Stockholm, de hoofdstad van Zweden is een hele leuke stad om te bezoeken, zeker in de periode voor de Kerst! . Geniet hier van de eeuwenoude geschiedenis en de prachtige gebouwen die verspreid liggen over de 14 eilanden in de archipel van de Baltische Zee. Niet zo gek dat de Zweedse hoofdstad Stockholm de bijnaam ‘Venetië van het Noorden’ heeft gekregen. Bezoek tijdens uw kerstreis de kerstmarkt met haar gezellige ijsbaan, en maak een mooie winterboottour langs de prachtige eilanden!

Oude straatjes en fika

Stockholm is goed te voet te verkennen, slenter door de oude straatjes van Gamle Stan en kom uit bij het grootse Koninklijke Paleis prachtig aan het water gelegen. Wilt u even opwarmen? Dat kan in elk straatje wel… gezellige gastvrije cafeetjes voor een heerlijke Fika vindt u overal in stockholm, want er is altijd tijd voor koffie met iets lekkers! Een must do is een foodtour met een leuke gids om zo Stockholm culinair te leren kennen, echt heerlijk!

ABBA en meer

Stockholm kent ook veel mooie en interessante musea. Natuurlijk bezoekt u het ABBA-museum en laat u zich meevoeren in de vele liedjes en verhalen van deze wereldberoemde band! Een andere aanrader is het Vasa-museun met het gezonken oorlogsschip dat 333 jaar op de bodem van de zee heeft gelegen. De Vasa is een van de best geconserveerde zeventiende eeuwse schepen ter wereld, prachtig om te zien!

 

REISPERIODE WINTERPERIODE
INBEGREPEN
Vlucht Logies en ontbijt
Transfers Excursie
NIET INBEGREPEN
Extra excursies
Toeslagen

 

1

Dag 1: Vertrek naar het Venetië van het Noorden

Vroeg in de ochtend vliegt u rechtstreeks vanuit Amsterdam in een paar uur naar Stockholm. Eenmaal aangekomen neemt u de Arlanda Express naar het centrum van de stad. In nog geen 20minuten bent u er! De komende nachten verblijft u in een zeer sfeervol hotel dichtbij het centrum van de stad gelegen. Het is de oude stadsgevangenis op een eilandje gelegen, prachtig in een park. Het hotel is helemaal in kerstsfeer, lampjes overal en zeer gastvrij personeel.
2

Dag 2: Heerlijke hapjes onderweg

Om de stad op een leuke manier te leren kennen, gaat u vandaag samen met een gids een mooie wandeling maken. Deze begint bij de oude foodmarket en eindigt in Gamle Stan. Op weg naar de oude wijk worden diverse stops gemaakt om van de Zweedse delicatesse te proeven. Een leuke tour om de stad te verkennen en de Zweeds keuken te ontdekken! Aan het eind van de tour gaat u vast nog even naar de kerstmarkt voor het doen van wat kerstinkopen!
3

Dag 3: Wintertour en ABBA

Vandaag is het leuk om een wintertour met de boot te maken en zo de vele eilanden te bekijken waarop Stockholm gebouwd is. Om lekker op te warmen, bezoekt u in de middag het leuek ABBA-museum. Bekijk de geschiedenis prachtig in beeld gebracht, zing mee met de liedjes en treed op samen met ABBA! Een super leuke ervaring!
4

Dag 4: Overal lampjes en gezelligheid!

IDe stad is in deze tijd van het jaar heel sfeervol met lampjes en liedjes overal, ga zeker ook een kijkje nemen bij de schaatsbaan en drink een warme choco met kaneelbroodje! Natuurlijk bezoekt u ook het Vasa-museum. En wat dacht u van het bijwonen van een echte ijshockeywedstrijd, wat een sfeer en belevenis!  
5

Dag 5: Weer naar huis

De laatste kerstinkopen kunt u deze ochtend nog doen. Dan is het tijd om de Arlanda Express te nemen naar het vliegveld en terug te vliegen naar Amsterdam.
Stockholm stedenreis Norden Trips
Stockholm stedenreis Norden Trips
Stockholm stedenreis Norden Trips
Stockholm stedenreis Norden Trips
Stockholm stedenreis Norden Trips
Stockholm stedenreis Norden Trips
Stockholm stedenreis Norden Trips
Stockholm stedenreis Norden Trips
Stockholm stedenreis Norden Trips
Stockholm stedenreis Norden Trips
Stockholm stedenreis Norden Trips