Bezoek eens in de winter de prachtige eilandengroep Lofoten en de Arctische stad Tromsø! Ervaar de spectaculaire natuur boven de poolcirkel, kom van alles te weten over het Noorderlicht, het vele wildlife, de geschiedenis en de cultuur van Noors-Lapland. En geniet ondertussen van de indrukwekkende Hurtigrutenreis langs de Lofoten & Vesterålen eilanden en het Trollfjord naar Tromsø, de hoofdstad van het Noorderlicht. Een prachtige en onvergetelijke reis!
 
VERTREK/AANKOMST LOCATIE AMSTERDAM/BRUSSEL- BODO
REISPERIODE DECEMBER –  APRIL
INBEGREPEN
Retourvlucht Ontbijt
Transfers Uitgebreid route-informatieboek
NIET INBEGREPEN
Excursies
Toeslagen

1

Dag 1: Vliegreis naar Bodø

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Bodø en overnacht u in een goed hotel.
2

Dag 2: Vliegtuig en kerken

In de ochtend kunt u Bodø bezoeken met haar bijzondere kathedraal: een glas in lood raam van 12m hoog, 10 wandtapijten uit Nordland en een roosvenster dat het interieur nog meer uitstraling geeft. Maar ook het Noors Vliegtuig museum is een echte aanrader. In dit museum vindt u beroemde en onbekende vliegtuigen, zoals de Spitfire, de Twin Otter en het spionagevliegtuig U2. ’s Middags vertrekt u per Hurtigruten naar Svolvær en onderweg geniet u vast van het prachtige landschap. Eenmaal aangekomen wordt u naar uw sfeervolle vissershuisje gebracht, waar u de komende 3 nachten verblijft. Zo heeft u gelegenheid om de bijzondere eilandengroep Lofoten te verkennen.
3-4

Dag 3 en 4: Bijzonder en onbeschrijfelijk mooi: de Lofoten

De komende dagen kunt u de Lofoten gaan ontdekken met uw eigen huurauto. Zo kunt u de diverse vissersdorpjes als Nusfjord en Reine bezoeken, maar ook ook een bezoek aan Kabelvåg en Henningsvær zijn zeer de moeite waard. Heeft u ook al eens gedacht aan een mooie kajaktocht? Een geweldige ervaring! Of ga langs bij het Polar Light Center en laat u informeren over alle leuke wetenswaardigheden van het Noorderlicht.
5

Dag 5: Met de Hurtigruten verder naar Tromsø

De hele dag geniet u nog van de Lofoten. Eind van de middag levert u uw huurauto in.  Om 21.00uur komt het Hurtigrutenschip aan in Svolvær en scheept u in aan boord. U geniet vast van de prachtige reis langs de Vesterålen naar Tromsø. Misschien heeft u vanavond de gelegenheid vanaf de boot het Noorderlicht te zien?
6

Dag 6: Tromsø, hoofdstad van het Noorderlicht

Via Harstad en Finnsnes komt u ’s middags om 15.00uur aan met Hurtigruten in Tromsø . U kunt de verdere middag deze gezellige Arctische stad ontdekken. De komende 2 nachten overnacht u in een goed hotel middenin het centrum van Tromsø gelegen op loopafstand van de kade.
7

Dag 7: Op expeditie

Vanaf Tromsø kunt u prachtige winterexcursies maken: huskysledetochten, met sneeuwscooters de Lyngen Alpen in, walvissen spotten, een bezoek aan de ijskathedraal. Te veel om op te noemen! laat u dus goed adviseren en ga op expeditie!
8

Dag 8: Afscheid

Vanaf uw hotel wordt u naar het vliegveld gebracht. U vliegt via Oslo terug naar Amsterdam.
Hurtigruten Noorderlicht boven Tromso
Svolvaer in de winter
Svolvaer
Noorderlicht boven Lofoten
Rorbuer op Lofoten
Noorderlicht boven Tromso
Tromso by night
Noorderlicht tijdens Huskysafari
Noorderlicht boven ijshotel
ijskathedraal
Rendiersafari
Sneeuwscootersafari
Tromso Ishavskathedraal