Na een lange winter keert de zon en de warmte terug naar de kust van Noorwegen. Elke nieuwe dag brengt meer daglicht en de fjorden kleuren steeds groener. De zon maakt overuren om het bevroren land te ontdooien en werkt als een prima vitaminepil voor flora en fauna: binnen mum van tijd kleurt alles weer mooi groen! Hurtigruten nodigt u uit om dit spektakel met eigen ogen te zien en deel te nemen aan “the Arctic Awakening”. In deze periode van het jaar ervaart u drie seizoenen in slechts enkele dagen… een mooie ervaring!

De reis is gebaseerd op de rondreis Bergen–Kirkenes–Bergen waar u de imposante bergen, schitterende fjorden, unieke flora en fauna, pittoreske dorpjes en historische steden optimaal zult ervaren. U verblijft op basis van volpension. Upgrades van hutten zijn mogelijk. Net zo als het maken van excursies! De reis is inclusief retourvlucht en transfers. Kortom een volledig verzorgde reis om nooit meer te vergeten!

VERTREK/AANKOMST LOCATIE AMSTERDAM – BERGEN
REISPERIODE APRIL – MEI
INBEGREPEN
Retourvlucht Vol pension
Transfers Uitgebreid route-informatieboek
NIET INBEGREPEN
Excursies
Toeslagen

Na aankomst in Bergen scheept u in aan boord van de wereldberoemde postboot Hurtigruten (schip is afhankelijk van vertrekdatum) en geniet u 12 dagen lang van al het moois dat Noorwegen u te bieden heeft! U verblijft 11 nachten op basis van volpension aan boord van dit prachtige schip. U heeft de keuze uit een binnenhut en diverse buitenhutten. Geniet van de ontspannen sfeer aan boord en ga op in het dagelijkse ritme van deze postboot, want in 12 dagen vaart de Hurtigruten 35 havens noordwaarts, 34 havens zuidwaarts aan. Voor de bemanning het vaarschema van alledag, voor de reiziger de mooiste zeereis ter wereld. Er zijn legio mogelijkheden deel te nemen aan excursies aan wal, Norden Trips informeert u daar graag persoonlijk over zodat u de juiste keuze kunt maken en optimaal van deze onvergetelijke reis kan genieten.

 

1

Dag 1: Vertrek naar Noorwegen

Aankomst in Bergen en inscheping aan boord van Hurtigruten! In de avond vertrekt het schip en zet koers richting Hjeltefjord. U bevindt zich in het spoor van de Vikingen die het van hieruit waagden naar de Shetland eilanden en ver daarbuiten te varen.
2

Dag 2: Alesund

Langs de prachtige scherenkust bereiken we de art-nouveau stad Alesund. Vanaf half april bezoeken alle Hurtigrutenschepen de spectaculaire Geirangerfjord. Dit beroemde fjord kenmerkt zich oa door 800m steile kliffen en indrukwekkende watervallen.
3

Dag 3: Trondheim

Trondheim, de derde stad van Noorwegen, heeft een prachtige kathedraal en kleurrijke houten pakhuizen. In de namiddag zet het schip koers in noordwestelijke richting, langs de prachtige Kjeungskjaer vuurtoren en tal van eilanden en rotsen.
4

Dag 4: Arctische wateren

We naderen de Arctische wateren en dat wordt gevierd met een leuke activiteit aan dek: de zeegod Neptunus zal alle gasten een Pooldoop geven! Dan bereiken we de Lofoten, de mooiste eilandengroep van Noorwegen met haar karakteristieke rode vissershuizen en majestueuze bergen. We zien de Trollfjord en horen het verhaal over de strijd van dit fjord.
5

Dag 5: Tromso

Presentatie over de geschiedenis van Tromso, poort naar de Arctische wereld, na vertrek uit Tromso vertelt de kapitein over de manier van leven langs de Noorse kust.
6

Dag 6: We passeren de Noordkaap

Onze dag begint met het varen door de Mageroysund, voordat we vroeg in de ochtend arriveren in Hammerfest. Dan komen we aan in Honnigsvag en kunt u deelnemen aan een excursie naar de spectaculaire Noordkaap, het meest noordelijke puntje van Europa. Eenmaal aan boord vertelt een lokale visserman over de vele vistradities.
7

Dag 7: Laatste noordwaartse haven Kirkenes

De laatste haven van de noordgaande reis komt langzaam in zicht! U bevindt zich op een lengtegraad van 30gr, verder dan St. Petersburg! Indien het weer het toelaat, kunt u een ware ijsduik in de Arctische Oceaan nemen, durft u het aan! Na vertrek uit Kirkenes geven lokale vissers op het buitendek een lezing over het leven in de oceaan.
8

Dag 8: Eerste straatverlichting in Hammerfest

Geniet van het prachtige landschap dat aan u voorbij trekt. In Hammerfest kunt u deelnemen aan een leuke excursie over allerlei wetenswaardigheden. Wist u dat deze stad de eerste straatverlichting introduceerde? Tegen middernacht komt het Hurtigrutenschip aan in Tromso en kunt u genieten van een prachtig middernachtconcert in de IJszeekathedraal.
9

Dag 9: Heerlijke vis

Eén van de mooiste routes varen we vandaag! We gaan namelijk door het Risoyrenna kanaal (speciaal gemaakt voor de Hurtigruten) en passeren het smalle kanaal tussen de Vesteralen en de Lofoten. Indien het weer het toelaat, wordt ook de het spectaculaire Trollfjord binnengevaren.
10

Dag 10: De Poolcirkel

Na het passeren van de poolcirkel komt u in een gebied met wel honderden eilandjes en rotsen, vruchtbare landbouwgrond en steile granieten muren. Bekende legendes komen tot leven, zo ziet u de Zeven Zusters (een rij bergtoppen) en het gat van Torghatten.
11

Dag 11:  Alpen en Rozen

Via Trondheim, de Romsdal Alpen en stad van de rozen Molde varen we verder naar Bergen.
12

Dag 12: Terug in Bergen

We hebben deze morgen nog een aantal mijl met fascinerende landschappen in het vooruitzicht.  In de middag arriveren we in Bergen en vliegen we terug naar huis, uw mooiste zeereis zit erop! Wat een geweldige ervaring!
Hurtigruten
Hurtigruten
Sami excursie
Hurtigruten
Hurtigruten
Hurtigruten
Hurtigruten
Hurtigruten
Hurtigruten