Bezoek eens in de winter de prachtige eilandengroep Lofoten en de Arctische stad Tromsø! Ervaar de spectaculaire natuur boven de poolcirkel, kom van alles te weten over het Noorderlicht, de in het wild levende dieren, de geschiedenis en de cultuur.
En maak gebruik van ‘s werelds enige ‘live aurora borealis service’, zodat u wordt gewaarschuwd als er Noorderlichtactiviteit is. Geniet van de indrukwekkende Hurtigrutenreis langs de Vesterålen eilanden en de Trollfjord naar Tromsø, de hoofdstad van Noord-Noorwegen. Een prachtige en onvergetelijke reis!
  • op jacht naar het Noorderlicht
  • deeltraject Hurtigruten Bodo-Tromso
  • 3 nachten op bijzondere eilandengroep Lofoten

fotobalk noorderlicht & arctisch avontuur

Dag 1: Vliegreis naar Bodø

bodoVandaag vliegt u van Amsterdam naar Bodø en overnacht u in een goed hotel.

Dag 2: Vliegtuigen en Kerken

Hurtigruten ontmoetingIn de ochtend kunt u Bodø bezoeken met haar bijzondere kathedraal: een glas in lood raam van 12m hoog, 10 wandtapijten uit Nordland en een roosvenster dat het interieur nog meer uitstraling geeft. Maar ook het Noors Vliegtuig museum is een echte aanrader. In dit museum vindt u beroemde en onbekende vliegtuigen, zoals de Spitfire, de Twin Otter en het spionagevliegtuig U2. ‘s Middags vertrekt u per Hurtigruten naar Svolvær en onderweg geniet u vast van het prachtige landschap. Eenmaal aangekomen wordt u naar uw sfeervolle Svinøya Rorbuer (oud vissershuisje) gebracht, waar u de komende 3 nachten verblijft (logies en ontbijt).

Dag 3 en 4: Bijzonder en onbeschrijfelijk mooi: de Lofoten

Lofotenv2De komende dagen kunt u de Lofoten gaan ontdekken met de auto (3 dagen autohuur is inbegrepen in dit arrangement). Een prachtige tocht gaat via diverse vissersdorpjes als Nusfjord en Reine naar het zuidelijk punt Å. Ook een bezoek aan Kabelvåg en Henningsvær zijn zeer de moeite waard. In Svolvær vindt u allerlei musea en kunstgaleries en ook Magic Ice met ijs­sculpturen. U kunt een bezoek brengen aan het Polar Light Center in Laukvik (gerund door Nederlanders) met informatie over het Noorderlicht en fotografie. Ook kunt u deelnemen aan een excursie ‘Lofoten Nature Safari’ met een lezing over geologie, flora en fauna en met een boottocht richting Raftsund en Trollfjord waar op zoek gaat naar o.a. de zeearend (lunch aan boord).

Dag 5: Met de Hurtigruten naar Tromsø

Nordlys over Ersfjorden, Kvaløya, Tromsø kommune. Desember 2004.De hele dag geniet u nog van de Lofoten. Eind van de middag levert u uw huurauto in.  Om 21.00uur komt het Hurtigrutenschip aan in Svolvær en scheept u in aan boord. U geniet vast van de prachtige reis langs de Vesterålen naar Tromsø. Misschien heeft u vanavond de gelegenheid vanaf de boot het Noorderlicht te zien? Overnachting aan boord in een hut (binnen- of buitenhut) inclusief ontbijt.

Dag 6: Hoofdstad van Noord-Noorwegen

Hurtigruten-Winter-Norske-07Via Harstad en Finnsnes komt u ‘s middags om 15.00uur aan met Hurtigruten in Tromsø . U kunt op eigen gelegenheid deze Arctische stad ontdekken, maar als u wilt kunt u ook deelnemen aan een stadswandeling olv een gids. De komende 2 nachten overnacht u in een goed hotel (logies en ontbijt) middenin het centrum van Tromsø gelegen.

Dag 7: Op expeditie

Dog-sledging-TromsoU bent de hele dag in Tromsø, ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. Het is een erg gezellige stad met veel mogelijkheden om te doen. Zo is een bezoek aan Polaria of Tromsø museum (de noordelijkste bierbrouwerij) de moeite waard of kunt u een winterexcursie ondernemen zoals langlaufen, tocht op sneeuwschoenen of een huskysafari.

Dag 8: Terugreis

Vanaf uw hotel wordt u naar het vliegveld gebracht. U vliegt via Oslo terug naar Amsterdam.

Vertrek (elke woensdag) van oktober t/m maart

Voor prijsinformatie en boekingen: Neem contact op met Norden Trips (tel: 06 – 83 2134 63 of mail: info@nordentrips.nl).