Wilt u het leven op een huskyfarm van dichtbij meemaken en een hondentrainer zijn? Dan heeft Norden Trips de trip voor u! De huskyfarm is gelegen in Noors-Lapland in het noorden van Noorwegen, nabij de hoofdstad van de Sami – Karasjok. De huskyfarm biedt u naast hondensledetochten nog veel meer excursies en mogelijkheden.
U verblijft een aantal dagen in een prachtige lodge op de huskyfarm en maakt deel uit van het dagelijkse leven op de farm. Zo bent u een echte “dog musher” en helpt u mee met de training van de husky, traint u de puppy’s op sociaal gedrag, kunt u de husky’s voeren en zijn er speciale teamtrainingen voor de honden. Maar natuurlijk gaat u ook met de husky’s op pad!

 

fotobalk huskyfarm

 

U kunt kiezen tussen dagtochten of meerdaagse hondensledetochten. Bij de dagtochten verblijft u in de lodge en kunt u gebruik maken van de hottub en de sauna op de huskyfarm. Er is een gezamenlijke ruimte, maar de lodge zelf heeft ook veel mooie verrassingen voor u in petto. Bij meerdaagse hondensledetochten gaat u met de husky’s en een gids de wildernis in en slaapt u in tenten of hutten gedurende de tocht. Materiaal en kleding die u nodig heeft, wordt allemaal door de huskyfarm ter beschikking gesteld. De gidsen van deze huskyfarm zijn zeer gepassioneerd en hebben heel veel kennis van de husky’s en van de omgeving. Zij zorgen goed voor u, er zal u aan niets ontbreken! En door hun grote ervaring en vele verhalen zijn de avonden aan het kampvuur (met hopelijk het Noorderlicht – Aurora Borealis –  op de achtergrond) te kort…

lodge op de huskyfarmEr zijn verschillende dagtochten vanaf de huskyfarm te ondernemen. Zo kunt u een dag meegaan naar een echte Sami familie en het leven van alle dag op de toendra ervaren: rendieren drijven, dagelijks onderhoud doen… een unieke bijzondere en onvergetelijke ervaring! Uiteraard rijdt u uw eigen hondenslede.

Maar ook een dag in de wildernis zelf met de hondenslede rijden is een geweldige ervaring. Misschien komt u de eland of ander wildlife tegen? Maar zeker is dat u van de uitgestrekte natuurvlakte zal genieten! Een lunch op de vlakte behoort ook tot de mogelijkheden. Deze tocht kan ook ’s avonds ondernomen worden en dan gaat u op jacht naar het Noorderlicht! Samen met de husky’s, een goede gids en de witte wildernis naar dit magische dansende groene licht kijken is werkelijk schitterend!

Tijdens het verblijf op de huskyfarm kunt u deelnemen aan een fotocursus Noorderlicht. Een fotograag met veel kennis over dit magische groene licht geeft u eerst een presentatie, waarna u foto's van het Noorderlicht worden getoond. Dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan en geeft de fotograaf u verdere tips. Uiteraard is deze cursus afhankelijk van de weersomstandigheden.

De huskyfarm heeft u nog veel meer te bieden. Zo kunt u bij een meerdaags verblijf bijvoorbeeld ook een fotoworkshop volgen en alle ins and outs te weten komen over het maken van noorderlichtfoto’s van een professionele fotograaf. Een sneeuwschoensafari behoort ook tot de mogelijkheden. Ook worden er sneeuwscootertochten georganiseerd en is het zelfs mogelijk om in het IJshotel te verblijven tijdens 1 van de meerdaagse tochten.

Deze huskyfarm heeft u zoveel te bieden, en zeker is dat de ervaring uniek is. Graag adviseren wij u in een persoonlijk gesprek verder over de vele mogelijkheden.