Het is slechts zo’n 4uur rijden naar het gezellige wintersportplaatsje Beitostølen aan de rand van de Jotunheimen. U verblijft hier in een mooi appartement middenin het kleine centrum. Alles is op loopafstand te bereiken: winkels, restaurants, pistes en het terras. Natuurlijk maakt u eerst kennis met het mooie skigebied van Beitostølen. Het gebied ligt op een zonnige locatie die gemakkelijk bereikbaar is met een 6-persoons stoeltjeslift, een sleeplift en een aantal schotelliften.
Er zijn verschillende afdalingen beschikbaar, twee daarvan zijn verlicht – zodat ook ’s avonds geskied kan worden. De skiliften nemen u mee naar een hoogte van 1100 meter boven zeeniveau. Het skicentrum heeft ook een funpark met een grote verscheidenheid aan rails en jumps. Op korte rij afstand van Beitostolen vindt u het Raudalen Alpinecentrum. Ook hier zijn skipistes, maar het gebied is vooral bekend om het off-piste skiën.

fotobalk beitostolen

 

Naast skiën kunt u in Beitostølen nog veel meer ondernemen. Wat dacht u van airboarden? Op een speciaal afgezette piste wordt u met sneeuwscooters omhoog gebracht. En dan sleet u behendig naar beneden met een luchtboard, plezier gegarandeerd! Een andere leuke activiteit is het snowraften, met een team samen in een raftboot de sneeuw bedwingen is een geweldige unieke ervaring! Of gaat u liever op sneeuwschoensafari?

Maar ook een paardensledetocht in de prachtige omgeving van Beitostølen behoort tot de mogelijkheden. Zeker als de schemerig valt is de tocht met fakkels een bijzondere ervaring.

Wilt u wat meer avontuur? Dan kunt u met sneeuwscooters op pad gaan en zo de omgeving verkennen. De tocht voert door bossen naar het witte plateau, hier kan het gas even echt los en voelt u de koude frisse sneeuwlucht.

Een vakantie in Beitostolen kunt u prima combineren met een echt winters avontuur. Met speciale sneeuwscooters wordt u naar uw zeer sfeervolle hotel in het Jotunheimen nationaal park gebracht, wat een ervaring! Hier kunt u echt van de sneeuw genieten en heerlijk gaan ijsvissen (de vis kan in het hotel worden bereid!) of met sneeuwschoenen een mooie tocht naar een prachtig uitzichtpunt maken. Uw vakantie is compleet als u met hondensledes weer teruggebracht wordt naar de bewoonde wereld. Een vakantie om nooit meer te vergeten!

Beitostolen is een geweldige winterbestemming met prima skimogelijkheden en leuke winteractiviteiten, een echte aanrader!

Uiteraard is het programma verder op uw wensen af te stemmen, in Beitostolen is het ook mogelijk om te verblijven in een hotel met mooie faciliteiten. U kunt met eigen auto afreizen naar deze bestemming, maar ook het vliegtuig is een goede optie. Zeker door de frequente busverbinding tussen het vliegveld en Beitostolen.

Indien u meer informatie wenst over deze reis, dan kunt u uiteraard contact met Norden Trips opnemen.