De decembermaand is voor veel mensen de tijd om een kerstmarkt te bezoeken. Waarom dan niet eens een echte traditionele kerstmarkt in de hoofdstad van Noorwegen, Oslo? Vaar met Colorline naar deze gezellige stad en laat u meesleuren in de Noorde kersttraditie. En als u dan toch in Oslo bent, kunt u ook een paar dagen gaan skiën in het skigebied van Oslo. Een heerlijke vakantie dus!

  • Citytrip Oslo met bezoek aan de kerstmarkt
  • Inclusief retourovertocht Kiel-Oslo met Colorline
  • reis op maat samen te stellen 

fotobalk kerstmarkt oslo

Dag 1: Met de Colorline naar Oslo

colorlineGeniet aan boord van alle luxe en comfort. De Colorline vaart vanaf Kiel (zo’n 6uur rijden van Nederland) in 20uur naar Oslo. U kunt heerlijk eten in één van de vele restaurants, een duik nemen in het zwembad of één van de mooie theatershows bijwonen. En wat dacht u van de winkelpromenade? Deze heeft een lengte van 163m! U heeft ruime keuze aan hutten, alle voorzien van een badkamer met douche en toilet.

Dag 2: Bezoek aan de beroemde kerstmarkt

kerstmarkt OsloTijdens een heerlijk ontbijt aan boord van de Colorline vaart u het Oslofjord binnen, wat een prachtige aankomst van uw Noorwegen avontuur! Eenmaal in Oslo bezoekt u natuurlijk de kerstmarkt in het Norsk Folke Museum op Bygdøy. De markt omvat 120 kramen waar vanalles wordt verkocht. Van kunstuitingen en handwerk tot kerstdecoraties en winterkost. Vrolijke kerstliedjes en de winkel van de kerstman verhogen de feestelijke stemming. De komende nachten verblijft u in een prachtig en sfeervol hotel!

Dag 3: Dagje skiën

skigebied Oslov2Het skigebied ligt op korte afstand van Oslo en is goed bereikbaar met de trein. Het is natuurlijk geweldig leuk om een citytrip af te wisselen met een dagje actief zijn in de prachtig witte bergwereld. Het skigebied telt 18 pistes en 11 liften. Het gebied is uitermate geschikt voor families, er is zelfs een apart gedeelte voor de kinderen. Maar ook de snowboarder zal met de officiële Olympische superpipe een heerlijke dag hebben.

Dag 4: Cultuur snuiven en shoppen!

oslo in winterv2Een bezoek aan Oslo is niet compleet zonder een bezoek aan het Vigelandbeeldenpark. De beelden van steen laten mooie menselijke emoties zien, vooral de 14m hoge zuil van mensen is erg indrukwekkend. Tijd voor shoppen is er natuurlijk ook! De Karl Johans Gate is de beroemdste winkelstraat, hier kunt u dus perfect slagen voor uw kerstinkopen!

Dag 5 & 6: Weer naar huis

kon paleisv2De ochtend kunt u nog gebruiken om het Koninklijk Paleis en Akerhuis te bezoeken, maar dan is het echt tijd om in te schepen aan boord van de Colorline. Zodra u in Kiel aankomt, rijdt u terug naar huis. God Jul! Oftewel Vrolijk Kerstfeest!

Het programma is verder aan te passen naar uw wensen, voorkeuren en reisdata, ook de duur van de reis is zelf te bepalen. De kerstmarkt vindt plaats in de eerste 2 weekenden van december. Voor informatie en boekingen kunt u contact opnemen met Norden Trips, graag maak ik voor u een offerte op maat.