Met de Hurtigrutenreis vaart u 2400 zeemijlen langs de Noorse kust, voor de bemanning een alledaags vaarschema, voor u de mooiste zeereis ter wereld. Op een zomerreis wacht u de schitterende middernachtzon. elke “nacht” biedt u bijzondere lichtomstandigheden en ziet u de zon (bijna) niet ondergaan. In de zomer wordt het Geirangerfjord met haar prachtige watervallen aangedaan. Ga ook mee en geniet met volle teugen van het Noorse licht!

De reis is gebaseerd op de rondreis Bergen–Kirkenes–Bergen waar u de imposante bergen, schitterende fjorden, unieke flora en fauna, pittoreske dorpjes en historische steden optimaal zult ervaren. U verblijft op basis van volpension. Upgrades van hutten zijn mogelijk. Net zo als het maken van excursies! De reis is inclusief retourvlucht en transfers. Kortom een volledig verzorgde reis om nooit meer te vergeten!

VERTREK/AANKOMST LOCATIE AMSTERDAM – BERGEN
REISPERIODE JUNI –  AUGUSTUS
INBEGREPEN
Retourvlucht Vol pension
Transfers Uitgebreid route-informatieboek
NIET INBEGREPEN
Excursies
Toeslagen

Na aankomst in Bergen scheept u in aan boord van de wereldberoemde postboot Hurtigruten (schip is afhankelijk van vertrekdatum) en geniet u 12 dagen lang van al het moois dat Noorwegen u te bieden heeft! U verblijft 11 nachten op basis van volpension aan boord van dit prachtige schip. U heeft de keuze uit een binnenhut en diverse buitenhutten. Geniet van de ontspannen sfeer aan boord en ga op in het dagelijkse ritme van deze postboot, want in 12 dagen vaart de Hurtigruten 35 havens noordwaarts, 34 havens zuidwaarts aan. Voor de bemanning het vaarschema van alledag, voor de reiziger de mooiste zeereis ter wereld. Er zijn legio mogelijkheden deel te nemen aan excursies aan wal, Norden Trips informeert u daar graag persoonlijk over zodat u de juiste keuze kunt maken en optimaal van deze onvergetelijke reis kan genieten.

 

1

Dag 1: Vertrek naar Noorwegen

Aankomst in Bergen en inscheping aan boord van Hurtigruten! In de avond vertrekt het schip en zet koers richting Hjeltefjord. U bevindt zich in het spoor van de Vikingen die het van hieruit waagden naar de Shetland eilanden en ver daarbuiten te varen.
2

Dag 2: Het fjord der fjorden: Geirangerfjord

Tussen scheren en eilanden door vaart het schip naar de‘Art Nouveau’ parel, Ålesund. In de zomer vaart de Hurtigruten de Geirangerfjord in, voor velen de reden om Noorwegen te bezoeken. U vaart langs de steile 800meter hoge rotsen en langs de prachtige watervallen “de Zeven Zusters” en “de Bruidsluier”. Na het bezoek zet het schip koers naar Molde, waar u goed zicht heeft op de Romsdal Alpen.
3

Dag 3: Trondheim

De kroningsstad Trondheim is de op één na oudste en tegelijk derde grootste stad van Noorwegen. Vanaf de oude stadsbrug ‘Gamle Bybrua’ heeft u een mooi zicht op de stad. In de Nidarosdom worden sinds 1988 de Noorse kroonjuwelen getoond. In de namiddag zet het schip koers in noordwestelijke richting langs de prachtige Kjeungskjaer vuurtoren. U geniet van een schitterend fotoboeklandschap bestaande uit duizenden eilanden en schilderachtige scheren.
4

Dag 4: Arctische wateren

Deze ochtend steekt het schip de denkbeeldige magische lijn 66º33’51, oftewel de Poolcirkel over. Met een ceremonie aan dek krijgen passagiers van de zeegod Neptunes hun pooldoop. U bevindt zich nu in Arctische wateren! U geniet vast van de indrukwekkende Lofotenwand en de eilandengroep Lofoten. Tegen de avond bereikt u Stamsund en later Svolvær, de hoofdstad van de Lofoten met haar gezellige oude rode vissershuisjes.
5

