De decembermaand is voor veel mensen de tijd om een kerstmarkt te bezoeken. Waarom dan niet eens een echte traditionele kerstmarkt in de hoofdstad van Noorwegen, Oslo? Vaar met Color Line naar deze gezellige stad en laat u meesleuren in de Noorse kersttraditie. En als u dan toch in Oslo bent, kunt u ook een paar dagen gaan skiën in het skigebied van Oslo. Een heerlijke vakantie dus!

Volop Kerstsfeer op de Kerstmarkt van Oslo

Er zijn verschillende Kerstmarkten in Oslo, de bekendste is Vinterland middenin het centrum (en op korte afstand van uw hotel!) gelegen. Van ’s ochtends vroeg tot laat in de avond kunt u hier genieten van veel verschillende kraampjes met lekkernijen en cadeautjes. De Noren zijn goed in hadnwerk en hier vindt u dus vast een leuk kerst souvenir! Vooral tegen de avond ziet de Kerstmarkt er sfeervol uit met overal lapjes en gezellige muziek. Trek de schaatsen aan, en maak zelf een rondje op de mooie ijsbaan! 

Echte sneeuw…

Een bezoek aan Oslo kan makkelijk gecombineerd worden met een dagje echte sneeuw. Het skigebied ligt dichtbij het centrum van de stad en anders neemt u gewoon de trein naar de grootste indoor-skihal van Noorwegen! Gaat u liever naar een museum? Dan is zeker ook een prima bestemming! Ontdek het prachtie Fram schip waarmee diverse expedities naar de Noordpool zijn gemaakt. Of laat u meenemen in de mooie schilderijen van Munch in het nieuwe museum. Een ebzoek aan het Vigelandbeeldenpark mag zeker niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Oslo. 

 

REISPERIODE DECEMBER 
INBEGREPEN
Vlucht Logies en ontbijt
Transfers Excursie
NIET INBEGREPEN
Extra excursies
Toeslagen

1

Dag 1: Met vliegtuig of boot naar Oslo

Geniet aan boord van alle luxe en comfort. De Color Line vaart vanaf Kiel (zo’n 6uur rijden van Nederland) in 20uur naar Oslo. U kunt heerlijk eten in één van de vele restaurants, een duik nemen in het zwembad of één van de mooie theatershows bijwonen. En wat dacht u van de winkelpromenade? Deze heeft een lengte van 163m! U heeft ruime keuze aan hutten, alle voorzien van een badkamer met douche en toilet. Of gaat u liever met het vliegtuig nar Oslo uiteraard kan dat ook!
2

Dag 2: Bezoek aan de beroemde Kerstmarkt

Tijdens een heerlijk ontbijt aan boord van de Color Line vaart u het Oslofjord binnen, wat een prachtige aankomst van uw Oslo avontuur! Eenmaal in Oslo bezoekt u natuurlijk de kerstmarkt Jul i Vinterland Oslo bij de ijsbaan. De markt omvat 120 kramen waar van alles wordt verkocht. Van kunstuitingen en handwerk tot kerstdecoraties en winterkost. Vrolijke kerstliedjes en de winkel van de kerstman verhogen de feestelijke stemming. En trek natuurlijk de schaatsen aan voor een rondje op de ijsbaan! De komende nachten verblijft u in een prachtig en sfeervol hotel!
3

Dag 3: Dagje skiën, indoor of outdoor!

Het skigebied ligt op korte afstand van Oslo en is goed bereikbaar met de trein. Het is natuurlijk geweldig leuk om een stedenreis af te wisselen met een dagje actief zijn in de prachtig witte bergwereld. Het skigebied telt 18 pistes en 11 liften. Het gebied is uitermate geschikt voor families, er is zelfs een apart gedeelte voor de kinderen. Maar ook de snowboarder zal met de officiële Olympische superpipe een heerlijke dag hebben. Ligt er niet voldoende sneeuw? Ga dan naar de grootste indoor-skihal van Noorwegen, uiteraard ook met de trein te bereiken! U vindt hier stoeltjesliften naar diverse pisten, een echte ijswand om op te klimmen en prachtige langlaufroutes, een echte aanrader!
4

Dag 4: Cultuur snuiven en shoppen!

Een bezoek aan Oslo is niet compleet zonder een bezoek aan het Vigelandbeeldenpark. De beelden van steen laten mooie menselijke emoties zien, vooral de 14m hoge zuil van mensen is erg indrukwekkend. Tijd voor shoppen is er natuurlijk ook! De Karl Johans Gate is de beroemdste winkelstraat, hier kunt u dus perfect slagen voor uw kerstinkopen!
5

Dag 5: Weer naar huis

De ochtend kunt u nog gebruiken om het Koninklijk Paleis en Akerhus te bezoeken, maar dan is het echt tijd om in te schepen aan boord van de Color Line. Zodra u in Kiel aankomt, rijdt u terug naar huis. Als u voor het vliegtuig heeft gekozen, neemt u de snelle treinverbinding naar Oslo Gardermoen en stapt u op het vliegtuig voor uw terugvlucht naar Amsterdam. God Jul! Oftewel Vrolijk Kerstfeest!
Oslo kerstreis norden trips
Oslo kerstreis norden trips
Oslo kerstreis norden trips
Oslo stedenreis Norden Trips
Oslo stedenreis Norden Trips
Oslo stedenreis Norden Trips
Oslo stedenreis Norden Trips
Oslo stedenreis Norden Trips
Oslo stedenreis Norden Trips
Oslo stedenreis Norden Trips
Oslo stedenreis Norden Trips
Oslo stedenreis Norden Trips
Oslo stedenreis Norden Trips
Oslo stedenreis Norden Trips
Oslo stedenreis Norden Trips
Oslo stedenreis Norden Trips
Oslo stedenreis Norden Trips
Oslo stedenreis Norden Trips