Ga mee op de unieke Hurtigruten reis naar het majestueuze Noorderlicht “Aurora Borealis”. Reizen langs de karakteristieke Noorse fjordenkust in de winter is een ongelooflijke ervaring waarin het fenomeen poollicht met haar fascinerende groene lichtschaduwen het belangrijkste ingrediënt vormt. Niet voor niets is de spreuk “jagen op het Noorderlicht” uitgevonden door de Hurtigruten!

De reis is gebaseerd op de rondreis Bergen–Kirkenes–Bergen waar u de imposante bergen, schitterende fjorden, unieke flora en fauna, pittoreske dorpjes en historische steden optimaal zult ervaren. U verblijft op basis van volpension. Upgrades van hutten zijn mogelijk. Net zo als het maken van excursies! De reis is inclusief retourvlucht en transfers. Kortom een volledig verzorgde reis om nooit meer te vergeten!

VERTREK/AANKOMST LOCATIE AMSTERDAM – BERGEN
REISPERIODE DECEMBER –  MAART
INBEGREPEN
Retourvlucht Vol pension
Transfers Uitgebreid route-informatieboek
NIET INBEGREPEN
Excursies
Toeslagen

Na aankomst in Bergen scheept u in aan boord van de wereldberoemde postboot Hurtigruten (schip is afhankelijk van vertrekdatum) en geniet u 12 dagen lang van al het moois dat Noorwegen u te bieden heeft! U verblijft 11 nachten op basis van volpension aan boord van dit prachtige schip. U heeft de keuze uit een binnenhut en diverse buitenhutten. Geniet van de ontspannen sfeer aan boord en ga op in het dagelijkse ritme van deze postboot, want in 12 dagen vaart de Hurtigruten 35 havens noordwaarts, 34 havens zuidwaarts aan. Voor de bemanning het vaarschema van alledag, voor de reiziger de mooiste zeereis ter wereld. Er zijn legio mogelijkheden deel te nemen aan excursies aan wal, Norden Trips informeert u daar graag persoonlijk over zodat u de juiste keuze kunt maken en optimaal van deze onvergetelijke reis kan genieten.

 

1

Dag 1: Vertrek naar Noorwegen

Aankomst in Bergen en inscheping aan boord van Hurtigruten! In de avond vertrekt het schip en zet koers richting Hjeltefjord. U bevindt zich in het spoor van de Vikingen die het van hieruit waagden naar de Shetland eilanden en ver daarbuiten te varen.
2

Dag 2: Alesund

Langs de prachtige scherenkust bereiken we de art-nouveau stad Alesund. Tijdens de reis vindt er een lezing over het Noorderlicht plaats.
3

Dag 3: Trondheim

Trondheim, de derde stad van Noorwegen, heeft een prachtige kathedraal en kleurrijke houten pakhuizen. In de namiddag zet het schip koers in noordwestelijke richting, langs de prachtige Kjeungskjaer vuurtoren en tal van eilanden en rotsen.
4

Dag 4: Arctische wateren

We naderen de Arctische wateren en dat wordt gevierd met een leuke activiteit aan dek, presentatie en video over het magische Noorderlicht. We zien de Trollfjord en horen het verhaal over de strijd van dit fjord onder het genot van een viscake.
5

Dag 5: Tromso

Presentatie over de geschiedenis van Tromso, poort naar de Arctische wereld, na vertrek uit Tromso vertelt de kapitein over de manier van leven langs de Noorse kust. Vanavond is de kans groot dat we het Noorderlicht echt aanschouwen, onder het genot van een likeur gaan we samen op jacht…
6

Dag 6: We passeren de Noordkaap

Vanavond hopen we het Noorderlicht te kunnen zien met de Finnkirka, zodat de bekende rotsformatie wordt omgetoverd tot een betoverend en uniek kunstwerk. Op deze hoogte van de reis wordt er veel op koningskrabben gevist, lokale vissers delen vaak hun vangst met de Hurtigruten schepen, zodat u ook heerlijk geniet van deze bijzonder lekkernij!
7

Dag 7: Best wel koud?!

De laatste haven van de noordgaande reis komt langzaam in zicht! U bevindt zich op een lengtegraad van 30gr, verder dan St. Petersburg. Indien het weer het toelaat, kunt u een ware ijsduik in de Arctische Oceaan nemen! Na vertrek uit Kirkenes geven lokale vissers op het buitendek een lezing over het leven in de oceaan.
8

Dag 8: Zeemanskunsten

Tijdens een kopje koffie wordt u geïnformeerd over Melkoya, het meest noordelijk gelegen aardgasstation. Dat is nog niet alles: van echte zeemanslieden leert u de echte maritieme knopen te maken, leuk voor thuis! Ook vanavond gaan we op jacht naar het Noorderlicht!
9

Dag 9: Heerlijke vis

Vis op het dek! De chef kok laat u zien hoe u vis fileert, een leerzame dag!
10

Dag 10: De Poolcirkel

Na het passeren van de poolcirkel komt u in een gebied met wel honderden eilandjes en rotsen, vruchtbare landbouwgrond en steile granieten muren. Bekende legendes komen tot leven, zo ziet u de Zeven Zusters (een rij bergtoppen) en het gat van Torghatten.
11

Dag 11:  Alpen en Rozen

Via Trondheim, de Romsdal Alpen en stad van de rozen Molde varen we verder naar Bergen.
12

Dag 12: Terug in Bergen

We hebben deze morgen nog een aantal mijl met fascinerende landschappen in het vooruitzicht.  In de middag arriveren we in Bergen en vliegen we terug naar huis, uw mooiste zeereis zit erop! Wat een geweldige ervaring!
Hurtigruten Noorderlicht
Hurtigruten Noorderlicht
Hurtigruten
Hurtigruten
Hurtigruten
Hurtigruten Noorderlicht
Hurtigruten Noorderlicht
Hurtigruten Noorderlicht boven Tromso
Hurtigruten
Hurtigruten Noorderlicht
Hurtigruten Noorderlicht
Hurtigruten
Noorderlicht
Sneeuwscootersafari
Hurtigruten Noorderlicht
Hurtigruten
Hurtigruten