Wilt u liever niet zelf met de auto door Noorwegen reizen, maar wel van de prachtige uitzichten, fjorden en steden genieten? Dan is een treinreis echt iets voor u! De mogelijkheden zijn legio en de trajecten onbeschrijfelijk mooi. Combineer uw treinreis met bootovertochten of met de Hurtigruten en geniet optimaal van al het natuurschoon. Laat u meenemen en verrassen door het gemak van deze manier van reizen. Natuurlijk zorgt Norden Trips voor een routeboek met alle informatie, zo gaat u dus zeker goed voorbereid op reis. Ter inspiratie een voorbeeldreis voor u.

 

fotobalk trein en bootreis

Dag 1: naar de Noorse hoofdstad Oslo

akershus osloVanaf Amsterdam vliegt u naar de Noorse hoofdstad Oslo. Uw hotel bevindt zich op  loopafstand van het station middenin het centrum van deze gezellige stad. Leuk is het om de hop-on hop-off bus te nemen en zo alle bezienswaardigheden te zien.

Dag 2: een onvergetelijke treinrit

flambanenIn de middag vertrekt u met de Bergensbanen naar Myrdal. Deze belangrijkste treinverbinding van Noorwegen voert over de Hardangervidda hoogvlakte, ook wel het dak van Europa genoemd. Het is een prachtige tocht met mooie vergezichten, ruige natuur en hoge bergen. Eenmaal in Myrdal stapt u over op de Flamsbanen, dit 20km lange traject overbrugt een hoogte van 864m en heeft een spectaculair zicht op het Aurlandsfjord. U overnacht vanavond in Flam.

Dag 3: met de boot naar Bergen

fjordexpresbootDe ochtend heeft u gelegenheid Flam te verkennen, een bezoek aan het Flam treinmuseum behoort tot de mogelijkheden! In de middag vaart u met de fjordexpressboot naar Bergen. Tijdens deze 5-uur durende boottocht maakt u kennis met het langste fjord van Noorwegen, het Sognefjord. De boot legt aan op Strandkaien middenin het centrum van Bergen en op loopafstand van uw hotel.

Dag 4: de Hanzestad Bergen

Bergen Jens Henrik NyboVandaag heeft u de hele dag de tijd om de Hanzestad Bergen te bezoeken. In de ochtend loopt   u natuurlijk over de gezellige vismarkt en bezoekt u de kleurrijke oude houten wijk Bryggen. Ook de diverse musea – zoals het Griegmuseum – zijn het bezoeken waard! Vanavond scheept u in aan boord van de Hurtigruten, voor velen de mooiste zeereis van de wereld! U neemt afscheid van Bergen en geniet 2 dagen van het Noorse landschap vanaf uw Hurtigrutenschip.

Dag 5: met de Hurtigruten naar Ålesund

HurtigrutenTussen scheren en eilanden door vaart de postboot naar de Art Nouveau stad Ålesund. Zeer bijzonder in dit jaargetijde is het varen door het Geirangerfjord met zijn prachtige watervallen de Bruidsluier en de Zeven Zusters. Niet voor niets staat dit fjord op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het schip zet koers naar de rozenstad Molde, waar u goed zicht heeft op de Romsdal Alpen.

Dag 6: de oude kroningsstad Trondheim

blik op de oude havenAl vroeg komt u aan in de kroningsstad Trondheim en is het tijd om afscheid te nemen van het schip. Op loopafstand van de Hurtigrutenkade bevindt zich uw hotel en de rest van de dag kunt u de op één na oudste stad van Noorwegen ontdekken. Vanaf de stadsbrug ‘Gamle Bybrua’ heeft u een mooi zicht op de stad. In de Nidarosdom worden sinds 1988 de Noorse kroonjuwelen getoond.

Dag 7: met de trein via de nationale parken terug naar Oslo

763L-Sjoa-0704-1094222Na het ontbijt loopt u naar het station van Trondheim en neemt u de bekende Dovrefjellbanen naar Oslo luchthaven. Deze treinreis duurt zo’n 7uur en neemt u mee door het prachtige Dovrefjell nationaal park bekend om zijn muskusossen. Dan voert het traject door Gudbrandsdalen gelegen tussen de nationale parken Jotunheimen en Rondane. Het is een geweldig mooi traject met indrukwekkende uitzichten! Met de late vlucht vliegt u terug naar Nederland.