Elk jaar in augustus vindt in het prachtige Gudbrandsdalen het Peer Gynt Festival plaats. Dit 9-daagse evenement biedt plaats aan 35 voorstellingen, concerten, tentoonstellingen en lezingen. Het mooiste en indrukwekkendste evenement is het avondtheater met de voorstelling Peer Gynt bij het meer Galavatnet.

peer gynt festival

Deze voorstelling is gebaseerd op het boek Peer Gynt van Henrik Ibsen, ook wel de Shakespeare van het Noorden genoemd. De hoofdpersoon is de historische persoon Peer Gynt die in Gudsbrandsdalen heeft geleefd en gewoond. Peer is een opschepperige, onbezorgde leugenaar, een gewetenloze egoïst, die zich regelmatig verliest in zijn fantasiewereld vol trollen en angstaanjagende figuren. Hij speelt met de harten van de vrouwen in Gudbrandsdalen en na het bedrijven van de liefde met de dochter van de trollenkoning slaat hij op de vlucht en reist hij de wereld over naar oa Marokko en Egypte. Eenmaal terug in Gudbrandsdalen blijkt hij een vergeten man… Of is er toch nog iemand die van hem houdt?

Bij het meer Galavatnet wordt de voorstelling Peer Gynt 9 avonden in een spectaculair buitentheater gespeeld. De omliggende bergen en het meer maken deel uit van het indrukwekkende theaterstuk. De muziek tijdens de voorstelling is gebaseerd op het originele theaterstuk van Edvard Grieg. De voorstelling is een unieke ervaring van Noorse cultuur, muziek en natuur. Een must see tijdens uw reis door het land van Peer Gynt.

Een spectaculair buitentheater vol dans, muziek, licht en geluid in de prachtige omgeving van Gudbrandsdalen. Een echte aanbeveling en het bijwonen meer dan waard! Een onvergetelijke avond middenin de natuur!

 

Norden Trips verzorgt voor u entreekaarten voor het Peer Gynt Festival in combinatie met accommodatie en vervoer. Het theaterstuk is voor toeristen prima te bezoeken, een half uur voor aanvang van de voorstelling kunt u deelnemen aan een Engelse of Duitse introductie van het stuk. Daarnaast regelt Norden Trips voor u naar wens audiovisuele middelen voor tijdens de show. Ook hebben wij een contactpersoon op het festivalterrein waar u altijd terecht kunt voor vragen.

Geniet tijdens uw reis van deze unieke show en laat u meenemen in het steeds veranderende landschap met prachtige muziek, geweldige acteurs en mooie lichtshows vol dans en spektakel. Een onvergetelijke avond in het hartje van Peer Gynt! Meer informatie? Neem dan contact met ons op!