Het kleine plaatsje Ruka gelegen in Fins Lapland is een ideale basis voor een onvergetelijk winteravontuur voor het hele gezin! U verblijft in een gezellige luxe lodge geheel gemaakt van boomstammen,  de Finse lodge ligt prachtig aan de rand van een bevroren meer midden in de bossen. De lodge heeft een eigen sauna! En iedere avond kunt u vanaf het steigertje het Noorderlicht spotten, hopelijk mag u dit lichtspektakel een keertje meemaken! U kunt zelf in het huisje koken, maar ook heerlijk eten bij uw gastvrouw in het restaurantje bij de huisjes gelegen, een echte aanrader! U kunt gebruik maken van een uitgebreid excursiepakket en zelf uw excursies kiezen. Er zijn ook mogelijkheden om in het nabijgelegen Ruka te gaan skiën, langlaufen of snowboarden. 

Noorderlicht van de hoogste berg

Ook bijzonder is om een nachtje door te brengen in een hotel op de hoogste berg van Ruka om zo het noorderlicht te zien. En wat dacht u van een nachtje slapen in een sneeuwiglo op een bed met rendierhuiden en een heerlijke warme slaapzak? een echt avontuur om nooit te vergeten!

Sleetje rijden, ijszwemmen en husky’s

Wij bieden weekprogramma’s met dagelijks aankomst aan, maar hebben ook accommodaties die we voor een aantal dagen kunnen boeken. U kunt kiezen uit een vast weekprogramma of het excursiepakket zelf samenstellen. Bij de accommodatie zijn sleetjes en kick-sledges om te gebruiken, u kunt dus heerlijk genieten van de sneeuw! Laat u eens adviseren over de vele mogelijkheden en geniet van een onvergetelijke vakantie in Fins-Lapland.

REISPERIODE DECEMBER – APRIL
INBEGREPEN
Vlucht Vol-pension
Transfers Excursies
NIET INBEGREPEN
Extra excursies
Toeslagen

 

1

Dag 1: Vertrek naar Ruka

Vanaf Amsterdam vliegt u via Helsinki naar Kuusamo in Fins Lapland. Na aankomst op het vliegveld van Kuusamo wordt u opgehaald en naar uw Finse lodge gebracht in het kleine vakantieparkje nabij het skiplaatsje Ruka (transfer inbegrepen). 
2-7

Dag 2-7:  Compleet winteravontuur

Na het ontbijt krijgt u de warme overall kleren die u de hele week kunt gebruiken. De gids vertelt u de activiteiten van deze week. De volgorde wordt vaak aangepast aan de weersomstandigheden, zo kunt u echt van de winteravonturen genieten! Natuurlijk kunt u ook zelf het programma samenstellen: huskysledetochten, sneeuwscootersafari’s, sneeuwschoenwandelen door het nationale park, ijszwemmen en ijsvissen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden! Natuurlijk ontbreekt een Noorderlichttour niet en ook hier heeft u de keuze… Laat u zich dus goed adviseren! 
8

Dag 8: Weer naar huis

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen, u wordt naar de luchthaven gebracht en  u vliegt terug naar Amsterdam Schiphol. Het winteravontuur zit er helaas op!