Het mysterieuze Noorderlicht aanschouwen is voor veel mensen een droom, net als het maken van een hondensledetocht door een ongerepte witte omgeving. Beleef het winterse Noorwegen en reis af naar de stad van het noorderlicht, Tromso. Een prima plek om een aantal dagen te verblijven. Tromso kent een gezellig centrum met vele leuke winkels, gezellige restaurantjes en heeft met zijn vele barretjes een bruisend nachtleven.
Wist u trouwens dat in Tromso eigen bier gebrouwen wordt? De stad heeft verder bijzondere musea en de IJszeekathedraal waar elke avond een prachtig concert plaatsvindt. Door de geografische ligging van de stad kent de stad veel Noorderlichtshows, niet voor niets wordt Tromso dan ook de stad van het Noorderlicht genoemd.

 

noorderlicht groespreis

Dag 1: Vertrek naar de Noorderlichtstad Tromso

 tromso by night LRU vliegt vanaf Amsterdam Schiphol met een tussenstop op Oslo naar de Arctische stad Tromsø, ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. U verblijft 5 nachten in een gezellig hotel prachtig gelegen aan het water middenin het centrum van de stad.

Dag 2: Een dagje Tromso

wilderniscamp TromsoLRVandaag gaat u de stad Tromso op eigen gelegenheid verkennen. Breng zeker een bezoek aan het bijzonder Polarmuseum waar het verhaal verteld wordt van de vele poolexpedities die vanuit Tromsø zijn ondernomen. U geniet vast van een heerlijke lunch in het meest noordelijk gelegen theehuisje met een super gezellige sfeer en heerlijk huisgemaakt eten! Eind van de middag wordt u opgehaald naar een wel zeer bijzondere overnachtingsplaats. U slaapt namelijk vanavond in uw eigen aurora chalet met raam op het noorden, zo kunt u mooi genieten van de Noorse lichtshow, het Noorderlicht!

Dag 3: Adembenemend mooi!

sneeuwscooter LRVanochtend gaat u met sneeuwscooters op pad, een 30kilometer lange tocht neemt u mee door de witte wildernis met adembenemende mooie vergezichten. Na zo’n 600meter klimmen met de nodige stuurmanskunsten, komt u bovenop het plateau aan en kunt u genieten van de snelheid van de sneeuwscooter op het bevroren meer. Het is mogelijk om hier te gaan ijsvissen. Eenmaal terug in het basiskamp geniet u van een warme lunch en wordt u teruggebracht naar Tromso. Vanavond kunt u het middernachtconcert bijwonen in de IJszeekathedraal.

Dag 4: Op pad met husky's

 hondenslede LRDeze ochtend bezoekt u een huskyfarm net buiten Tromsø gelegen. U zult de honden bij aankomst al zeker horen! Na een uitgebreide training gaat u met uw team van honden en slede op pad. Het is een geweldige ervaring om vanaf uw slede de prachtige natuur te verkennen. Onderweg maken we een stop en geniet u van een lekkere lunch.Inm de middag heeft u nog gelegenheid om uw laatste souvenirs te kopen. Heeft u het Noorderlicht nog niet gezien? Ga dan mee met de Noorderlichtsafari! Met de bus vertrekt u naar 1 van de 4 basiskampen rondom Tromso gelegen, uiteraard wordt er vantevoren gekeken waar de beste Noorderlichtkansen zijn. Eenmaal op het basiskamp kunt u gebruik maken van een statief en deskundig advies van uw gids over het maken van foto’s en dan… is het wachten op….

Dag 5: Afscheid van het winterse Noorwegen

uitzicht op Tromso LRTijd om afscheid te nemen van het Parijs van het Noorden, Tromsø. Vandaag vliegt u via Oslo terug naar Amsterdam.
Tromso is een ideale bestemming voor een heerlijke citytrip met veel winterse avonturen!

Uiteraard is het programma verder op uw wensen af te stemmen, in Tromso is het ook mogelijk om te gaan skiën of met sneeuwschoenen op pad te gaan. In de juiste periode kunt u ook walvissen en orka’s zien tijdens een excursie. Of wat dacht u van een bezoek aan een Sami familie met haar rendieren? Graag adviseren wij u uitgebreid over de vele mogelijkheden en maken we een reis voor u die helemaal bij u past. Zelfs Nederlandse reisbegeleiding is mogelijk!

Indien u meer informatie wenst over deze reis, dan kunt u uiteraard contact met Norden Trips opnemen.