Om u een idee te geven van een actieve meerdaagse wandelvakantie in het fjordengebied van Noorwegen, heeft Norden Trips een reisvoorbeeld gemaakt. Deze reis vindt plaats in het fjordengebied tussen Andalsnes – stad van de bergen, Loen – stad van de gletsjers en Alesund – stad van de Jugendstil. Leuke actieve excursies worden afgewisseld met prachtige nationaal toeristische routes en natuurlijk komt er een aantal mooie wandelingen in het programma aan bod. Norden Trips werkt nooit met standaard pakketreizen. Alle reizen zijn maatwerk en afgestemd op uw wensen en ideeën.


wandelvakantie fjordengebied Noorwegen

 

Dag 1: met vliegtuig en trein

raumalineVandaag vliegt u met een vroege vlucht naar Oslo. Eenmaal aangekomen reist u verder met de trein naar Lillehammer. Hier start één van de bekende treinroutes, de Rauma Line. Deze trein voert door een prachtig berglandschap langs de Trollveggen naar het Andalsnes. Onderweg maakt de trein een aantal stops zodat u foto’s kunt maken van het mooie landschap en u bovenal kunt genieten! U verblijft 2 nachten in Andalsnes.

Dag 2: 360gr uitzicht over fjorden, zee en bergen

romsdaleggenNa een goed ontbijt gaat u op pad. Vandaag maakt u de bergtocht over de Romsdalseggen. Deze tocht staat bekend om haar 360gr uitzicht. Vanaf de top kunt u bij helder weer de Trollveggen, de fjorden, de zee en zelfs Molde zien! De tocht voert over een gevarieerd landschap. Dan weer heuvelachtig, dan weer steil met pittige beklimmingen over de bergrug terug naar de stad.

Dag 3: Trollstigen, nationaal toeristische route

trollstigenDeze ochtend haalt u uw huurauto op en rijdt u één van de 18 nationaal toeristische routes, namelijk de Trollstigen. De vele haarspeldbochten brengen u boven bij een mooi uitzichtpunt, vanwaar u uw reis vervolgt via de beroemde adelaarsroute naar Geiranger.

Dag 4: kanoën over het Geirangerfjord

042000-99#40-43062_1024U gaat met een kano het Geirangerfjord bekijken en peddelt in alle stilte langs de steile wanden van het fjord, indrukwekkend! Ook bezoekt u één van de oudste zomerboerderijen en via een wandelpad loopt u weer terug naar Geiranger.

Dag 5: skiën en gletsjers

BriksdalsbreenVandaag reist u verder naar Loen en bezoekt u de Briksdalgletsjer. Vanaf de parkeerplaats is het zo’n 45minuten naar de gletsjer. Wilt u liever iets actievers doen? Dan kunt u ook een paar uurtjes gaan skiën in het zomerskigebied van Stryn! Een leuke ervaring middenin de zomer.

Dag 6: Via Ferrata

via ferrateHeeft u al uw hikespullen gepakt? Vandaag gaat u namelijk de Via Ferrata van Loen doen! Deze ijzeren weg voert naar een mooi uitzichtpunt op het fjord, de gletsjers en de bergen. Maar dan moet u wel de hangbrug oversteken over een hoogte van 160m en een lengte van 120m. Een onvergetelijke unieke ervaring!

Dag 7: blauwgroene meren, rode huizen en groene bergen

NorangsdalZo’n typisch Noorse weg rijdt u vandaag: blauwgroene meren, rode huizen en groene bergen. Ook komt u de verdwenen huisjes van het Norangsdal tegen. Vanavond slaapt u wel heel bijzonder… in één van de oudste hotels van Noorwegen met natuurlijk een legende… die tot leven komt door de storyteller! Welterusten alvast!

Dag 8: wandelen

wandelenVandaag gaan de wandelschoenen weer aan en maakt u een prachtige wandeling door de Sunmøre Alpen. Vanaf het uitzichtpunt heeft u een onvergetelijk zicht op de Hjørundfjord. Eind van de middag rijdt u naar Alesund voor uw laatste overnachting.

Dag 9: ontdek de Jugenstilstad Alesund

alesund uitzichtpunt akslaDe ochtend kunt u Alesund ontdekken. Bezoek zeker Mount Aksla, het Jugenstilsenter en het Aquarium! Eind van de middag vliegt u rechtstreeks terug naar Amsterdam.

 

Een prachtige treinreis met de Raumaline!
Het is leuk om tijdens uw vakantie een traject per trein af te leggen, zeker als de spoorlijn in een prachtige bergwereld ligt. De raumaline is zo’n spoorlijn met 32 bruggen, een spectaculaire tunnel, geweldige bergwereld en mooie watervallen! Indien u meer informatie wenst over treinreizen, dan kunt u uiteraard contact met Norden Trips opnemen.