Ontdek het betoverende Noorwegen als de zomer teneinde loopt, de avonden korter worden en de herfst de bladeren kleurt van hel groen tot dieprood, van bruin tot okergeel. Dankzij de heldere frisse lucht kleuren de bomen en natuur nog mooier! En, deze periode leent zich ook uitstekend voor het zien van het magische Noorderlicht! De herfst is werkelijk een prima periode  om op reis te gaan!

De reis is gebaseerd op de rondreis Bergen–Kirkenes–Bergen waar u de imposante bergen, schitterende fjorden, unieke flora en fauna, pittoreske dorpjes en historische steden optimaal zult ervaren. U verblijft op basis van volpension. Upgrades van hutten zijn mogelijk. Net zo als het maken van excursies! De reis is inclusief retourvlucht en transfers. Kortom een volledig verzorgde reis om nooit meer te vergeten!

VERTREK/AANKOMST LOCATIE AMSTERDAM – BERGEN
REISPERIODE SEPTEMBER-  OKTOBER
INBEGREPEN
Retourvlucht Vol pension
Transfers Uitgebreid route-informatieboek
NIET INBEGREPEN
Excursies
Toeslagen

Na aankomst in Bergen scheept u in aan boord van de wereldberoemde postboot Hurtigruten (schip is afhankelijk van vertrekdatum) en geniet u 12 dagen lang van al het moois dat Noorwegen u te bieden heeft! U verblijft 11 nachten op basis van volpension aan boord van dit prachtige schip. U heeft de keuze uit een binnenhut en diverse buitenhutten. Geniet van de ontspannen sfeer aan boord en ga op in het dagelijkse ritme van deze postboot, want in 12 dagen vaart de Hurtigruten 35 havens noordwaarts, 34 havens zuidwaarts aan. Voor de bemanning het vaarschema van alledag, voor de reiziger de mooiste zeereis ter wereld. Er zijn legio mogelijkheden deel te nemen aan excursies aan wal, Norden Trips informeert u daar graag persoonlijk over zodat u de juiste keuze kunt maken en optimaal van deze onvergetelijke reis kan genieten.

1

Dag 1: Vertrek naar Noorwegen

Aankomst in Bergen en inscheping aan boord van Hurtigruten! In de avond vertrekt het schip en zet koers richting Hjeltefjord. U bevindt zich in het spoor van de Vikingen die het van hieruit waagden naar de Shetland eilanden en ver daarbuiten te varen.
2

Dag 2: Alesund

Langs de prachtige scherenkust bereiken we de art-nouveau stad Alesund. Zeer bijzonder in dit jaargetijde is het varen door het Hjørundfjord, dit fjord wordt alleen in september en oktober door de Hurtigrutenschepen bezocht. En dat is niet voor niets! Juist in deze periode kleuren de bergen om het fjord van okergeel tot dieprood, een prachtig gezicht!
3

Dag 3: Trondheim

Trondheim, de derde stad van Noorwegen, heeft een prachtige kathedraal en kleurrijke houten pakhuizen. In de namiddag zet het schip koers in noordwestelijke richting, langs de prachtige Kjeungskjaer vuurtoren. U geniet van een schitterend fotoboeklandschap bestaande uit duizenden eilanden en schilderachtige scheren.
4

Dag 4: Arctische wateren

We naderen de Arctische wateren en dat wordt gevierd met een leuke activiteit aan dek. We zien de Trollfjord en horen het verhaal over de strijd van dit fjord onder het genot van een viscake.
5

Dag 5: Tromso

Voor aankomst in Tromsø geniet u van een presentatie over de geschiedenis van Tromsø en haar betekenis als “Poort naar de Arctische wereld”. Tromsø is namelijk in het verleden uitgangspunt geweest voor talrijke poolexpedities.
6

Dag 6: We passeren de Noordkaap

Vroeg in de morgen bereikt u Hammerfest, Europa’s noordelijkste stad. Uw Hurtigruten schip vaart door de Magerøysund naar Honningsvåg. Tijdens de reis kunt u een presentatie bijwonen over de geschiedenis en cultuur van de Samen, de inwoners van Lapland.
7

Dag 7: Dezelfde lengtegraad

Voor aankomst in Vardø kunt u de “Vardø & the Pomors” bekijken, een film over Vardø en haar historische band met Rusland. U bevindt zich nu op dezelfde lengtegraad als St. Petersburg, Cairo en Istanbul, slechts enkele minuten per auto verwijderd van de Russische grens – in Kirkenes.
8

Dag 8: IJszeekathedraal

Tegen middernacht legt het schip aan in Tromso. In de IJszeekathedraal kunt u het middernachtconcert bijwonen (optioneel) – of één van de vele gemoedelijke kroegjes in de stad bezoeken en het hier gebrouwde, smakelijke ‘Arctic bier’ proeven.
9

Dag 9: Pittoresk en zo mooi

We varen door de smalle Raftsund, het pittoreske kanaal tussen de Vesterålen en Lofoten!
10

Dag 10: De Poolcirkel

Het is de moeite waard om vroeg op te staan: u passeert de Helgelandoevers en voor de 2de keer de Poolcirkel. 
11

Dag 11:  Alpen en Rozen

Via Trondheim vaart het schip langs de Romsdal Alpen. Dan via Molde en het Sognefjord verder naar Bergen.
12

Dag 12: Terug in Bergen

We hebben deze morgen nog een aantal mijl met fascinerende landschappen in het vooruitzicht.  In de middag arriveren we in Bergen en vliegen we terug naar huis, uw mooiste zeereis zit erop! Wat een geweldige ervaring!
Hurtigruten
Hurtigruten
Hurtigruten
Hurtigruten
Hurtigruten
Hurtigruten
Hurtigruten
Hurtigruten