Het is slechts zo’n 4uur rijden naar het gezellige wintersportplaatsje Beitostølen aan de rand van de Jotunheimen. U verblijft hier in een mooi appartement middenin het kleine centrum. Alles is op loopafstand te bereiken: winkels, restaurants, pistes en het terras. 

REISPERIODE DECEMBER – APRIL
INBEGREPEN
Overtocht Logies
Uitgebreid route-informatieboek  
NIET INBEGREPEN
Excursies
Transfers

Natuurlijk maakt u eerst kennis met het mooie skigebied van Beitostølen. Het gebied ligt op een zonnige locatie die gemakkelijk bereikbaar is met een 6-persoons stoeltjeslift, een sleeplift en een aantal schotelliften. Er zijn verschillende afdalingen beschikbaar, twee daarvan zijn verlicht – zodat ook ’s avonds geskied kan worden. De skiliften nemen u mee naar een hoogte van 1100 meter boven zeeniveau. Het skicentrum heeft ook een funpark met een grote verscheidenheid aan rails en jumps. Op korte rij afstand van Beitostolen vindt u het Raudalen Alpinecentrum. Ook hier zijn skipistes, maar het gebied is vooral bekend om het off-piste skiën.

Naast skiën kunt u in Beitostølen nog veel meer ondernemen. Wat dacht u van airboarden? Op een speciaal afgezette piste wordt u met sneeuwscooters omhoog gebracht. En dan sleet u behendig naar beneden met een luchtboard, plezier gegarandeerd! Een andere leuke activiteit is het snowraften, met een team samen in een raftboot de sneeuw bedwingen is een geweldige unieke ervaring! Of gaat u liever op sneeuwschoensafari?

Maar ook een paardensledetocht in de prachtige omgeving van Beitostølen behoort tot de mogelijkheden. Zeker als de schemering valt, is de tocht met fakkels een bijzondere ervaring.

Een vakantie in Beitostolen kunt u prima combineren met een echt winters avontuur. Met speciale sneeuwscooters wordt u naar uw zeer sfeervolle hotel in het Jotunheimen nationaal park gebracht, wat een ervaring! Hier kunt u echt van de sneeuw genieten en heerlijk gaan ijsvissen (de vis kan in het hotel worden bereid!) of met sneeuwschoenen een mooie tocht naar een prachtig uitzichtpunt maken. Uw vakantie is compleet als u met hondensledes weer teruggebracht wordt naar de bewoonde wereld. Een vakantie om nooit meer te vergeten!

Graag informeren wij u over alle mogelijkheden van wintervakantie in Beitostolen, neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

1

Dag 1: Vertrek naar Noorwegen

U reist comfortabel met de ferry vanuit Kiel naar Noorwegen. Rijdt u liever niet zelf met de auto? Dan is vliegen zeker ook een optie. Vanaf het vliegveld neemt u de transferbus naar Beitostolen.
2

Dag 2: Mooie afdalingen

Beitostolen staat natuurlijk bekend om het skiën, het is een gezellig wintersportplaatsje met alles op loopafstand. Zo ook de skihuur en de skilift. Geniet van de mooie brede pistes of ga heerlijk off piste skiën in het nabijgelegen skigebied.
3

Dag 3: Sneeuwschoenwandelen

In de zomer is Beitostolen een prachtig wandelgebied, dit betekent dat in de winter  er ook mooie mogelijkheden zijn voor het maken van een sneeuwschoenwandeling. Met of zonder gids, een korte of een lange tour. Alles is mogelijk. Trek de raketten aan en geniet vooral van de mooie witte winterwereld! Plezier voor het hele gezin!
4

Dag 4: Ice-curlen

Voor het echte wintergevoel ga je natuurlijk een potje ice-curlen op de ijspiste, fun voor de hele familie! Wie gooit de curl het dichtstbij het rode blokje? 
5

Dag 5: Ontmoet de rendieren

Een bezoek aan Noorwegen is natuurlijk niet compleet zonder een rendier te zien! Bezoek de farm en laat u informeren over deze prachtige beesten. Een tochtje op de rendierslede mag natuurlijk niet ontbreken. De rest van de middag kunt u de lange latten onderbinden.
6

Dag 6: Op pad met huskies

De week sluit u af met een hondensledetocht, een onvergetelijke ervaring. De vriendelijke huskies staan u al blaffend op te wachten voor een tocht door prachtige natuur. Er worden diverse stops gemaakt voor foto’s. En natuurlijk om te wisselen, zodat iedereen ook vanuit de slede de witte winterwereld kan ervaren.
7

Dag 7: Weer naar huis

Afhankelijk hoe u gekomen bent, reist u per bus terug naar Oslo Gardermoen vliegveld of rijdt u terug naar Oslo voor de nachtafvaart naar Kiel. Goede reis!
sneeuwraften
sneeuwraften