Een tocht door het noordelijk gelegen Finnmark is in de winter een fantastische en onvergetelijke ervaring. In dit noordelijkste deel van Europa beleef je de Arctische dagen als een droom. De donkere tijd begint rond 20 november en eindigt op 22 januari. Februari en Maart
zijn uitstekende periodes om af te reizen naar deze bijzondere bestemming. Uiteraard is het winters in deze regio, de dagen zijn doorgaans koud en helder, uitermate geschikt voor het Noorderlicht. Zeker dit seizoen nu de intensiteit en activiteit optimaal is. Een echt winteravontuur!

 

 

Dag 1: Aankomst Alta

alta kerkU vliegt vanaf Amsterdam, via Oslo naar Alta, gelegen in het noorden van Noorwegen. U verblijft 3 nachten in het Rica Alta hotel middenin het centrum gelegen. Vanavond gaat u op zoek naar het dansende groene lichtspektakel , het Noorderlicht!

Dag 2: Oude rotstekeningen

Snowhotel KirkenesErvaar het leven van alledag in de Arctische stad Alta en bezoek zeker het Altamuseum bekend om haar 6200 jaar oude rotstekeningen (UNESCO). Door het dikke pak sneeuw zijn de tekeningen buiten niet te zien, maar binnen in het museum wordt u meegenomen in de tijd en leert u van alles over de bijzondere tekeningen. Vanavond kunt u een sneeuwscootersafari maken naar het ijshotel Sorrisniva, durft u te blijven slapen? Een geweldige ervaring!

Dag 3: Echte wildernis

porsangerfjordNa een ontspannende sauna maakt u een onvergetelijke tocht over het maanlandschap van Finnmarks Vidda, ook ziet u de prachtige Porsangerfjord. U overnacht in Honningsvag.

Dag 4: Puntje van Europa

noordkaap winterBezoek aan het Noordkaapplateau, de Top van Europa. Een bijzondere ervaring! Vervolgens vaart u met de mooiste zeereis van de wereld – de Hurtigruten – naar Kirkeness. Een heerlijk diner- en onbijtbuffet is inbegrepen. Slaap lekker aan boord!!

Dag 5: Aan boord van de Hurtigruten

Hurtigruten winterIn de ochtend aankomst in Kirkenes, een aanrader is een bezoek aan het grensmuseum, zo leert u alles over deze unieke grensstad. Vervolgens met de sneeuwscooter naar het Siberiische taigabos in Pasvik, onvergetelijk mooi! Of gaat u liever met een hondenslede op pad?

Dag 6: Weer naar huis

KirkenesThuisreis vanaf Kirkenes, u vliegt via Oslo naar Amsterdam.