De winter is een fantastische periode om af te reizen naar het noorden. Het landschap verandert vanaf begin december tot ver in april in een heus wit winterparadijs. Noorwegen biedt de winterliefhebber veel mogelijkheden: langlaufen, skiën, snowboarden, wandelen maar ook activiteiten als sneeuwscooter en huskysafari’s zijn prachtige ervaringen.
Een wintervakantie naar Noorwegen is dus zeker anders dan uw normale skiweek naar de Alpen. Laat u dus goed adviseren! Elk gebied heeft wel zijn bijzondere kenmerken en zo is er echt voor elk wat wils. Wilt u liever skiën en daarbij activiteiten doen? Of gaat het meer om de bijzondere ervaringen en vindt u het leuk om ‘s avonds in het donker de piste en de mooie omgeving te verkennen?

 

fotobalk wintervakantie

 

Bijzondere ervaringen zijn er maar genoeg. Een dagje met husky’s op pad is zo’n voorbeeld. Al van verre hoort u de honden blaffen en zij willen maar 1 ding: rennen! De hondenslede neemt u mee naar een uitgestrekte witte winterwereld. U mag zelf de slede rijden of lekker genieten als u in de slede zit. Of wilt u eens skiën met uitzicht op de fjorden? Maar u kunt ook met een sneeuwschoensafari meegaan om op jacht te gaan naar het Noorderlicht, een gids gaat mee om u alles te vertellen over dit bijzondere groene licht (Aurora Borealis). Of wat dacht u van een sneeuwscootersafari, zwemmen in de Barentszee, ijsklimmen of heerlijk sleeën?

Kies tijdens uw reis ook accommodatie die bij u past. Er zijn sfeervolle bungalows met sauna en open haard, gemoedelijke bergpensions of comfortabele hotels met Spa & Wellness. Norden Trips reist regelmatig af naar Noorwegen om de accommodaties te bezoeken, u kunt dus uitgaan van een goed advies!

De reizen die op onze site genoemd staan, zijn een aantal voorbeelden. Mocht uw bestemming er niet bij staan, neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder.

Wintersport in Beitostolen

snowmobielEen vakantie in Beitostolen kunt u prima combineren met een echt winters avontuur. Met speciale sneeuwscooters wordt u naar uw zeer sfeervolle hotel in het Jotunheimen nationaal park gebracht, wat een ervaring! Hier kunt u echt van de sneeuw genieten en heerlijk gaan ijsvissen (de vis kan in het hotel worden bereid!) of met sneeuwschoenen een mooie tocht naar een prachtig uitzichtpunt maken. Uw vakantie is compleet als u met hondensledes weer teruggebracht wordt naar de bewoonde wereld. Een vakantie om nooit meer te vergeten! Wilt u meer informatie over Beitostolen, klik dan hier.

Wintervakantie in Lillehammer & Hafjell

Lillehammer winterparkLillehammer, natuurlijk bekend van de Olympische Winterspelen (1994), ligt prachtig gelegen aan het Mjosameer en is één van de oudste wintersportbestemmingen in Noorwegen. Hier kunt u heerlijk skiën en langlaufen van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat (pistes zijn verlicht, een bijzondere ervaring!). Maar ook een dagje naar het Winterpark behoort tot de mogelijkheden. Lekker sleeën en het donkere trollenpark bezoeken, een super leuk dagje uit! Wilt u meer informatie over Lillehammer, klik dan hier.

Wintervakantie in Geilo

geilo-bardola-hytteGeilo is een levendige wintersportplaats op 800 m hoogte, in het centrum van Noorwegen met vele hotels, restaurants en winkels en geldt als één van de oudste wintersportgebieden. Geilo heeft een gevarieerd aanbod voor langlaufen en alpineskiën, 3 snowboardparken en is een paradijs voor snow-kiting. Klik hier voor de diverse mogelijkheden.