Het kleine hoofdstadje van de Faroer eilanden, Torshavn, is in de zomer al heel sfeervol en gezellig. In de winter tegen de Kerst met alle lichtjes en natuurlijk een grote kerstboom is het helemaal een leuk plaatsje om eens te bezoeken!  Trek er een paar dagen tussenuit en ga kerstshoppen in Torshavn! Geniet van de rust en ruimte op 1 van de best bewaarde natuurgeheimen van Europa: de Faroer eilanden!

lampjes en lichtjes overal

Torshavn is nog erg authentiek en sfeervol, en helemaal tijdens de Kerstperiode. U geniet van de 1000-en lampjes en lichtjes in en aan de oude huizen. En u kunt natuurlijk lekker gaan shoppen in de kleine gezellige winkeltjes met vaak handgemaakte producten. De kerstcadeautjes zijn trouwens TAX-free, want de Faroer vallen niet onder de EU! En naast de betoverende kerstlichtjes waar de stad opvrolijken, kunt u misschien ook het Noorderlicht zien in deze periode, een geweldige ervaring!

De Kerstman, maar dan even anders…

De hele maand December saat in het teken van de naderende Kerst en elk weekedn is er een leuke activiteit. Zo komen op de eerste zaterdag van December alle bewoners samen op het marktplein Vaglið, hier klinkt dan traditionele muziek en is het wachten op… de Kerstman! Volgens de traditie van de Faroer komt de Kerstman niet op een arrenslee met rendieren, maar op een vuurrode brandweerauto! De brandweertrap wordt uitgeschoven en de Kerstman klimt omhoog naar de top van de Kerstboom om de 1000-en kerstlichtjes te ontbranden! Natuurlijk onder luid applaus van alle omstanders. Op de andere zaterdagen zijn alle kinderen als Kerstmannetjes en -vrouwtjes verkleed en lopen ze door de stad om snoep uit te delen. Ook is er straattheater en vaart de Kerstboot de haven Vágsbotn binnen. Norden Trips informeert u graag welke activiteit wanneer plaatsvindt, zo bent u zeker van een onvergetelijk weekend!

Schaatsen en kraampjes

Tijdens de Kerstperiode klinkt er kerstmuziek in de straten, is er een kerstmarkt op het marktplein met heel veel leuke kraampjes, wordt er heerlijke warme drankjes gedronken bij de diverse lokale stalletjes en kan er zelfs geschaatst worden op de ijsbaan. Hert is een heerlijke onbezorgde Kerstsfeer, echt leuk om een keer mee te maken. En wilt u naast Torshavn ook nog de prachtige natuur verkennen, maak dan een dagtocht en ervaar hoe mooi de Faroer eilanden zijn! Wedden dat u een keertje terug wilt komen naar dit bijzonder stukje natuur?!

REISPERIODE DECEMBER 
INBEGREPEN
Vlucht Logies en ontbijt
Transfers Excursie
NIET INBEGREPEN
Extra excursies
Toeslagen

1

Dag 1: Vertrek naar Torshavn

Vanaf Amsterdam vliegt u naar Torshavn, het hoofdstadje van de Faroer eilanden. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en naar uw mooie hotel gebracht. Wat een prachtige kamer met mooi uitzicht, een goed begin van uw weekendje weg. 
2

Dag 2:  Op en top Kerstsfeer

Na het heerlijke ontbijt loopt u zo het hotel uit en het centrum in van Torshavn. De hele dag zijn er activiteiten op en om het marktplein. Bezoek de kerstmarkt, shop voor een mooi kerstcadeau en geniet van de lokale keuken. Vanavond kunt u heerlijk gaan dineren. En zijn de weersomstandigheden goed, dan is een Noorderlichttour een echte aanrader!
3

Dag 3:  Een dag op pad vol natuur

Uw gids staat u deze ochtend op te wachten, samen gaat u met een auto op pad om de prachtige natuur van Faroer te zien. Er worden stops onderweg gemaakt voor fot’s en uw gids is goed in story-telling. Vol verhalen komt u eind van de middag terug in uw hotel. De avond sluit u af met een bijzonder diner op een mooie locatie. Geniet nog even na van al het moois!
4

Dag 4: Terug naar huis

Met prachtige indrukken en de echte kerstfseer stapt u het vliegtuig in voor uw terugvlucht naar Asmterdam. Alvast fijne kerst!