Wilt u het leven op een huskyfarm van dichtbij meemaken en eens een echte hondentrainer zijn? Dan heeft Norden Trips de trip voor u! De huskyfarm is gelegen in Noors-Lapland in het noorden van Noorwegen, nabij de hoofdstad van de Sami – Karasjok. De huskyfarm biedt u naast hondensledetochten nog veel meer excursies en mogelijkheden. U verblijft een aantal dagen in een prachtige lodge op de huskyfarm en maakt deel uit van het dagelijkse leven op de farm. Zo bent u een echte “dog musher” en helpt u mee met de training van de husky, traint u de puppy’s op sociaal gedrag, kunt u de husky’s voeren en zijn er speciale teamtrainingen voor de honden. Maar natuurlijk gaat u ook met de husky’s op pad!

VERTREK/AANKOMST LOCATIE AMSTERDAM/BRUSSEL –  ALTA/LAKSELV/IVALO
REISPERIODE DECEMBER – APRIL
INBEGREPEN
Retourvlucht Volpension
Transfers Uitgebreid route-informatieboek
NIET INBEGREPEN
Andere excursies
Toeslagen

U kunt kiezen tussen dagtochten of meerdaagse hondensledetochten. Bij de dagtochten verblijft u in de lodge en kunt u gebruik maken van de hottub en de sauna op de huskyfarm. Er is een gezamenlijke ruimte, maar de lodge zelf heeft ook veel mooie verrassingen voor u in petto. Bij meerdaagse hondensledetochten gaat u met de husky’s en een gids de wildernis in en slaapt u in tenten of hutten gedurende de tocht. Materiaal en kleding die u nodig heeft, wordt allemaal door de huskyfarm ter beschikking gesteld. De gidsen van deze huskyfarm zijn zeer gepassioneerd en hebben heel veel kennis van de husky’s en van de omgeving. Zij zorgen goed voor u, er zal u aan niets ontbreken! En door hun grote ervaring en vele verhalen zijn de avonden aan het kampvuur (met hopelijk het Noorderlicht) te kort…

Er zijn verschillende excursies vanaf de huskyfarm te ondernemen. Zo kunt u een dag meegaan naar een echte Sami familie en het leven van alle dag op de toendra ervaren: rendieren drijven, dagelijks onderhoud doen… een unieke bijzondere en onvergetelijke ervaring!  Maar ook een dag in de wildernis zelf met de hondenslede rijden is een geweldige ervaring. Misschien komt u de eland of ander wildlife tegen? Maar zeker is dat u van de uitgestrekte natuurvlakte zal genieten! Een lunch op de vlakte behoort ook tot de mogelijkheden. Deze tocht kan ook ’s avonds ondernomen worden en dan gaat u op jacht naar het Noorderlicht! Samen met de husky’s, een goede gids en in de wildernis naar dit magische dansende groene licht kijken is werkelijk schitterend!

De huskyfarm heeft u nog veel meer te bieden. Zo kunt u bij een meerdaags verblijf bijvoorbeeld ook een fotoworkshop volgen en alle ins and outs te weten komen over het maken van noorderlichtfoto’s van een professionele fotograaf. Een sneeuwschoensafari behoort ook tot de mogelijkheden. Ook worden er sneeuwscootertochten georganiseerd en is het zelfs mogelijk om in het IJshotel te verblijven tijdens 1 van de meerdaagse tochten.

Deze huskyfarm heeft u zoveel te bieden, en zeker is dat de ervaring uniek is. Graag adviseren wij u verder over de vele mogelijkheden.

1

Dag 1: Vertrek naar Karasjok

Vanaf Amsterdam vliegt u met een tussenstop naar Noord-Noorwegen. Vanaf het vliegveld volgt een transfer naar Karasjok. U voelt zich na aankomst op de farm vast meteen thuis! Alle blokhutten op deze huskyfarm zijn gebouwd door de eigenaar met veel natuurlijke materialen en met veel oog voor details. Een heerlijk gastvrije sfeer in een unieke omgeving. Vanaf de blokhut loopt u zo naar de husky’s en maakt u deel uit van het dagelijkse leven op de farm. Er is altijd wat te doen op de huskyfarm, zo krijgen de puppies sociale vaardigheidstraining, moeten de husky’s ingespannen worden die op tour gaan en hebben de husky’s verzorging nodig die op pad zijn geweest. Maar u kunt de kickslede of sneeuwschoenen pakken om de prachtige omgeving te verkennen!
2

Dag 2: Eerste training

Vandaag maakt u kennis mer de husky’s en de gidsen en leert u de slede in te spannen en te besturen. Natuurlijk maakt u al een ritje om zo helemaal klaar te zijn voor de meerdaagse tocht naar het Finnmarkplateau! 
3

Dag 3-5: Op naar het plateau

In alle vroegte spant u  uw eigen team van honden in voor een meerdaagse tocht op het plateau. Dan is het tijd om op pad te gaan. Na een steile klim komt u in heuvelachtig gebied met bevroren meren en prachtige vergezichten. Het hele team overnacht in het wilderniskamp, een bijzondere ervaring. In het gebied waar u rondtrekt leven veel rendieren, soms ziet u ook de Sami herders die op de vlakte in de tipi verblijven. Naast rendieren komen ook regelmatig elanden voor, het blijft dus opletten! Geniet van deze prachtige onvergetelijke ervaring en luister naar de stilte en het gehijg van de honden! Na 2 nachten keert u terug naar de huskyfarm en geniet u van een heerlijk afscheidsdiner.
6

Dag 6: Afscheid

Uw laatste ochtend op de huskyfarm! Vanochtend wordt u naar het vliegveld gebracht en vliegt u via een tussenstop terug naar naar Amsterdam. 
5

Meer mogelijkheden en verlengingen

Natuurlijk kunt u uw verblijf op de farm verlengen met bijvoorbeeld een dag om zo een bijzondere Sami excursie te ondernemen. Of combineer deze trip met een bezoek aan de Noordkaap  en Kirkenes. Ook de stad Tromsø is een leuke optie. Deze stad kent vele leuke bezienswaardigheden en interessante musea. Vraag de verschillende mogelijkheden na!
Huskysafari
Accomodatie Karasjok
Huskysafari accommodatie
Huskysafari accommodatie
Huskysafari accommodatie
Huskysafari
Huskysafari accommodatie
Huskysafari
Huskysafari
Huskysafari excursie
Huskysafari
Huskysafari
Huskysafari
Huskysafari accommodatie
Huskysafari Noorderlicht
Huskysafari