Dag 5: Tromso

Na een korte stop in Harstad op de eilandengroep Vesterålen gaat het schip via Finnsnes verder naar Tromsø, dat u ‘s middags bereikt. Voor aankomst in Tromsø geniet u van een presentatie over de geschiedenis van Tromsø en haar betekenis als “Poort naar de Arctische wereld”. Tromsø is namelijk in het verleden uitgangspunt geweest voor talrijke poolexpedities.
6

Dag 6: We passeren de Noordkaap

Vroeg in de morgen bereikt u Hammerfest, Europa’s noordelijkste stad. Koning Christian VII stichtte de stad in 1789 voor zijn handel met Rusland. Vanaf hier is het nog slechts 2100 km tot de Noordpool. U kunt deelnemen aan de excursie naar de Noordkaap, een mooie excursie waarbij u het puntje van Europa bereikt gelegen op een 307m hoog uit de oceaan verrijzend plateau op 71º10’21’’ noorderbreedte. Uw Hurtigruten schip vaart door de Magerøysund naar Honningsvåg. Tijdens de reis kunt u een presentatie bijwonen over de geschiedenis en cultuur van de Samen, de inwoners van Lapland.
7

Dag 7: Middernachtzon

Voor aankomst in Vardø kunt u de “Vardø & the Pomors” bekijken, een film over Vardø en haar historische band met Rusland. U bevindt zich nu op dezelfde lengtegraad als St. Petersburg, Cairo en Istanbul, slechts enkele minuten per auto verwijderd van de Russische grens – in Kirkenes. Daarmee is het keerpunt van de Hurtigruten reis bereikt. U kunt op de zuidgaande route genieten van de bezienswaardigheden die op de heenreis ’s nachts zijn gepasseerd, zo mist u dus echt niets van deze zeereis. En u geniet natuurlijk van de middernachtzon!
8

Dag 8: Zeemanskunsten

In Hammerfest herinnert de in 1854 opgerichte Meridiaanzuil aan de eerste exacte meting van de aardbol. Aan boord leert u van echte zeelieden de maritieme knopen leggen. Tegen middernacht legt het schip aan in Tromsø. In de IJszeekathedraal kunt u het middernachtconcert bijwonen (optioneel) – of één van de vele gemoedelijke kroegjes in de stad bezoeken en het hier gebrouwde, smakelijke ‘Arctic bier’ proeven.
9

Dag 9: Mooiste stukje

Het schip vaart door de smalle Raftsund, het pittoreske kanaal tussen de Vesterålen en Lofoten! De steile rotsen – die op sommige plaatsen niet eens 100m breed zijn – zien eruit alsof ze door een beeldhouwer bewerkt zijn. Dit kanaal behoort zeker tot de mooiste momenten van de reis met de Hurtigruten.
10

Dag 10: De Poolcirkel

Het is de moeite waard om vroeg op te staan: u passeert de Helgelandoevers en voor de 2de keer de Poolcirkel. Omdat het Arctische deel van uw reis voorbij is, wordt dit gevierd met een vleugje Arctische tradities. Een afwisselend landschap met talrijke eilanden, bergen en watervallen volgt: De bergketen de ‘Zeven Zusters’ de waterval ‘Bruidssluier’ en het uit sagen bekende rotseiland ‘Torghatten’, dat op een hoogte van 160m een 40m groot gat vertoont, waar een Hurtigrutenschip met gemak doorheen zou kunnen varen.
11

Dag 11:  Alpen en Rozen

Via Trondheim, de Romsdal Alpen en stad van de rozen Molde varen we verder naar Bergen.
12

Dag 12: Terug in Bergen

Uw laatste dag aan boord is begonnen. Maar, voor het zover is, liggen er nog enige zeemijlen vol fantastische landschappen voor u. Bijvoorbeeld de Nordfjord onder de reusachtige Jostedalsgletsjer en een paar mijlen zuidelijk daarvan de monding van de imposante Sognefjord. Of de ‘scherentuin’, de talrijke rotseilanden voor de op zeven bergen gebouwde stad Bergen. Hier moet u het schip helaas verlaten. Maar de herinneringen aan ‘de mooiste zeereis ter wereld’ neemt u mee naar huis.
Hurtigruten
Hurtigruten
Hurtigruten
Hurtigruten
Hurtigruten
Hurtigruten