Het voorjaar is een prachtige periode om Noorwegen te ontdekken. Vaak is in het zuidelijk gedeelte de lente al in volle gang, terwijl noordelijk het landschap nog bedekt is met een laagje sneeuw. De zon laat zich steeds vaker en langer zien en dat heeft zeker zijn effect op de natuur: vogels komen aan land om te broeden en jonge dieren zien het eerste levenslicht.

Ook de Hurtigruten heeft het voorjaar in de bol en neemt u mee met het leven van de vissers, u proeft de heerlijke Lyngen-krabben en ziet hoe kabeljauwtongen worden gegeten. Ook komt u alles te weten over de Arctische vogelwereld en ziet u misschien de papagaaiduiker of zeearend.

Vanaf juni is het daglicht echt terug en geniet u van heerlijk lange dagen. Boven de Poolcirkel kunt u de klok rond genieten van het licht: de zon zal in deze periode niet ondergaan. Elke “nacht” biedt daarom bijzondere lichtomstandigheden, beter bekend als de middernachtzon. Bloeiende bloemen, visrijke rivieren en talloze watervallen creëren het perfecte zomerdecor.

Eén van de hoogtepunten tijdens de zomermaanden in de Hurtigrutenroute is het binnenvaren van de Geirangerfjord. Dit fjord is door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed en bekend om haar prachtige watervallen. Maar ook een walvissafari op de eilandengroep Vesteralen behoren tot de mogelijkheden.

meerdaagse wandel/fietsvakantie Telemark/Setesdal

raftenDe regio Telemark en Setesdal zijn ideale gebieden voor een actieve en sportieve vakantie, zeker ook voor het hele gezin! Raften, klimmen, wandelen en fietsen behoren tot de vele mogelijkheden. Om u een idee te geven van een actieve meerdaagse vakantie, heeft Norden Trips een reisvoorbeeld gemaakt voor deze gebieden. Wilt u meer informatie over een vakantie in deze regio’s, neem dan eens contact op met Norden Trips.

meerdaagse wandelvakantie Fjord Norway

9-daagse actieve reis Fjord NorwayEen reis vol verrassingen, met veel actieve elementen en spectaculaire natuur. U kunt overnachten in spookachtige en in luxe hotels, maar ook in mooie hutten gelegen aan het fjord. Bovenal geniet u van mooie dagwandelingen zoals de Romsdalseggen met 360gr zicht op fjorden, bergen en zee! Dit is een voorbeeldreis van een actieve vakantie met wandelen als uitgangspunt. Alle reizen van Norden Trips zijn op maat te maken en aan te passen aan uw wensen en ideeën. Meer informatie? Neem contact op met Norden Trips!

Hurtigrutenreis Voorjaar

Hurtigruten-lenteLRNa een lange winter keert de zon en de warmte terug naar de kust van Noorwegen. Elke nieuwe dag brengt meer daglicht en de fjorden kleuren steeds groener. De zon maakt overuren om het bevroren land te ontdooien en werkt als een prima vitaminepil voor flora en fauna: binnen mum van tijd kleurt alles weer mooi groen! Hurtigruten nodigt u uit om dit spektakel met eigen ogen te zien en deel te nemen aan “the Arctic Awakening”. In deze periode van het jaar ervaart u drie seizoenen in slechts enkele dagen… een mooie ervaring! Klik hier voor meer informatie.