De regio Telemark is een ideaal gebied voor een actieve en sportieve vakantie, zeker ook voor het hele gezin! Norden Trips heeft speciaal voor deze regio een reisvoorbeeld gemaakt. Fietsen, wandelen, raften, zwemmen, vissen en natuurlijk prachtige natuur heeft deze regio u als vakantieganger te bieden. Het gebied is ook nog eens goed te bereiken en heeft leuke en verrassende accommodatie om te verblijven. Norden Trips werkt nooit met standaard pakketreizen. Alle reizen zijn maatwerk en afgestemd op uw wensen en ideeën.

fotobalk telemark2

 

Dag 1: met de cruiseferry naar Oslo

Color_LineVandaag gaat u met eigen auto naar Kiel en scheept u in aan boord van Color Line voor een heerlijk relaxte overtocht naar Oslo. 

Dag 2: Oslo met de fiets

akershus osloOm 10.00uur komt u aan in de hoofdstad van Noorwegen, wat een prachtig gezicht! Met de fiets verkent u deze gezellige stad en ziet u vele bezienswaardigheden. Zo gaat u ook naar het imposante Vigelandparken met 212 beeldhouwwerken. Vooral de zuil van 14 meter hoog uit één rotsblok gehouwen en bestaande uit 121 menselijke figuren, maakt op iedereen veel indruk. Eind van de middag rijdt u naar uw eerste accommodatie in Skien.

Dag 3: Telemark

DSCN8640Vandaag maakt u kennis met het Telemarkkanaal met haar oude sluizensysteem. Meerdere malen per dag worden hier met de hand de sluizen geopend en gesloten, een bijzonder gezicht. Met de fiets rijdt u langs het kanaal en ziet u de sluizen in werking. Op het eindpunt gaat u aan boord van één van de oude Telemarkboten en ervaart u zelf het varen door het kanaal en de sluizen. 

Dag 4: Saint Tropez van Noorwegen

Edvard MunchAltijd al eens het Saint Tropez van Noorwegen willen zien? Met de boot vaart u naar het mooie plaatsje Kragerø. Vanaf hier kunt u een tocht langs de vele eilanden maken. Ook een fietstocht behoort tot de mogelijkheden! In Kragerø moet u zeker de kunstroute van Edvard Munch lopen, een zonnige aanbeveling!

Dag 5: grootste staafkerk

heddalU vervolgt uw reis en ziet de grootste staafkerk van Noorwegen, Heddal Stavkirke. Een mooie route neemt u mee naar het historische meer en het kleine plaatsje Rjukan. De komende dagen verblijft u hier in een gastvrije accommodatie van alle gemakken voorzien.

Dag 6: 1/6 deel van Noorwegen zien

GaustatoppenOoit al eens een echte avontuurlijke lift mee willen maken? Dan komt vandaag uw droom uit als u naar de top van de Gaustatoppen wilt. Vanaf hier heeft u werkelijk een spectaculair mooi uitzicht en kunt u 1/6 deel van Noorwegen zien (bij helder weer). U kunt er voor kiezen om terug te lopen… het is tenslotte een actieve vakantie.

Dag 7: met de Krossobanen naar de Hardangervidda

DSCN8853Een tochtje Hardangervidda hoort zeker bij een bezoek aan Telemark. Met de oude Krossobanen bereikt u het plateau en kunt u kiezen uit een mooie fiets- of wandelroute (ook meerdaagse routes met verblijf in hutten is mogelijk). Eind van de middag geniet u vast na van de prachtige blik op de Gaustatoppen vanaf het nieuwe restaurant met overheerlijk eten!

Dag 8: indrukwekkend

vemorkEen dagje historie hoort zeker ook bij deze reis. Rjukan en dan met name de waterkrachtcentrale heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de 2de Wereldoorlog. In het Vemorkmuseum wordt u mee teruggenomen in de tijd, vooral de film maakt op iedereen veel indruk.

Dag 9: naar het Setesdal

raftenU neemt afscheid van Rjukan en vervolgt uw reis naar het Setesdal. Onderweg bezoekt u het nieuwe Hardangervidda NP centrum met veel informatie over de rendieren die op het plateau leven. Ook kunt u een mooie boottocht maken met een schitterende wandeling en uitzicht over de Hardangervidda. In het Setesdal verblijft u een aantal nachten om de sportieve omgeving te kunnen verkennen. Raften, klimmen, stenen zoeken… Maar ook wandelen en fietsen behoren tot de mogelijkheden. Een prima afsluiting van uw reis, want vanaf Kristiansand kunt u de korte overtocht naar Denemarken nemen.