Ga mee op de unieke Hurtigruten reis naar het majestueuze Noorderlicht “Aurora Borealis”. Reizen langs de karakteristieke Noorse fjordenkust in de winter is een ongelooflijke ervaring waarin het fenomeen poollicht met haar fascinerende groene lichtschaduwen het belangrijkste ingrediënt vormt.
De reis is gebaseerd op de rondreis Bergen–Kirkenes–Bergen waar u de imposante bergen, schitterende fjorden, unieke flora en fauna, pittoreske dorpjes en historische steden optimaal zult ervaren.U verblijft op basis van volpension. Upgrades van hutten zijn mogelijk. Net zo als het maken van excursies! De reis is inclusief retourvlucht en transfers.
  • Speciale individuele groepsreis met presentaties en workshops over het Noorderlicht
  • Inclusief retourvlucht Amsterdam – Bergen en transfers
  • 12 daagse reis Hurtigruten (Bergen – Kirkeness – Bergen) in binnenhut (upgrades zijn mogelijk) op basis van volpension

Op jacht naar 't Noorderlicht met de Hurtigruten zeereis!

Na aankomst in Bergen scheept u in aan boord van de wereldberoemde postboot Hurtigruten (schip is afhankelijk van vertrekdatum) en geniet u 12 dagen lang van al het moois dat Noorwegen u te bieden heeft! U verblijft 11 nachten op basis van volpension aan boord van dit prachtige schip. U heeft de keuze uit een binnenhut en diverse buitenhutten. Geniet van de ontspannen sfeer aan boord en ga op in het dagelijkse ritme van deze postboot, want in 12 dagen vaart de Hutigruten 35 havens noordwaarts, 34 havens zuidwaarts. Voor de bemanning het vaarschema van alledag, voor de reiziger de mooiste zeereis ter wereld. Tijdens de tocht op zee worden diverse lezingen en activiteiten georganiseerd over het Noorderlicht. Ook zijn er mogelijkheden deel te nemen aan excursies aan wal, Norden Trips informeert u daar graag persoonlijk over zodat u de juiste keuze kunt maken en optimaal van deze Noorderlicht reis kan genieten.

Dag 1: Vertrek naar Noorwegen

Aankomst in Bergen en inscheping aan boord van Hurtigruten!

Dag 2: Alesund

Langs de prachtige scherenkust bereiken we de art-nouveau stad Alesund, aan boord lezing over het Noorderlicht

Dag 3: Trondheim

Trondheim, de derde stad van Noorwegen, heeft een prachtige kathedraal en kleurrijke houten pakhuizen

Dag 4: Arctische wateren

We naderen de Arctische wateren en dat wordt gevierd met een leuke activiteit aan dek, presentatie en video over het magische Noorderlicht. We zien de Trollfjord en horen het verhaal over de strijd van dit fjord onder het genot van een viscake

Dag 5: Tromso

noorderlicht Hurtigruten brugPresentatie over de geschiedenis van Tromso, poort naar de Arctische wereld, na vertrek uit Tromso vertelt de kapitein over de manier van leven langs de Noorse kust. Vanavond is de kans groot dat we het Noorderlicht echt aanschouwen, onder het genot van een likeur gaan we samen op jacht…

Dag 6: We passeren de Noordkaap

Lezing over de Samen (de Lappen van Noord Noorwegen), vanavond hopen we het Noorderlicht te kunnen zien met de Finnkirka, zodat de bekende rotsformatie wordt omgetoverd tot een betoverend en uniek kunstwerk. Op deze hoogte van de reis wordt er veel op koningskrabben gevist, lokale vissers delen vaak hun vangst met de Hurtigruten schepen, zodat u ook heerlijk geniet van deze bijzonder lekkernij. En we passeren de Noordkaap!

Dag 7: Heel koud?!

Durft u een duik te nemen in de IJszee? Dit is uw kans…

Dag 8: Zeemanskunsten

Tijdens een kopje koffie wordt u geïnformeerd over Melkoya, het meest noordelijk gelegen aardgasstation. Dat is nog niet alles: van echte zeemanslieden leert u de echte maritieme knopen te maken, leuk voor thuis! Ook vanavond gaan we op jacht naar het Noorderlicht!

Dag 9: Heerlijke vis

Vis op het dek! De chef kok laat u zien hoe u vis fileert, een leerzame dag!

Dag 10: De Poolcirkel

We passeren wederom de poolcirkel en vieren dit met lokale tradities!

Dag 11: Alpen en Rozen

Via Trondheim, de Romsdal Alpen en stad van de rozen Molde varen we verder naar Bergen

Dag 12: Terug in Bergen

 In de middag arriveren we in Bergen en vliegen we terug naar huis, uw mooiste zeereis zit erop! Wat een geweldige ervaring!

 

Ga mee op jacht naar het Noorderlicht
en informeer naar de diverse vertrekdata in 2016. Ondanks dat u individueel op reis gaat, is de reis een georganiseerde groepsreis met veel extra lezingen, activiteiten en workshops. U leert de andere Nederlandse reizigers dus zonder enige verplichtingen en op een informele manier kennen. Indien u meer informatie wenst over andere Hurtigrutenreizen of over deze reis, dan kunt u uiteraard contact met Norden Trips opnemen.