Het kleine plaatsje Inari in het noorden van Fins-Lapland ligt in prachtig mooie natuur met meren en valleien. Het is een ideaal gebied voor een mooi winteravontuur. Door haar ligging is Inari tevens een goed gebied om het Noorderlicht te zien. Zeker vanaf uw vakantiehuisje idyllisch bij het meer gelegen of in de speciale Noorderlicht kamers met een glazen dak! Zo kunt u zelfs vanuit uw bed dit prachtige lichtspektakel bekijken! 

Inari biedt elke reiziger een uitgebreid excursiepakket. Of u nu een huskysledetocht van een paar uurtjes wilt maken, of met dogmushers een hele dag of zelfs meerdere dagen op pad wilt. Inari biedt u alle mogelijkheden! Laat u wel goed informeren zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt. Uw huskysledetocht wordt zo zeker een onvergetelijk ervaring. 

En wat dacht u van een Noorderlichtsafari met sneeuwscooters of sneeuwschoenen? Als u eenmaal het prachtige licht ziet, wilt u alleen nog maar kijken en genieten. Fijn als uw gids u helpt om uw camera instellingen juist te hebben. 

Wij bieden weekprogramma’s met dagelijks aankomst aan, maar hebben ook accommodaties die we voor een aantal dagen kunnen boeken, Zo kunnen we bijvoorbeeld een mooie hotelkamer combineren met een aantal nachten in een Fins blokhuis of een aurora kamer. Inari staat voor een ongekend winteravontuur. Laat u eens adviseren over de vele mogelijkheden en geniet van een onvergetelijke vakantie in Fins-Lapland.

REISPERIODE DECEMBER – APRIL
INBEGREPEN
Vlucht Vol-pension
Transfers Excursies
NIET INBEGREPEN
Extra excursies
Toeslagen

 

1

Dag 1: Vertrek naar Inari

Vanaf Amsterdam vliegt u via Helsinki naar Inari. Leuk is het om een tussenstop te maken in deze Finse hoofdstad. Helsinki is een erg gezellige plek met mooie pleinen en gebouwen. Zo moet u natuurlijk het leuke marktplein aan de haven bezoeken en vergeet de ivoorwitte Domkerk met groene koepels niet! Na aankomst op het vliegveld van Inari is het een klein halfuurtje rijden naar uw accommodatie (transfer inbegrepen). 
2-7

Dag 2-7:  Compleet winteravontuur

Na het ontbijt krijgt u de warme overall kleren die u de hele week kunt gebruiken. De gids vertelt u de activiteiten van deze week. De volgorde wordt vaak aangepast aan de weersomstandigheden, zo kunt u echt van de winteravonturen genieten! Natuurlijk kunt u ook zelf het programma samenstellen: huskysledetochten, sneeuwscootersafari’s, bezoek aan het Sami museum, sneeuwschoenwandeltochten en ijsvissen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden! Natuurlijk ontbreekt een Noorderlichttour niet en ook hier heeft u de keuze… Laat u zich dus goed adviseren! 
8

Dag 8: Weer naar huis

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen, u wordt naar de luchthaven gebracht en  u vliegt terug naar Amsterdam Schiphol. Het winteravontuur zit er helaas op!
TIP

Combineer Inari met Utsjoki

Wilt u meer te weten komen over de Sami? Combineer dan een bezoek aan Inari met het noordelijkst gelegen plaatsje Utsjoki op de grens met Noorwegen. In dit plaatsje bestaat de meerderheid van de bevolking uit Sami. De Sami cultuur leeft hier nog heel sterk en in de omgeving van Utsjoki leven maar liefst meer dan 10.000 rendieren. Tijdens een rondleiding in het plaatsje wordt u alles verteld over het leven hier, u wordt geleerd hoe te overleven bij winterse temperaturen, u kunt een bezoek brengen aan een traditionele rendierfarm van een Sami herder of een prachtige langlauftocht maken. En wat dacht u van een duik in het ijskoude meer? De sauna staat natuurlijk al voor u klaar! Informeer naar de mogelijkheden!