Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en is tevens de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld! De stad ligt langs de Atlantische Rug met op de achtergrond een indrukwekkende berg, de Esja. Het is een moderne stad, en toch vindt u overal de IJslandse tradities en historie terug. Een leuke stad voor een stedenreis, gaat u ook mee?

Oude straatjes en leuke musea

Reykjavik is goed te voet te verkennen, slenter door de gezellige straatjes, bezoek zeker een van de vele musea en maak een mooie selfie bij de bekende Solfar, het karakteristieke Vikingschip op de promenade aan zee gelegen. De stad heeft prachtige architectuur, zoals het ultramoderne concert- en congrescentrum Harpa opgebouwd uit natuurlijk basaltkolommen in een moderne twist.

De Gouden Cirkel en meer

Vaak wordt een bezoek aan Reykjavik gecombineerd met een dagtocht naar de Gouden Cirkel met de mooie geiser Stokkur en waterval Gulfoss. Dit kunt u goed op eigen gelegenheid doen! Ook leuk is het om vanaf Reykjavik een dagtocht naar de noordelijke stad Akureyri te maken en zo het Myvatn natuurgebied te verkennen. Hier kunt u tevens een prachtige warmwaterbron bezoeken voor een heerlijke duik. 

Juist ook in de winter

Reykjavik is niet alleen in de zomer te bezoeken, maar juist ook in de herfst of de winter! Geniet van deze bijzondere tijd in een sfeervol Reykjavik. Vanaf september kunt u prima het Noorderlicht bekijken. u moet dan natuurlijk wel de stad uit, maar zo ziet u ook iets van de prachtige omgeving. En wat dacht u van een walvissafari in de baai van Reykjavik? Reykjavik is een prima bestemming voor een stedenreis, met heel veel mogelijkheden. Laat u zich eens door ons informeren!

REISPERIODE HELE JAAR
INBEGREPEN
Vlucht Logies en ontbijt
Transfers Excursie
NIET INBEGREPEN
Extra excursies
Toeslagen

 

 

1

Dag 1: Vertrek naar Reykjavik

Vanaf Amsterdam vliegt u rechtstreeks in een paar uur naar Reykjavik. Eenmaal aangekomen staat de transferbus klaar en brengt u naar de hoofdstad van IJsland. Er zijn legio overnachtingsmogelijkheden in Reykjavik, van goed voor een prima prijs, tot super luxe. U verblijft in ieder geval altijd op loopafstand van de bezienswaardigheden, wel zo belangrijk!
2

Dag 2: De stad verkennen

Vandaag maakt u uiteraard kennis met de mooie stad Reykjavik, loop door het oude straatje, bekijk de bijzonder mooie maar ook vreemde Hallgrimskyrkja en ga heerlijk shoppen in de Laugavegeur. Hier treft u ook gezellige restaurantje en cafeetjes, om even lekker bij te komen van de vele indrukken. Wilt u meer weten over de stad? Ga dan met een local op pad!
3

Dag 3:  De Gouden Cirkel

Deze dag maakt u kennis met de prachtige omgeving van de stad. Ga met een huurauto op pad, of neem deel aan een leuke excursie in een kleine groep. U rijdt door het prachtige nationale park Thingveillir, en bezoekt natuurlijk het geisergebied met de Strokkur, die regelmatig water voor korte tijd meters omhoog spuit. Voordat u een plons neemt in een heerlijke warmwaterbron, gaat u nog langs de mooie waterval Gullfoss. De Gouden Cirkel is een echte must do tijdens een bezoek aan Reykjavik!
4

Dag 4: Nog even genieten van de stad!

Vandaag kunt u de hele dag nog rondkijken in Reykjavik. Zo kunt u een mooi museum bezoeken, het Noorderlichtmuseum is zeker een aanrader! Of neem het bootje naar het eiland Viðey, er zijn hier diverse wandel- en fietspaden met mooie uitzichtpunten. Het eiland heeft vooral bekendheid gekregen door de beroemde Yoko Ono’s ‘Imagine Peace Tower’ ter nagedachtenis aan John Lennon. Elk jaar wordt het licht weer opnieuw symbolisch aangestoken door Yoko Omo en het licht is dagelijks te zien van 1 uur na zonsondergang tot middernacht (helaas dus niet in de zomer).
5

Dag 5: Weer naar huis

Deze ochtend vertrekt u vroeg naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam.
Reykjavik-stedenreis-Norden-Trips
Reykjavik stedenreis Norden Trips
Reykjavik stedenreis Norden Trips
Reykjavik stedenreis Norden Trips
Reykjavik stedenreis Norden Trips
Reykjavik stedenreis Norden Trips
Reykjavik stedenreis Norden Trips
Reykjavik stedenreis Norden Trips
Reykjavik stedenreis Norden Trips
IJsland Jokulsarlon Noorderlicht
IJsland Blue Lagoon
IJsland Gletsjerexcursie
Reykjavik-stedenreis-Norden-Trips