Met eigen auto door Noorwegen reizen is geweldig, de wegen zijn zeer goed en de natuur schitterend mooi. Zo is geen stukje weg hetzelfde en geniet u onderweg van de bergen, meren en fjorden. Tijdens de reis zijn veel excursiemogelijkheden, soms actief maar ook genieten vanaf een bankje op een prachtig uitzichtpunt is natuurlijk mogelijk! Norden Trips adviseert u graag over de excursies die bij u passen, zo maakt u van een reis een eigen vakantie en geniet u optimaal. Om u een idee te geven van een route nemen we u alvast mee in het volgende dagprogramma. Tijdens deze reis verblijft u in mooie hotels, gastvrije Noorse boerderijen en gezellige vakantiehuis, ook dit is mogelijk bij Norden Trips. Laat ons uw wensen weten, wij zorgen voor de rest!

fotobalk fjord norway

Dag 1 en 2: naar de Noorse hoofdstad Oslo

Color_LineVia de Duitse autowegen rijdt u naar Kiel voor de nachtovertocht met Color Line naar Oslo. De volgende ochtend komt u om 10.00uur aan in de hoofdstad van Noorwegen.

Dag 3 en 4: Bezoek aan de Olympische stad Lillehammer

maihaugenU rijdt naar Lillehammer waar u 2 nachten verblijft in een gezellig familiehotel. Natuurlijk bezoekt u hier het openluchtmuseum met het nieuwe Olympische museum. Neem ook een kijkje in het Noorse Wegmuseum en bij de Skischans. Het zicht vanaf hier op Lillehammer en het Mjøsameer is prachtig! 

Dag 5: Nationaal toeristische route

DSCN3331Een geweldige reisdag door mooie natuur! Via de oude Peer Gyntveg, een 60km lange onverharde bergweg door het Gudbrandsdal rijdt u naar de regio Valdres en vervolgt u uw weg over de Valdresflye, één van de 18 nationaal toeristische routes in Noorwegen. U geniet volop van de prachtige uitzichten op het Jotunheimen Nationaal Park. Tegen de avond komt u aan op een oude Noorse boerderij voor de overnachting.

Dag 6 t/m 8: Alesund en de Atlantische route

fn180dhm-28448Deze ochtend vervolgt u uw weg naar Åndalsnes, een prachtige weg langs bergen en rivieren. De komende 3 nachten verblijft u in een bijzondere hotel op korte afstand van Alesund, een prima uitvalsbasis voor het maken van leuke dagtochten. Zo kunt u de Jugendstilstad Ålesund bezoeken met haar bekende uitzichtpunt Aksla. Een geweldige dagtocht is de Atlantische route. Door velen is deze route uitgeroepen tot mooiste autoroute van de wereld. Oordeelt u zelf! 

Dag 9: de Trollenweg en Geirangerfjord

042000-99#40-43062_1024Alweer een dag om in te lijsten! U rijdt namelijk via de prachtige Trollenweg met haar vele haarspeldbochten en de Adelaarsroute naar Geiranger, een klein plaatsje aan het Geirangerfjord. Dit fjord met haar watervallen de “Bruidsluier” en de “Zeven Zusters” staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is voor veel toeristen de reden om Noorwegen te bezoeken.

Dag 10: Briksdalgletsjer

BriksdalsbreenVia een bijzonder mooie weg rijdt u verder langs meren en bergen en bezoekt u de Briksdalgletsjer, het is zo’n 45minuten lopen naar het mooie uitzichtpunt.

Dag 11 t/m 13: Sognefjord

Ook vandaag ziet u een aantal gletsjers, wilt u meer weten over dit natuurspektakel? Bezoek dan zeker het gletsjermuseum. De komende 3 nachten verblijft u in een gezellig vakantiehuis. Vanaf hier kunt u prima het Sognefjord ontdekken.

Dag 14 en 15: De Hanzestad Bergen

Bergen bryggenNatuurlijk staat ook een bezoek aan de stad Bergen op het programma. Deze oude Hanzestad heeft prachtige bezienswaardigheden zoals de kleurrijke oude houten wijk Bryggen, de gezellige vismarkt en het geweldig uitzichtpunt.

Dag 16: Mooie overtocht naar Hirtshals

Fjord LineHet is tijd om afscheid te nemen van Noorwegen. In de middag scheept u in aan boord van de Fjord Line voor de overtocht naar het Deens Hirtshals. De volgende ochtend komt u aan en rijdt u terug naar uw huis, god tur!