel of huisje nabij de Gouden Cirkel.
4

Dag 4: Terug naar Reykjavik

Uiteraard kunt u vandaag op de terugweg naar Reykjavik de spectaculaire zuidkust van IJsland zien. Maar wat dacht u van het bezoeken van een ijsgrot? Bij deze tour gaat u de grootste gletsjer van IJsland in, de Jokulsarlon, een once in a lifetime ervaring, om nooit meer te vergeten!
5

Dag 5: Dagtocht Myvatn

Vandaag is het vroeg opstaan! U neemt de ochtendvlucht naar Akureyri. Hier wordt u opgewacht en met een minibus naar het prachtige vulkanische gebied Myvatn gebracht. Eerst wordt een stop gemaakt bij de Godafoss waterval, vervolgens wordt de nog altijd actieve Krafla vulkaan bezocht. Ook de stop bij de bubbelende mud pots en Dimmuborgir zal zeker indruk maken! Vergeet niet uw badkleding mee te nemen, want het is mogelijk om in de lagoon van Myvatn Nature Bath te gaan zwemmen, heerlijk warm en onvergetelijk!
6

Dag 6: Naar huis

Het zit er helaas op! Uw trip naar Reuykjavik komt tot een einde. De transferbus brengt u terug naar het vliegveld voor uw terugvlucht naar Amsterdam.
IJsland Strokkur
IJsland Gletsjerexcursie
IJsland Blue Lagoon
IJsland Jokulsarlon Noorderlicht
IJsland Reykjavik
IJsland
IJsland
IJsland
IJsland
IJsland
IJsland Strokkur
IJsland Strokkur
IJsland Gullfoss
IJsland Gullfoss
IJsland Gullfoss
IJsland Strokkur
IJsland Strokkur
IJsland Thingvellir
IJsland binnenlandse vlucht
IJsland Dimmuborgir
IJsland aardplaat
IJsland warmtebron
Ijsland stoom
Ijsland waterbron