Het najaar in Noorwegen kenmerkt zich door de prachtige kleurschakeringen, van hel groen, tot donker rood en goud bruin. Een prachtig seizoen om kennis te maken met het Noorse landschap. De lengte van dagen zijn vergelijkbaar met Nederland, evenals het klimaat. De zon laat zich vaak nog regelmatig zien en de lucht is heerlijk fris. Ideale tijd dus om op een actieve manier van de natuur te genieten. Wandelen, fietsen, kayakken, het najaar leent zich er uitstekend voor.  En ’s avonds? Geniet u van een overheerlijk diner bij kaarslicht en open haard in een mooi hotel of in een gezellig vakantiehuis van alle gemakken voorzien.

Ook de Hurtigruten vaart natuurlijk in het najaar. De Geirangerfjord zit dan niet meer in het programma, maar daarvoor in de plaats vaart de Hurtigruten door de Hjorundfjord omgeven door een majestueus gebergtedecor. De excursies zijn in deze periode aangepast en zo leert u alles over de aan te leggen wintervoorraad en proeft u van een typisch herfstmenu.

Maar ook de winter is een fantastische periode om af te reizen naar het noorden. Het landschap verandert vanaf begin december in een heus wit winterparadijs. Een bijzondere ervaring in deze periode is het Noorderlicht – Aurora Borealis – een prachtig en onvergetelijk schouwspel van groen licht. Noorwegen biedt de winterliefhebber veel mogelijkheden: langlaufen, skiën, snowboarden, wandelen maar ook activiteiten als sneeuwscooter en huskysafari’s zijn prachtige ervaringen. Kies tijdens uw reis voor een sfeervolle bungalow met sauna en open haard, een gemoedelijk bergpension of een comfortabel hotel met Spa & Wellness.

De Hurtigruten in de winter is een heel speciale ervaring. Natuurlijk heeft Norden Trips een prachtige kerstreis voor u aan boord van het schip. Maar vooral staat in deze periode de jacht naar het Noorderlicht centraal tijdens uw reis met de Hurtigruten, via workshops en lezingen komt u van alles te weten over dit mysterieuze licht. En wat dacht u van een excursie naar de Noordkaap waarbij u in colonne dit noordelijkste plateau bereikt? Of van een sneeuwscootersafari door Noors Lapland?

Wintersport in Beitostolen

snowmobielEen vakantie in Beitostolen kunt u prima combineren met een echt winters avontuur. Met speciale sneeuwscooters wordt u naar uw zeer sfeervolle hotel in het Jotunheimen nationaal park gebracht, wat een ervaring! Hier kunt u echt van de sneeuw genieten en heerlijk gaan ijsvissen (de vis kan in het hotel worden bereid!) of met sneeuwschoenen een mooie tocht naar een prachtig uitzichtpunt maken. Uw vakantie is compleet als u met hondensledes weer teruggebracht wordt naar de bewoonde wereld. Een vakantie om nooit meer te vergeten! Wilt u meer informatie over Beitostolen, klik dan hier.

Reis naar de Noorderlichtstad Tromso

groespreis2Tromso is door haar geografische ligging de stad van het Noorderlicht, daarbij komt dat Tromso ook een heel leuke en gezellige stad is met een aantal leuke musea en vele gezellige barretjes en restaurantjes. Een ideale bestemming dus voor een citbreak of korte wintervakantie. In de directe omgeving van Tromso zijn vele winterexcursies mogelijk, zoals sneeuwscooteren, hondensledetochten, ijsvissen, rendierensafari’s en het spotten van walvissen. Zin om de mogelijkheden te bekijken? Klik dan hier voor een dagprogramma.

Wintervakantie in Lillehammer & Hafjell

Lillehammer winterparkLillehammer, natuurlijk bekend van de Olympische Winterspelen (1994), ligt prachtig gelegen aan het Mjosameer en is één van de oudste wintersportbestemmingen in Noorwegen. Hier kunt u heerlijk skiën en langlaufen van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat (pistes zijn verlicht, een bijzondere ervaring!). Maar ook een dagje naar het Winterpark behoort tot de mogelijkheden. Lekker sleeën en het donkere trollenpark bezoeken, een super leuk dagje uit! Wilt u meer informatie over Lillehammer, klik dan hier.

Arctisch avontuur: Lofoten & Tromso

Nordlys over Ersfjorden, Kvaløya, Tromsø kommune. Desember 2004.Bezoek eens in de winter de prachtige eilandengroep Lofoten en de Arctische stad Tromsø! Ervaar de spectaculaire natuur boven de poolcirkel, kom van alles te weten over het Noorderlicht, de in het wild levende dieren, de geschiedenis en de cultuur. U verblijft in een typische Rorbuer (oud vissershuisje) in de hoofdstad van de Lofoten en kunt deelnemen aan diverse excursies. Klik voor het dagprogramma.

Wintervakantie in Geilo

geilo-bardola-hytteGeilo is een levendige wintersportplaats op 800 m hoogte, in het centrum van Noorwegen met vele hotels, restaurants en winkels en geldt als één van de oudste wintersportgebieden. Geilo heeft een gevarieerd aanbod voor langlaufen en alpineskiën, 3 snowboardparken en is een paradijs voor snow-kiting. Klik hier voor de diverse mogelijkheden.

Kerstmarkt & Skiën in Oslo

kerstmarkt OsloDe decembermaand is voor veel mensen de tijd om een kerstmarkt te bezoeken. Waarom dan niet eens een echte traditionele kerstmarkt in de hoofdstad van Noorwegen, Oslo? Vaar met Colorline naar deze gezellige stad en laat u meesleuren in de Noorde kersttraditie. En als u dan toch in Oslo bent, kunt u ook een paar dagen gaan skiën in het skigebied van Oslo. Een heerlijke vakantie dus! Klik hier voor de mogelijkheden.

Noorderlicht avontuur

dansende groene golven boven de eilandengroep LofotenEen tocht door Finnmark is ook in de winter een fantastische onvergetelijke ervaring. In dit noordelijkste deel van Europa beleef je de Arctische dagen als een droom. De donkere tijd begint rond 20 november en eindigt op 22 januari. Februari en Maart zijn dus uitstekende periodes om af te reizen naar deze bijzondere bestemming. Uiteraard is het winters in deze regio, de dagen zijn veelal koud en helder, uitermate geschikt voor het Noorderlicht. Zeker dit seizoen nu de intensiteit en activiteit optimaal is. Een echt winteravontuur!

Hurtigruten Noorderlichtreis

Hurtigruten-Winter-Norske-07Ga mee op de unieke Hurtigruten reis naar het majestueuze Noorderlicht “Aurora Borealis”. Reizen langs de karakteristieke Noorse fjordenkust in de winter is een ongelooflijke ervaring waarin het fenomeen poollicht met haar fascinerende lichtschaduwen – van groen tot paars en geel­achtige tinten – het belangrijkste ingrediënt vormt. De reis is gebaseerd op de rondreis Bergen–Kirkenes–Bergen waar u de imposante berglandschappen, schitterende fjorden, unieke flora en fauna, pittoreske dorpjes en historische steden optimaal zult ervaren. Klik hier voor een uitgebreid dagprogramma.

Hondensledetocht Noord-Noorwegen

hondensledetochtWilt u het leven op een huskyfarm van dichtbij meemaken en een hondentrainer zijn? Dan heeft Norden Trips de trip voor u! De huskyfarm is gelegen in Noors-Lapland in het noorden van Noorwegen, nabij de hoofdstad van de Sami – Karasjok. De huskyfarm biedt u naast hondensledetochten nog veel meer excursies en mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie.