Lofoten en Vesteralen

De eilandengroep Lofoten en Vesteralen net boven de Poolcirkel gelegen is een bijzondere bestemming in Noorwegen. Niet alleen door de schitterende natuur en het vele wildlife, maar zeker ook door de sfeer die deze 2 eilanden uitstralen. Het lijkt of je weer even terug in de tijd gaat en vaak wordt de eilandengroep vergeleken met Noorwegen in het klein. De oude vissersdorpjes, de stokvis aan de rekken, de grillige natuur en prachtige stranden maakt de eilandengroep tot een bestemming op ieders bucketlist.
Beide eilanden kennen bijzondere en leuke accommodaties om te verblijven. Lofoten heeft vooral leuke rorbuers, dit zijn de authentieke rode vissershuisjes die met palen in het water staan. Van heel basic tot zeer luxueus, een verblijf in een rorbuer mag tijdens een reisje naar de Lofoten echt niet ontbreken. De Vesteralen heeft veelal kleinschalige accommodaties middenin de prachtige natuur gelegen. Het is dan ook de unieke natuur die deze bestemming (zowel in zomer als winter) zo aantrekkelijk maakt.

 

 

Walvissafari

Vanuit Andenes kunt u elke dag van het jaar een walvissafari maken, het is heel bijzonder om na een goede uitleg over de diverse soorten walvissen de zee op te gaan om deze enorme zoogdieren te spotten. De boot maakt gebruik van een sonartechniek om zo de walvis op te sporen. Leuk is het dat de gidsen die meegaan op de tour sommige walvissen ook echt herkennen aan hun staart. Tijdens de geboorte van een walvis wordt de aanstaande moeder meegeholpen door de andere vrouwtjes walvissen door te trekken aan de babystaart. Hierdoor krijgt de staart een unieke footprint te vergelijken met onze vingerafdruk. Dit is bijvoorbeeld Glenn, een mannetjes potvis, die al meer dan 20jaar in de wateren van Andoya verblijft.

Papegaaiduiker

Een andere mooie excursie is een wildlife excursie om de bijzondere Papegaaiduiker, Jan van Gent en zeearend te zien. De puffin Papegaaiduiker(oftewel Puffin) komt in de zomer voor op het eiland Bleik aan de westkust van Andoya op de Vesteralen. Het is een prachtig gezicht om dit grappige vogeltje met zijn rode snavel en voeten te zien. Zeker tijdens een midzomernachtavond als de zon niet onder gaat. Bent u in voor een adrenaline kick? Laat u dan adviseren over de vele leuke RIB-safari’s naar bijzondere fjorden (als het Trollfjord) en eilanden.
Natuurlijk kunt u in de zomer prachtige wandelingen maken. Norden Trips heeft voor u een aantal wandelingen uitgewerkt en kunt u prima informeren welke wandelingen bij u past. Ook fietsen en kajakken behoort tot de mogelijkheden. Ook in de winter hebben de Lofoten en Vesteralen u veel te bieden: huskysledetochten, sneeuwschoensafari’s, Noorderlichtexpedities en fatbiken zijn zo maar een greep uit de vele mogelijkheden.

Hoe bereikbaar?

De eilandengroep is makkelijk bereikbaar per vliegtuig. Ter plaatse kunt u dan met een huurauto de omgeving ontdekken. Een andere leuke optie is het reizen met de Hurtigruten vanuit bijvoorbeeld de gezellige stad Tromsø. Zo combineert u 2 mooie bestemmingen in 1 reis. Als u met eigen auto bent gekomen, kunt u de auto op een bepaald aantal schepen ook meenemen. Wel zo makkelijk! Of reis met de bus bijvoorbeeld naar Narvik en neem hier de trein naar Zweeds Lapland!

Reisvoorstel

U ziet het, de Lofoten en Vesteralen zijn meer dan het bezoeken waard. Laat u eens informeren over de mogelijkheden en adviseren welke accommodatie en excursies bij u past. Zo geniet u nog meer van uw reis! Neem contact op met Norden Trips en laat u verrassen door de vele mogelijkheden. Om u een idee te geven, kunt u alvast deze reis bekijken.